Mod mimo, że niedopracowany i zbugowany, bardzo mi się podoba. Ogółem mówiąc, jest to dobry pomysł z potencjałem.
Mam kilka propozycji:
- Konny zbrojny chodzi w szatach szlacheckich, ginie równie szybko jak daje się wyszkolić. Trzeba zwiększyć ilość PD potrzebną do awansu, a także zmienić uzbrojenie tegoż jeźdźca. Najlepiej jakaś lekka kolczuga.
- Twój patch prawie nic nie zmienia, ogółem mówiąc zrób coś zanim to wypuścisz. Może coś w skryptach, ale nic poza tym.
- Nazwy jednostek. Chłopski łucznik to na prawdę konny kusznik ;)
- No najważniejsze, zmiana nazw lordów i miast.
- Teren jest dalej taki trochę stepowaty, zrób kilka pagórków.
- Rzeki, rzeki!! Pani Wisła to co? Symbol Polski, nawet w Caldarii :)
- Polacy powinni być wstawieni w miejsce Vaegirów, możesz odśnieżyć trochę równiny w edytorze, a na dole zostawić góry.
A tu kilka bugów, które dam od razu z tym postem żeby Ci PW nie zawalać:
- Moja druga bitwa, myślę sobie jakby tutaj porobić, koniem manewrować żeby mnie chłopscy łucznicy nie rozstrzelali. Patrzę a zamiast chłopskich łuczników są jacyś kusznicy na koniach. Nazwa inna i jednostka inna. Do tego stali w miejscu i nie atakowali, zacząłem bić, ubiłem konia jednemu, to zaczął mnie pięściami bić, bo broni do walki w zwarciu nie miał (jeśli dobrze pamiętam nie miał także bełtów).
- Lordowie czy kto tam będzie, cały czas gadają, że są wasalami Chanatu.
- W jednym oddziale Królestwa Polskiego, spotkałem jednostki Swadii.
Polecam też zamkniętą betę, jak będzie tak jak teraz, to wszyscy będą grać, a nie raportować bugi. Zostaniesz sam z betą puszczoną w neta i masą niewskazanych błędów.
EDIT: Mam nadzieję, ze to dopiero początek, mod zapewne spodoba się niejednemu. Zachowuje klimat Caldarii i dodaje naszą kochaną ojczyznę :). Pomyśl też nad małą zamkniętą betą, max 3-5 osób, którym możesz przesłać na email najnowsze wersje.
Powodzenia!