A mnie zastanawia pewna sprawa, a mianowicie niesamowita siła pancerzy od studded leather coat w górę. Na swoim tarczowniku simple swordem potrzebowałem 6 hitów, żeby zniszczyć takiego tarczownika w Studded Leather Coat... A mam 6 power strike, 18 strength i na dodatek jeden z ciosów był w głowę z wyskoku, na głowie miał hełm z 21 ochrony... Sam miałem 2handera z Grey Corrazina Armor i Masterwork Glaive potrzebowała aż 4 hitów by mnie uwalić, a miałem 6 ironflesha(mało, jak niektórzy wpakowują 8)...
Jeszcze jedna sprawa, kataną zaspamujesz wszystko i wszystkich, jak nie masz umiejętności żeby się przed czymś takim ochronić to nie masz szans, katana jest szybsza niż większość 1h, a na pewno najszybsza spośród 2h i polearmów.
I jeszcze jedno, arbalest ma wręcz OLBRZYMIEGO kopa, mam kusznika z Arbalestem i gościa w black armorze mam na dwa strzały, o headshocie nie mówię... Ze steel boltami wychodzi aż 77 obrażeń kłutych, co pozwala na zadanie gościowi w Black Armorze strzałem w tułów aż 26-48 obrażeń, czyli jak gościu ma nawet 10 ironflesha(co jest wręcz NIEMOŻLIWE w granicach 31 lvl)to możesz go zdjąć na 2 hity.