Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Witam wszystkich forumowiczów  (Przeczytany 5081 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline daw790

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Witam wszystkich forumowiczów
    « dnia: Czerwca 06, 2010, 22:24:31 »
    Jako, że jestem nowy na forum (choć od jakiegoś czasu was wykorzystywałem nawet nie logując się lecz uznałem, że to nie uczciwe) postanowiłem się przywitać. A więc: mam 15 lat, mieszkam w Radomiu (średniej wielkości miasto niedaleko Warszawy), interesuje się, żeby nie powiedzieć uwielbiam historią i książkami fantasy co do książek to chyba wpadłem w nałóg, choć proszę mnie po tym nie osądzać potrafię oddzielić świat książki od rzeczywistego. W M&B gram parę miesięcy, oczywiście na początku Native, ale ileż można, tak więc zaczęły się mody np. Age of Turbulance. Chociaż nie pierwszy raz z M&B spotkałem się z półtora roku temu, ale że była to jakaś zbugowana instalka a ja nie umiałem ogarnąć dałem sobie spokój (wtedy jeszcze nie wiedziałem, że to tak piękna gra). Aktualnie marzę o Warbandzie, ale nie stać mnie a rodzice jakoś nie chcą mnie za sponsorować.
    Życie jest jak herbata, każdy słodzi inaczej.

Offline Shadlley

• Użytkownik
    Odp: Witam wszystkich forumowiczów
    « Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 06, 2010, 22:27:19 »
    Witam na forum. :)

A jakie konkretnie książki czytasz? Ciekawi mnie też, jaki jest Twój ulubiony okres historyczny, napisałeś, że się tym interesujesz.

Offline daw790

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 06, 2010, 22:32:53 »
    Książki konkretnie: najlepsze co czytałem R. A. Salvatore - Historia Drizzt'a Do'Urden'a, to już trochę słabsze ale też świetne Terry Goodkind - Miecz Prawdy, Tolkien oczywiście, Trudi Canavan - Trylogia Czarnego Maga (trochę romansidło ale pisała kobieta) wymieniać dalej? Bo ja tak długo mogę. Co do historii to średniowieczne tylko w końcówce mnie szlag trafia bo broń palna fuj.

Offline Shadlley

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 06, 2010, 22:37:40 »
    Też czytam książki Trudi Canavan. I zgadzam się - broń palna ssie. :P
    A jakiś ulubiony gatunek gier komputerowych? Masz może PS3 albo Xbox'a?

Offline daw790

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 06, 2010, 22:41:04 »
    Gry komputerowe zdecydowanie cRPG: Gothic, akurat dzisiaj skończyłem grać w TES III Morrowind, mogą też być strategie: KoH, Empire Total War, z serii Europa Universalis są też dobre ale cholernie trudne. A ponad tym wszystkim M&B;)

Offline Arto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 06, 2010, 22:47:21 »
    Witam nowego forumowicza! W które części Gothica grałeś i co sądzisz o tych najnowszych?

Offline Shadlley

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 06, 2010, 22:50:46 »
    To mamy ogólnie bardzo dużo wspólnego. Też uwielbiam cRPG. Ja osobiście proferuję gry Bioware, ale taka Bethesda też nienajgorsza. Pare dni temu kupiłem Fallout'a 3 na PS3, za marne 5 funtów - niecałe 25 zł. Gdyby to było jeszcze GOTY-E...
    Strategie Total War oraz Europa Universalis też są świetne, ale nie są to takie gry, na jakich spędziłbym tyle czasu co na takim Baldurs Gate(moja ulubiona gra, a raczej seria).

Offline daw790

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 06, 2010, 22:51:22 »
    We wszystkie, co o najnowszych?-shit, nic dodać nic ująć. Nie ma to jak dwójka Noc Kruka, mroczne tajemnice też świetny choć nieoficjalny i dość sporo bugów to jednak świetny.

Offline daw790

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 06, 2010, 22:55:26 »
    W Baldurs Gate grałem i czytałem książki o nich bo nie wiem czy wiesz, że Historia Drizzt'a Do'Urden'a jest osadzona w tym samym świecie co Baldurs Gate osobiście wole od Baldurs Gate Icewind Dale też ten świat czyli Forrgoten Realms, choć może to dlatego, że więcej czasu poświęciłem dolinie lodowego wichru:)

Edit:Wybaczcie za post pod postem.

Offline Arto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 06, 2010, 23:01:28 »
    shit, nic dodać nic ująć
    Również tak sądzę i pewnie większość ludzi którzy mieli nieszczęście zetknąć się ze Zmierzchem Bogów ;) Z trójką może nie było tak źle, ale monotonia i nuda przeważyły.

Offline Shadlley

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 06, 2010, 23:02:22 »
    Pewnie, że wiem. Już nieraz spotkałem Drizzt'a, a zdarzyło mi się go nawet ubić. ;)
    Icewind Dale też bardzo dobre, ale zbyt krótkie, jak na mój gust i jest zbyt mało możliwości. Ponad to, trzeba podążać wytyczoną ścieżką - nie ma żadnej możliwości wyboru, gdzie chcesz iść, poza przechodzeniem z pokoju do pokoju.

Offline daw790

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 06, 2010, 23:09:42 »
    shit, nic dodać nic ująć
    Również tak sądzę i pewnie większość ludzi którzy mieli nieszczęście zetknąć się ze Zmierzchem Bogów ;) Z trójką może nie było tak źle, ale monotonia i nuda przeważyły.

Najbardziej mnie zirytowało to, że zniszczyli możliwość wyboru klasy tak fajnie było przechodzić po trzy razy dwójkę, żeby tylko grać inną klasą a w trójce...

Pewnie, że wiem. Już nieraz spotkałem Drizzt'a, a zdarzyło mi się go nawet ubić. ;)
    Icewind Dale też bardzo dobre, ale zbyt krótkie, jak na mój gust i jest zbyt mało możliwości. Ponad to, trzeba podążać wytyczoną ścieżką - nie ma żadnej możliwości wyboru, gdzie chcesz iść, poza przechodzeniem z pokoju do pokoju.

Ubić? Chyba będę musiał się zabrać za baldursa.

Offline Shadlley

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Czerwca 06, 2010, 23:14:51 »
    Ogólnie śmieszna akcja. Można go ubić już w BG1, w jakimś tam lesie. Prosi on o pomoc w zabiciu bandy gnolii - nie mam zielonego pojęcia po co mu pomoc, zabił je wszystkie zanim w ogóle zrozumiałem co on do mnie powiedział. Żeby go zabić, trzeba otoczyć go dziesiątkami przywołanych potworów, a następnie naparzać go z broni dwuręcznych i łuków, bo on zabija jednym ciosem. W BG2, możesz z nim walczyć z dwóch powodów:

1: Bo powiesz, że pamiętasz jak go zabijałeś w BG1(nie musisz go wtedy zabijać, ta opcja będzie po prostu dostępna).

2. Jeśli będziesz nazywać się tak samo jak on. xD Wtedy wyzwie Cię na pojedynek.

Offline daw790

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Czerwca 06, 2010, 23:21:00 »
    Omg, to w z dwójki mnie rozwaliło:
    -Hej jestem Drizzt.   
    -Eeee ja też.
    -Co?! Wyzywam cię na pojedynek:D

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #14 dnia: Czerwca 07, 2010, 07:44:34 »
    Serdecznie witam - na pohybel Sarevokowi! Niech płonie w piekle...
    "I never risk my own skin if I don't have to."