Ktoś tu pisał, że im więcej PD, tym mniejsza celność. Nieprawda, koleżanka z klanu ma 10 Pd i używając Stronga ma taką celność jak z 7 Pd.
Pewna sprawa. Ten mod jest po prostu do BANI!!!!!!!!!! Mapy wszystkie nijakie, same wiochy, mi się zaczyna już od tego złomu odbijać. Czy nikt nie potrafi zrobić jakiejś innej mapy, np. miastowej? Mam dość tych gówienek co są teraz, wszystkie są dla roofcamperów i dla cav, reszta właściwie nie ma tam racji bytu, tylko jacyś uber pro koxy potrafią tam przeżyć inną profesją, np. Byzantium_Chase, który nieważne czym walczy, ma staty rzędu 44:2... Ale po prostu mnie to niszczy, ta śmieciowość.
Druga sprawa, tarcze tzw. tier 2 (dwuslotowe)są po prostu ZA DOBRE. Wiem, że topory są od łamania tarcz, ale to jest nierealne, kiedy z topora na 5 hitów schodzi taka huskarla, a na 74 hity z miecza 2h zadającego więcej niż ten topór...
Trzecia sprawa, dobra, pancerze płytowe może i są drogie, co NIBY je balansuje, ale nie powinno mieć w ogóle racji bytu ODBIJANIE SIĘ BRONI OD TYCH PANCERZY. To niesprawiedliwe, PS nie ma w tym wypadku żadnego znaczenia, nawet jeśli będziesz mieć speed bonus +100% i będziesz uderzać flambergiem z ps 10, i tak się ODBIJESZ. Powinno się zadawać co najmniej 10 obrażeń przy każdym uderzeniu...
Czwarta sprawa, polearm stun. To największa porażka tego moda, IMO. Czy w realnym świecie uderzenie bronią drzewcową powoduje oszołomienie? NIE. Więc naprawa tego problemu to albo dać każdej broni(prócz łuków, bo wtedy zrobiłby się rój ludzi strzelających z prędkością MP40 i nie dający się ruszyć z miejsca potencjalnej ofierze)tą właściwość, albo w ogóle to usunąć...
Piąta i ostatnia sprawa - wytrzymałość. Tak, tak. Sprawa jest taka, że do 20 lvla kamień potrafi mnie zabić i muszę przed każdym uciekać, co w dodatku nie jest możliwe, bo w tych czasach każdy ma co najmniej 5 atletyki. To nie jest zresztą realne, żeby taka półpuszka z kolczugą biegała 2x szybciej niż wieśniak w tunice i jeszcze machała 5x szybciej swoim megaciężkim 2h mieczem niż wieśniak nożem(!). A wracając do sprawy wytrzymałości - proponuję dać do 20 lvla tzw. bonus początkującego - +20 do życia i jakieś nie wiem, może jakiś specyficzny bonus, np. dostaje 25% złota, które zarobił pobliski gracz zabijając kogoś(to tylko taka propozycja, np. na Siege trzymanie się blisko Mordhaua dawałoby 200 złota na minutę, ostatnio widziałem jak sam obronił flagę wycinając w pień 7 kolesi w plate'ach).
Ogółem - ja po prostu ZNIKAM z tego moda, dopóki nie poprawią chociaż jednej z tych rzeczy.