Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Kompania Dezerterów  (Przeczytany 1700 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline konradek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Kompania Dezerterów
    « dnia: Maja 19, 2010, 10:12:54 »
    Witam, gram w Mount&Blade moduł Native wersja 1.011 Mam już 41 level i ponad 600 dni grania w grze. I jeszcze ani razu w kompani dezerterów nie miałem: np. Nordyckich Huskarli, Swadiańskich Rycerzy, Vaegirskich Gwardzistów, Sierżantów itp. Chciałbym móc ich zaatakować a lordowie mają mało takich jednostek. Czy można w jakiś sposób mieć wszystkie jednostki w kompani dezerterów ze wszystkich frakcji?

Edit/ Gdyby w jakiś sposób komuś udało się to zrobić modyfikując pliki gry to bardzo proszę o info i instrukcje w PL.
    Przepraszam jeśli pomyliłem dział. Z góry dziękuje! Pozdrawiam :)
    « Ostatnia zmiana: Maja 19, 2010, 22:16:41 wysłana przez konradek »

Offline Nobody

• Użytkownik
    • Jestem wszędzie tam, gdzie nie ma nikogo
    Odp: Kompania Dezerterów
    « Odpowiedź #1 dnia: Maja 19, 2010, 21:25:35 »
    Z moich doświadczeń to niemożliwe, dezerterzy nie posiadają takich jednostek. Jest jakiś program - troopeditor chyba, służący do modyfikowania takich grup. Nigdy z niego nie korzystałem więc nie jestem pewien jak to działa. Ale z pewnością w jakiś sposób da się to zrobić modyfikując pliki gry, w świecie Moddingu nie ma rzeczy niemożliwych.

BTW.
    Powinieneś napisać  to w podrzędnym forum pt.
    Problemy z grą
    Nobody is perfect.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Offline Arto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Maja 19, 2010, 22:43:35 »
    Tak, w troop editor jest możliwość edytowania drużyn. Ustawiasz jakie jednostki mają znajdować się w drużynie oraz określasz ich ilość.

Offline konradek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Maja 20, 2010, 02:47:53 »
    Ściągnąłem sobie Troop Editor 1.9 i znalazłem tam Dezerterów z każdej frakcji. Mam tam Swadiańskich Dezerterów(obrazek na samym dole, nic nie zmieniałem) i chciałbym sobie ustawić wszystkie jednostki, żebym miał też swad. rycerzy, sierżantów itd. w kompani dezerterów. Niestety niewiem jak to ustawić, bo pierwszy raz używam Troop Editora i nie chciałbym sobie nic schrzanić w grze. Bardzo proszę obeznaną osobę w Troop Editorze o instrukcje jak mam dobrze ustawić. I czy po zmianie będzie konieczność gry od nowa?

Edit/ Dlaczego Temat do usunięcia?
    « Ostatnia zmiana: Maja 20, 2010, 22:30:12 wysłana przez konradek »

Offline konradek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Maja 21, 2010, 16:23:09 »
    Tak, w troop editor jest możliwość edytowania drużyn. Ustawiasz jakie jednostki mają znajdować się w drużynie oraz określasz ich ilość.

W troop editorze w troops.txt Swadian Deserter gdzie mam to ustawić? Czy tam gdzie jest Upgrade Paths?

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Maja 21, 2010, 16:41:44 »
    Troop editorem tego nie zmienisz ponieważ dezerterzy są "generowani" na podstawie frakcji danej jednostki. Nawet gdybyś to zmienił, to i tak musiałbyś zacząć od nowa grę, a Ty raczej tego nie chcesz.
    « Ostatnia zmiana: Maja 21, 2010, 16:55:13 wysłana przez PissInPeace »

Offline konradek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Maja 21, 2010, 18:27:18 »
    OK, dzięki. Czyli nic się nie da zrobić, a zmieniająć nie mam zamiaru grać od nowa, chyba że kiedyś.

EDIT:HURA!!! Udało mi się to zrobić bez konieczności gry od nowa!!! :)

Edytuj posty.
    « Ostatnia zmiana: Maja 22, 2010, 15:30:13 wysłana przez Arcylisz »