Mam 10 PT, więc to możliwe :) I nie, chyba nie byłeś tam ty, btw. mój nick to TRH_Pure.
Ostatnio zauważyłem coś dziwnego. Moje włócznie po 1 stopniu uszkodzenia tracą 16 OBRAŻEŃ, a po drugim tylko 3. Dziwne, co? Chyba chadz nie przemyślał tego, to jest po prostu nierealne. Nie mówię o tym, że uszkadzają mi się włócznie, tylko o tym, jaka jest różnica między zmianą statystyk przy pierwszym a drugim uszkodzeniu.
I ostatnia rzecz - polecam wszystkim miotanie z 10 PT i buildem 30:6. Naprawdę przyjemna gra :) Chyba będę na tym genie wbijał wyższy lvl niż 31, to następny gen poprzedniej postaci - 2handera Mortala. Teraz jestem w genie bodajże piątym, przechodząc na szósty będę ulepszał miotane włócznie. +2 obrażeń i +2 celności się opłaca :)
Na pocieszenie tylko napiszę, że ja takiego builda nie polecam,( więc może dobrze się stało , że ci wcięło tę postać), polecam natomiast zaglądać na chadzowe forum( ja tu też o tym pisałem).
I nawet po pobieżnej lekturze okaże się, że to jest trefny build.
Za który są kary, kary i kary... (do wpf)
Prosta arytmetyka- na każdy punkt PT potrzeba 14 WPF, co przy 10 PT daje nam summa summarum 140 WPF
Przy 6 Agi , czyli 2 WM, jesteś w stanie nazbierać ledwo 123 WPF.
Czyli efektywnie naparzasz z siła bliską ~~6 PT i to w wersji optymistycznej, że chodzisz w ciuchach niekaralnych, czyli poniżej 7 weight.
Krótko mówiąc; na papierze to pięknie i awsomicznie wygląda, te 10 PT, ale im dalej w las tym ciemniej wszędzie i głucho wszędzie...
BTW, premia za dodatkowe punkty PT jest naliczana tylko do +4 do podstawowych wymagań(diff) broni.
(np Javelinsy diff 3 +4PT= 7 max- wszystko, co powyże,j to zwykłe marnotrawienie skillpointów).