Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: nv4_disp - pomocy  (Przeczytany 950 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Domis

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    nv4_disp - pomocy
    « dnia: Czerwca 04, 2010, 21:21:45 »
    Witam! Spokojnie gram sobie w m&b, aż tu nagle wyskakuje takie cuś jak w temacie (w czasie bitwy). Najpierw zwis, a po parunastu sekundach komunikat "The nv4_disp display driver has stopped working normaly. (...)",  albo res, albo bluescreen. Następnie odkryłem, że im więcej właduję w battlesizera tym szybciej to się pojawia (przy 200 ludziach zaraz kopnął w kalendarz przy starcie bitwy). Niestety okazało się, że przy normalnym rozmiarze bitew (100) również wyskakuje ten błąd. Nie testowałem czy wyskakuje przy innych grach, ale dopiero dziś zaczął narzekać. Próbowałem aktualizacji sterów, ale raczej mam najnowsze.
    Sprzęt:    AMD 64 x2 6400+ 3,22    2GB Ram     GeForce 9500GT

Mount&blade 1.011  + mod KILL THE INFIDEL (na nim występuje problem) + Texture Path (Graphical Enhancement 2.0)

Prosiłbym o jak najszybszą  pomoc i z góry dziękuję. :)

PS: Dodam, e na necie znalazłem dużo o tym, lecz praktycznie każdy wątek dotyczył czegoś innego (lecz z tym samym sterem). Nie pomogło, więc piszę do profesjonalistów- Was. ;)

Edit: Wyczytałem, że ten mod ma to do siebie, że lubi w czasie walki wywalać... jak tak, to jest na to jakiś sposób?

Edit2: Błąd okazał się winą moda... lecz mam następny problem. Otóż jak gram w mod Lord and Realms, to mi przy większych bitwach w czasie walki wywala do pulpetu. Raz wywalił z tym błędem...(nv4) Okazało się, że chyba komp nie znosił 370 luda na mapie+ textura patha (GE Textures-2.5). Gra działa dobrze, lecz wiadomo... 170 ludzi z gorszymi teksturami. Więc mam pytanie, czy da się coś zrobić by ładnie chodziło z większym battle sizerem i texturami, czy to po prostu za słaby komp, oraz czy ewentualnie jest jakiś mniej wymagający path teksturujący.

Z góry dzięki za odpowiedź i pozdro. ;)
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 11, 2010, 13:52:12 wysłana przez Domis »