Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Jak założyć serwer dedykowany?  (Przeczytany 6539 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline giacomo9

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Jak założyć serwer dedykowany?
    « dnia: Czerwca 05, 2010, 20:42:10 »
    Problem taki, jak w temacie. Korzystałem z obszernych porad zamieszczonych na http:// Ciach i nic z tego. Może ktoś ma jakieś porady jak korzystać z serwera dedykowanego? Wspomnę, że korzystając z porad powyższej strony, udało mi się stworzyć serwer tylko na sieci lokalnej, nie mogę umieścić go na liście internetowej. Tworząc serwer przez hamachi, wyskakuje mi komunikat "błąd autoryzacji serwera" czy coś takiego. Jak temu zaradzić?
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 05, 2010, 20:56:35 wysłana przez Alkhadias »

Offline rozman

• Użytkownik
    Odp: Jak założyć serwer dedykowany?
    « Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 05, 2010, 20:43:36 »
    Mogę się mylić ale żeby serwer był widoczny dla innych bez hamachi trzeba mieć globalne IP.Od razu mówię że nie jestem pewny w 100 %.

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 05, 2010, 20:53:12 »
    Hmmm... W "tutorialu", do którego prowadzi link są umieszczone linki do cracków ;]

"Ale w razie czego, gdyby wprowadzono na oficjalnej stronie nową wersję link do bezpiecznie zarchiwizowanego patcha 1.113, zawarte są tu również Cracki"
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 05, 2010, 20:54:50 wysłana przez PissInPeace »

Offline giacomo9

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 05, 2010, 20:58:47 »
    Czyli że płatne? O nie, to odpada. A autoryzacja serwera? Przy serwerze hamachi? Dlaczego wyskakuje błąd?

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 05, 2010, 21:05:21 »
    Czyli że płatne? O nie, to odpada.
    Nie... Za założenie serwera z menu gry nic nie płacisz. Po prostu Steam po zainstalowaniu zaktualizuje Ci ją do najnowszej wersji, na której (o ile masz odblokowane odpowiednie porty) nie powinieneś mieć problemów z założeniem własnego serwera. Co do hamachi. Raczej nie zadziała ten program z grą, ponieważ chyba nie współpracuje on z tytułami zainstalowanymi na platformie Steam - a tak jest w przypadku Warbanda.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 05, 2010, 22:54:23 »
    Hamachi to ja bym wypróbował na wersji non-steam, jeśli już miałbym tym się bawić...
    Tylko po co? Wystarczy postawić serwer z hasłem i nikt nie proszony z zewnątrz nie wejdzie... Grałem nie raz w taki sposób z Sir Lucą oraz Corleone i problemów żadnych nie było.
    BTW Serwery dedykowane tworzy się z osobnych plików. Nie wiem, czy dostępne one są na Steam (sprawdźcie w dodatkach), ale manualnie można bez problemu je ściągnąć z oficjalnej strony TaleWorlds.

Pozdrawiam!

Offline Goliat

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 13, 2010, 19:51:34 »
    Gdzie wpakować te pliki?

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 09, 2010, 23:12:08 »
    Nie wiedziałem gdzie to napisać [ktoś mi usunął poprzedni temat xD] to napiszę tutaj. Nie wiem czy to dobra oferta [nie liczylem], ale jakby ktoś chciał to Spanky znowu oferuje swoje servery, więcej w tej wiadomości http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,86420.msg2987758.html#msg2987758