Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: cRPG&Strategus  (Przeczytany 221881 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: cRPG MOD
    « Odpowiedź #1350 dnia: Sierpnia 25, 2011, 08:58:44 »
    Na pierwszej stronie masz link do c-rpg.net. tam musisz się zarejestrować i na tejże stronie będziesz mógł kupić ekwipunek.

Offline Fasher

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1351 dnia: Sierpnia 26, 2011, 10:00:13 »
    Mógłby mi ktoś poradzić jakiś build dla tarczownika i o co mniej więcej teraz chodzi w crpg? Bo ostatnio grałem jakieś pół roku temu i wiele się tutaj pozmieniało, chodzi mi o ten system naprawiania, generacje itp

Offline Zumbagi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1352 dnia: Sierpnia 26, 2011, 10:56:54 »
    Nie wiem, jak założyłeś konto ...

http://c-rpg.net/ - tutaj się logujesz. W górze po lewej stronie wybierasz postać. Resztę odkryj sam.

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #1353 dnia: Sierpnia 26, 2011, 11:04:59 »
    Build na tarczownika...hmm...

Strength: 18
    Agility: 18
    Hit points: 63

Skills to attributes: 2

Ironflesh: 5
    Power Strike: 6
    Shield: 6
    Athletics: 6
    Riding: 0
    Horse Archery: 0
    Power Draw: 0
    Power Throw: 0
    Weapon Master: 6

One Handed: 155

Co do samej gry...

Cała gra dostała parę patchy od naszego ulubionego twórcy cRPG (BURN IN HEEEELL, CHADZ!!) - głównie wprowadzały poprawki co do balansu gry, ale także co do niedawno nowo-powstałego Strategusa. Mniemam, że grałeś w cRPG podczas gdy zarabiało się w sposób 1-5 golda za osobę, a bieganie w grupie było najlepszym sposobem na zarabianie. Teraz jest inaczej. Polega to mniej-więcej na tym, że co minutę dostajesz standardową dawkę expa i golda (na pierwszej generacji jest to 1000 expa. Na drugiej jest to 1030. Na trzeciej 1060, itd. Standardowa ilość złota nie może być zwiększona) niezależnie od tego gdzie jesteś na mapie. Jeżeli twoja drużyna wygra - dostajesz tak zwany "Multiplicator" (ang. mnożnik), który mnoży standardową ilość mamony i doświadczenia. Za każdą wygraną rundę mnożnik wzrasta o 1. Maksymalny mnożnik to 5. Można go sprawdzić koło zielonego paska doświadczenia - oznaczony jest odpowiednio do sytuacji (x1, x2, x3, x4, x5). Istnieje także coś takiego jak "Valour". Polega on na tym, że jeżeli twoja drużyna przegra to twój mnożnik zostaje zmniejszony jedynie o 1 (jeżeli jest to x1, to dostajesz mnożnik x2). Co do tego, kto go dostaje jest wiele opinii - jedni mówią, że jeżeli zabijesz najwięcej ludzi w danej rundzie, inni że jeżeli najdłużej się utrzymasz - nikt do końca nie wie.

Co do naprawiania...

W każdej rundzie jest szansa na uszkodzenia twojego przedmiotu. Jeżeli twoja drużyna wygra - szansa jest mniejsza, jeżeli przegra - oczywiście większa. Ilość kasiory wydanej na naprawę zależy od wartości przedmiotu.

Co do generacji...

Generacja jest jedynie liczbą dodawaną w karcie twojej postaci. Ważniejsze jest to co możesz zrobić podczas nabijania nowej. Jeżeli nabijesz 31 level możesz przejść do zakładki "Retirement", a tam znajduje się opcja aby ulepszyć jeden przedmiot z twojego ekwipunku o jeden poziom w górę. Właśnie - przedmioty. Od sporego czasu przedmioty można ulepszać aż do 3 poziomów "zaawansowania". Aby ulepszyć przedmiot musisz być zdolny go unieść/używać. Jeżeli chcesz ulepszyć po prostu zaznaczasz i akceptujesz. Generacja przynosi jedynie zyski w postaci ulepszania przedmiotu i 30 expa dodawanych do standardowej ilości co generację. Jeżeli martwisz się o przedmioty - podczas generacji resetuje się jedynie twój level i K/D (statystyki ile ty zabiłeś, a ile razy ciebie). Wszystkie przedmioty, złoto zostają.

Co do rynku...

Jeżeli masz wystarczającą ilość pieniędzy, możesz kupić sobie ulepszony przedmiot. Aby tego dokonać, wejdź w zakładkę "Equipment" i wybierz ikonę straganu. Nie zdziw się jeżeli zobaczysz ceny - dla ciebie mogą być na prawdę kosmiczne. Za przedmiot ulepszony na x1 można wyciągnąć od 250 000 do 400 000, za przedmiot x2, od 450 000 do 700 000, a za x3, od 850 000 do 1 200 000.

Pamiętaj o tym, że do 25 lvl'a, pierwszej generacji, nie płacisz za naprawy.

Pytaj, jeżeli chcesz. Pomogę. :)

« Ostatnia zmiana: Sierpnia 26, 2011, 11:13:38 wysłana przez Tymbark »

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1354 dnia: Sierpnia 26, 2011, 11:07:09 »
    Co do naprawiania...

W każdej rundzie jest szansa na uszkodzenia twojego przedmiotu. Jeżeli twoja drużyna wygra - szansa jest mniejsza, jeżeli przegra - oczywiście większa. Ilość kasiory wydanej na naprawę zależy od wartości przedmiotu.

Zapomniałeś o jednej ważnej rzeczy :P
    Skoro jesteś nowy [1 generacja - patrz post wyżej] to do 25 lvl nie płacisz za naprawy, taki bonus startowy.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1355 dnia: Sierpnia 26, 2011, 11:10:28 »
    Polega to mniej-więcej na tym, że co minutę dostajesz standardową dawkę expa i golda (na pierwszej generacji jest to 1000 expa. Na drugiej jest to 1050. Na trzeciej 1100, itd.
    1000, 1030, 1060 itd

30 dodatkowego expa na generację, nie 50 :)

Offline Fasher

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1356 dnia: Sierpnia 26, 2011, 12:01:25 »
    Tymbark, dzięki wielkie za odpowiedź, było tak jak mówisz, kiedy ostatnio grałem dostawało się około 3 golda za osobe. Mam pytanie jaka jest obecnie najlepsza broń 1h, bo nie wiem czy ta co najdroższa to najlepsza.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #1357 dnia: Sierpnia 26, 2011, 12:37:46 »
    Bez zmian - czyli pewnie Elite Scimitar. Kilka osób używa Niunweidao, Lyoudao czy kilku innych broni o kosmicznych nazwach. Mocny jest też Nordic Champions Sword. Do gry na koniu moim zdaniem najlepiej nadaje się Long Espada Eslavona, ewentualnie Arabian Cavalry Sword lub wymieniony już Elite Scimitar.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #1358 dnia: Sierpnia 26, 2011, 13:20:41 »
    Sejmitar? Schowaj się heretyku. Ja ubóstwiam Nordic Champion's Sword'a. Jak dla mnie najlepsza broń jednoręczna - większy damage od sejmitara, dźgnięcie...Ogólnie jest dla mnie lepszy. Ale niestety - należę do mniejszości, która tak uważa. :)

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #1359 dnia: Sierpnia 26, 2011, 14:25:46 »
    Nie trwóż się i nie sromaj! Ja również jak najbardziej polecam Nordic Chapomion Sword'a.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1360 dnia: Sierpnia 26, 2011, 17:51:32 »
    Ja za to stanę po stronie Elite Scimitar. Może i mniejsze obrażenia czy brak pchnięcia, ale nieco dłuższy zasięg i szybkość, dodatkowo i tak najczęściej atakuje się z krótkiej, bo na crpgu spamerów od groma ;) Także Elite Scimitar spełnia swoją rolę bardzo dobrze, polecam i pozdrawiam - Piotr Fronczewski.

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #1361 dnia: Sierpnia 26, 2011, 17:59:36 »
    Dłuższy od Nordica? Ononono, Nordic jest dłuższy, nie licząc zbugowanego modelu Sejmitara.

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1362 dnia: Sierpnia 26, 2011, 18:00:52 »
    Fakt, myślałem, że Nordic ma 95 długości ;)

Nevermind, sejmitar jest i tak lepszy, bo tak :P

Offline Trynithy

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #1363 dnia: Sierpnia 26, 2011, 18:03:43 »
    Cześć, ja mam taki problem iż ktoś notorycznie zmienia mi hasło na koncie i gra na stworzonej przez siebie postaci, co robić ?

Offline Piasek300

• BANITA
    • Użytkownik
    • Tigorner
    « Odpowiedź #1364 dnia: Sierpnia 27, 2011, 00:43:02 »
    EDIT : Problem już rozwiązany :)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 27, 2011, 13:45:27 wysłana przez Piasek300 »