Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Portal  (Przeczytany 2140 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    Portal
    « dnia: Maja 23, 2010, 12:38:59 »

Jeśli ktoś jeszcze nie wie, to przypominam, że do jutra można pobrać sobie i pograć w tę gierkę za darmo. Trzeba mieć tylko własne konto Steam i gra zostaje do niego przypisana (co się z nią stanie jutro i czy mając ją na dysku nadal będzie sobie można pograć za darmo - nie wiem, ale podejrzewam, że skoro przypisała się do konta, to na nim już do końca pozostanie... oby). Śpieszcie się, bo naprawdę warto!

A czym jest Portal? To doskonała gra logiczno-zręcznościowa na silniku Source (Half-Life 2), gdzie nasz bohater (a raczej bohaterka) bierze udział w testach laboratoryjnych. Podstawą tych testów jest wykorzystanie portali, czyli takich mini teleportów, które można umieszczać na ścianach, podłogach, sufitach. Gra nie jest trudna i można ją przejść spokojnie w ok. 2 godziny. Jednak warto w nią zagrać, gdyż dostarcza naprawdę wiele frajdy. System portali w połączeniu z prawami fizyki to zaiste świetny "plac zabaw", który powinien wciągnąć każdego. Ja wczoraj późną nocą usiadłem, by tylko rzucić na grę okiem, ale wstałem od komputera dopiero po ukończeniu ostatniej misji.

Z tego co teraz na szybko sprawdziłem, to w sieci nie brak dodatkowych map do tej gierki, więc zabawa tak szybko się nie skończy... ;)

Mały trailer świetnie prezentujący grę: http://www.youtube.com/watch?v=TluRVBhmf8w

Offline Wezyk

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Portal
    « Odpowiedź #1 dnia: Maja 23, 2010, 12:50:12 »
    Naprawdę świetna gra , zagadki są są bardzo przemyślane i korzystanie z portali daje dużą frajdę :) Daedalusie , ta gra jest za darmo do jutra , tak jak mówiłeś , i później nie zniknie :P Naprawdę warto ściągnąć bo gierka jest tego warta i Steam rzadko daje coś za darmo...
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #2 dnia: Maja 23, 2010, 12:59:14 »
    Jeżeli ją ściągnę dziś to potem mam ją za free? A co do gry fantastyczna!

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #3 dnia: Maja 23, 2010, 13:01:54 »
    Najlepsza gra logiczno-zręcznościowa w jaką grałem.
    Normalnie kosztuje to 50 zł. Twórcy przygotowują drugą część, a pierwsza część miała być tylko jakby sprawdzeniem "czy to wypali". Portal 2 to będzie cudo. Tylko szkoda, że trzeba będzie za to cudo zapłacić 150 zł.

Warto, warto, naprawdę świetna gra.

Offline Xarxes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Maja 30, 2010, 16:22:53 »
    Ale szkoda że jest tylko chyba 15 poziomów i pod tym darmowym portalem nie działają mody na silnik Source.

Offline Axel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Maja 30, 2010, 16:27:03 »
    Poziomów jest 19 + finał który trwa trochę, a z internetu można ściągnąć pełno map i map-packów dzięki czemu gra się nie nudzi szybko :)

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #6 dnia: Maja 30, 2010, 18:33:49 »
    Kurcze, żałuję, że nie zorientowałem się szybciej :(((. Zawsze chciałem pograć w tą gierkę : |.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Reger26

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 28, 2011, 03:26:35 »
    22 kwietna wydano Portal 2. Znacznie dłuższa część od poprzedniej. Trochę się zasiedziałem z myślą, że wreszcie koniec będzie, a tutaj dalej gramy. Portale działają tak samo. W nowej części mamy nowe przeszkody, a fabuła się ładnie rozwinęła. Polecam, gra bardzo trudna. Bez dobrej myszy tego nie da się przejść.