Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wiecznie spalona wioska?  (Przeczytany 6874 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AdrianC

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Wiecznie spalona wioska?
    « dnia: Maja 20, 2010, 19:10:18 »
    Mam pewien problem. Otóż od ponad 150 dni jestem w posiadaniu wioski Ehlerdah(wioskę dostałem z zamkiem Reindi). Graniczy z Khergitami, więc często była przez nich odwiedzana w czasie wojny. Za każdy razem udawało mi się przepędzać Khergitów. Podczas jednego z ich najazdów, nim dotarłem do wioski, ta stała już w płomieniach, ale nie była jeszcze splądrowana. Wroga pokonałem i pogoniłem. Wioska przestałą płonąć. Niestety od tamtego czasu, a minęło już kilkadziesiąt dni wioską wciąż wygląda jak świeżo po pożarze

Moja druga wioska - Amere -  którą widać u góry wygląda normalnie mimo, iż również była częstym celem ataków, ale o ile pamiętam, nigdy nie stała w płomieniach. Czy to jakiś błąd, czy może minęło jeszcze zbyt mało czasu? Mało tego Starszy Wioski nie ma dla mnie żadnych od samego początku, gdy tylko dostałem wioskę. 5 pkt poparcia zdobyłem dając wieśniakom pieniądze. W wiosce Amere normalnie co jakiś czas Starszy ma dla mnie jakieś zadanie... Czy ktoś wie w czym problem?

Wieśniacy w Ehlerdah wyglądem przypominają Khergitów, szczególnie starszy wioski.
    W Ehlerdah zbudowałem już Młyn i Siedzibę Posłańców.
    « Ostatnia zmiana: Maja 20, 2010, 19:12:42 wysłana przez AdrianC »

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    Odp: Wiecznie spalona wioska?
    « Odpowiedź #1 dnia: Maja 20, 2010, 21:29:07 »
    Prawdopodobnie to nic takiego, ot poprostu obrazek na mapie się nie zmienił. To się zdarza czasem. Jeśli tylko możesz wejść do wioski i nie masz informacji, że jest splądrowana to jest w porządku wszystko. A zadania od sołtysa, no tu musisz popróbować, może w końcu da Ci jakąś fuchę, albo jakiś błąd Ci się wkradł.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #2 dnia: Maja 22, 2010, 18:45:31 »
    Tu chodzi o coś innego niż napisał Arcylisz. U mnie jest tak, że taką ikonkę mają biedne wioski, po prostu o nią zadbaj.

Offline AdrianC

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Maja 22, 2010, 20:32:28 »
    Tu chodzi o coś innego niż napisał Arcylisz. U mnie jest tak, że taką ikonkę mają biedne wioski, po prostu o nią zadbaj.

No właśnie z tym mam problem. Nie mogę wykonywać dla niej zadań, bo Starszy nic nie chce mi zlecić. Wioskę rozbudowuję, a w opisie wciąż jest, że wioska jest biedna i niezadbana. Nie wiem jak wpłynąć na poziom jej zamożności.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #4 dnia: Maja 22, 2010, 20:36:40 »
    Oddawaj jej towary (działa trochę), wykonuj zadania (odwiedzaj wioskę często to się coś trafi), dbaj o to żeby nikt jej nie splądrował i nie inwestuj w rozbudowę biednej wioski, to strata pieniędzy, jak się wzbogacą to wtedy.

Offline AdrianC

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Maja 22, 2010, 21:27:09 »
    Oddawaj jej towary (działa trochę),
    Wszelakie?
    wykonuj zadania (odwiedzaj wioskę często to się coś trafi)
    No właśnie w tym problem, że odwiedzam tą wioskę codziennie i Starszy jak mantrę powtarza "Dziękuję, ale nic od Ciebie nie chcemy"
    , dbaj o to żeby nikt jej nie splądrował
    Staram się, ale zwykle gdy docieram do jakiejś swojej wioski to plądrowanie jest w toku. Za każdym razem przepędzam intruzów nim skończą plądrować.
    i nie inwestuj w rozbudowę biednej wioski, to strata pieniędzy, jak się wzbogacą to wtedy.
    Heh, ja już prawie wszystko w swoich wioskach zbudowałem... :/

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #6 dnia: Maja 22, 2010, 21:32:20 »
    Kiedyś był poruszany taki temat. Daedalus (chyba) napisał, że to błąd gry i te ikonki nigdy nie ulegną zamianie, więc jak wieś zostanie splądrowana, to na zawsze będzie mieć ikonkę ruin. Nie ważne, jaką koniunkturę będzie mieć.

EDIT: Aha -- zapomniałem dodać, że dotyczy to tylko wsi należących do gracza. ;p

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Maja 22, 2010, 22:19:34 wysłana przez NIFN »

Offline AdrianC

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Maja 22, 2010, 21:56:02 »
    Kiedyś był poruszany taki temat. Daedalus (chyba) napisał, że to błąd gry i te ikonki nigdy nie ulegną zamianie, więc jak wieś zostanie splądrowana, to na zawsze będzie mieć ikonkę ruin. Nie ważne, jaką koniunkturę będzie mieć.

Pozdrawiam!

Niekoniecznie jest to błąd gry. Widziałem spalone wioski, które powróciły do normalnego wyglądu.
    Gdy próbowałem zdobyć zamek Rhodoków kazałem jednemu z Lordów splądrować przynależną do owego zamku wioskę. Wioska została spalona, zamek zdobyty i po jakimś czasie wioska powróciła do normalnego wyglądu.

Offline Sewano

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 06, 2010, 21:36:13 »
    chyba coś pomnieliście fakt gdy do końca zostanie splądrowana to ikona później zmieni się.
    Ale jak przerwie się plądrowanie w połowie (wioska musi się palić) to ikona już się nie zmieni.
    Chociaż zawsze tak miałem

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 10, 2010, 22:17:09 »
    Ja mam inny problem. Otóż: Zacząłem plądrować wieś, ale zaatakował mnie jej właściciel, znaczy lord. Pogoniłem go, a kiedy wszedłem do wioski by dokończyć plądrowanie, gra twierdzi, że nic nie mogę zrobić, bo wieś jest plądrowana, zdziwiłem się, spróbowałem wjechać kilka razy, no ale cóż. Więc pojechałem sobie, a po paru miesiącach (w grze), zdobyłem zamek do którego należy ta wieś, więc postanowiłem odwiedzić ją, wjeżdżam, i gra dalej mówi, że nic nie mogę zrobić, bo wieś jest plądrowana. To trwa już tydzień (też czasu gry) odkąd mam tą wieś. Co jest?
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #10 dnia: Lipca 15, 2010, 14:50:23 »
    Wieśniacy w Ehlerdah wyglądem przypominają Khergitów, szczególnie starszy wioski.
    W Ehlerdah zbudowałem już Młyn i Siedzibę Posłańców.

A w Jamiche wyglądają jak Sarranidzi :P

Ja miałem tak,że lord plądrował mi wioske to mu pogoniłem kota, ale wioska sama się plądrowała aż sie splądrowała Xd

Albo plądrowałem wioske zaatakował mnie wlasciciel znowu po tylku dostał ale potem wieś sie znowu sama plądrowała nic nie dostałem a stosunki poszly w dół.

Ale co do  tematu daj im te wieś splądrować to może zrobi "refresha"
    (click to show/hide)