Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: cRPG&Strategus  (Przeczytany 222818 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Skrabek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: cRPG MOD
    « Odpowiedź #1140 dnia: Lipca 06, 2011, 21:30:14 »
    @isKra_PL Kiedy będziesz grał 10 rund pod rząd nie raz powinno ci się udać dobić do x3 (ja nie raz miałem x5). Przede wszystkim nie zmieniaj pancerza na wieśniaka tylko na średni (chyba, że średni jest twoim najsilniejszym). Jako wieśniak... bądźmy szczerzy nikomu nic nie zrobisz a jako lekka piechota (czy kim tam jesteś). Już możesz łucznikom zagrozić i niektórym czołgom. Musisz też umieć oceniać kiedy macie szanse na wygraną (co jest łatwe ale musisz obserwować staty graczy i znać zamki). A najlepszy sposób na zarabianie zostawię dla siebie ^^.

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1141 dnia: Lipca 07, 2011, 01:12:03 »
    Wszystko fajnie ale z tymi wiesniakami-ze niby nic nikomu nie zrobia,zgodzic sie nie da.Wszystko zalezy od wiesniaka(i jego lvlu).Nie polecam spotkania z pewnymi dwoma "wscieklymi wiesniakami" :) rodem z GO.
    Powodzenia.
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #1142 dnia: Lipca 07, 2011, 01:58:49 »
    Właśnie użyłem opcji Respec i jestem szczerze zadowolony, z czystego 2h, zamieniłem się w niemal ukończonego tarczownika, znacznie lepsza opcja jeżeli skonfrontować by ją przeciwko retire'owaniu na 15 poziomie.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1143 dnia: Lipca 07, 2011, 07:01:43 »
    Nie wiem skad wam sie wzial pomysl na ritire na 15lvl,expa(obecnie) z tego zadnego wiec korzysci prawie zadnej.Co do Recpec to jak najbardziej pozyteczna i cos mi sie zdaje ze sam skorzystam,wtedy cos wiecej o swoich doswiadczeniach w tej materii napisze.
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1144 dnia: Lipca 07, 2011, 09:04:00 »
    @wesch96 ja ci powiem, że robienie czystego 1h i tarczy nie jest idealne, lepiej z czymś połączyć. Z kuszą lub toporkami do rzucania, z tym, że toporki mają premie do tarcz, więc zmienienie ich na broń białą aby wyważyć drzwi jest jak najbardziej opłacalne. A czołg 2h co zarwie takim toporem w klatę i padnie na jednego hita... bezcenny widok. Kusz, jeszcze nie wypróbowywałem i chyba zrobię to w następnym genie.

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1145 dnia: Lipca 07, 2011, 12:19:22 »
    Raz już hybrydkę zrobiłem jeżeli chodzi o tarczę i kuszę. Bardzo miło się grało, aczkolwiek obrażenia zadawane przez Crossbow, nawet ze stalowymi bełtami, nie były zadowalające, rzadkością było że po dwóch bełtach przeciwnik padał, a jeżeli nosiłem tarczę, miał 14 bełtów co nieco odbierało  radość z gry, więc zdecydowałem się na tarczownika i jak na razie jestem wniebowzięty!

www.pustamiska.pl

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #1146 dnia: Lipca 07, 2011, 12:25:24 »
    A jaki build planujesz?
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline isKra_PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1147 dnia: Lipca 07, 2011, 12:32:53 »
    Nie orientuję się chwilowo o co chodzi z tym "przerabianiem" czy też resetem buildu by zrobić nowy. Może mi to ktoś wytłumaczyć?
    Może jestem pozbawiony zmysłu orientacji, ale na forum cRPG trudno mi coś znaleść.

Po za tym wg mnie rzutki najlepiej łączyć z polearmem bo możesz używać takiej lancy lub włóczni do rzucania i jednocześnie do walki wręcz jako polek. Ja tak zrobiłem, nawet nie układałem builda, wszystko improwizuję i wymiatam.

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1148 dnia: Lipca 07, 2011, 12:41:01 »
    @IsKra: W lewym górnym rogu masz parę zakładek, m.in: Character, Skip the Fun, Retire i wspomniane Respec, w ramach wyjaśnienia - tracisz połowę zdobytego doświadczenia, sprawdź ile to będzie, a jak będziesz chciał zobaczyć jaki poziom będziesz miał możesz zajrzeć na tę stronkę:
    http://infinitum.dyndns.org/crpg/calc.htm
    W zakładce Experience gain.
    W zamian za stracone doświadczenie możesz od początku rozdysponować punkty atrybutów, umiejętności i władania daną bronią.

@Dravic: 21/18
    Dokładniejsze dane:
    Level 30 (4 420 577 xp)

Strength: 21
        Agility: 18

Skills to attributes: 8

Power Strike: 7
        Shield: 6
        Athletics: 4
        Weapon Master: 6

One Handed: 156

www.pustamiska.pl

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #1149 dnia: Lipca 07, 2011, 18:15:44 »
    Jakiej tarczy używasz?
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1150 dnia: Lipca 07, 2011, 18:28:03 »
    Na zmianę Steel Shield'a - do lżejszych setów i Knightly Heater Shield do tych nieco cięższych.

www.pustamiska.pl

Offline BreakIn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1151 dnia: Lipca 07, 2011, 21:27:59 »
    Mam teraz lvl 19 i EQ:
    Jakiś hełm co nazwa się na v kończy
    Heraldic Armour
    Mail cośtam
    Bow
    Arrows
    War Axe
    (click to show/hide)

Offline Blast

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #1152 dnia: Lipca 08, 2011, 11:44:25 »
    BreakIn po co kupujesz zbroje jeśli jesteś łucznik to np. ubranie pielgrzyma, najsłabsze buty i rękawiczki.(Czym cięższy ekwipunek tym gorszy celownik) Łuk zależy czy hybryda czy też nie ale najsłabszy to strong bow. Jeżeli Long Bow lub War Bow wtedy 2 paczki strzał (Byle jakich) i hammer. Strong Bow podobnie lecz 2 paczki strzał i np. Spiked Mace broń która zajmuje 1 slot.

Offline Arturos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1153 dnia: Lipca 08, 2011, 16:18:53 »
    Hej mógłby mi ktoś wysłać link do tego nowego patcha do crpg?
    Bo za chiny go znaleźć nie mogę.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1154 dnia: Lipca 09, 2011, 10:37:45 »
    @UP a co ci wyskakuje? Że serwer działa na wersji 1.223 a ty masz "starszą" 1.223? Bo jak ci tak pisze to ja ci powiem, że patcha nie było... To jest błąd spowodowany wyjściem nowszej wersji WB. Dwie strony wstecz dałem rozwiązanie.