Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: MyModificiatons - Przygotowania  (Przeczytany 1037 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline DimoN

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    MyModificiatons - Przygotowania
    « dnia: Maja 16, 2010, 20:39:05 »
    Witam,nie wiem czy wybrałem dobrze wybrałem umieszczenie tematu ale w prost :

Mam zamiar stworzyć mod do WarBand'a dla jednego gracza.Będzie to najprawdopodobniej Europa w roku 1350 (Nie jest to oficjalnie ogłoszone ,ten rok ale chodzi mi o panowanie Kazimierza Wielkiego nad Polską) Jak na razie nie zaczynam,bo przygotowuje się do modu zmieniając Native na Europe :D Mniej więcej nazwy żołnierzy miasta itp(Zmieniam to w notatniku).

Mam za to kilka pytań :
    -Jakim programem zacząć robić ląd ? Chodzi mi o ukształtowanie ziemi na Europe.
     Na razie tylko to :

Nie jestem zielony w Zmodku bo robiłem kilka innych rzeczy do innych gier.

Jak ktoś chce pomóc lub popytać o moda to zostawiam nr. GG : 6619120

P.S Tylko proszę nie mówić w stylu "n00bku jeden nie wiesz gdzie zakładać tematy" itp,

P.S 2 : Jeżeli nie ten dział  proszę moderatora ab go przeniósł

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: MyModificiatons - Przygotowania
    « Odpowiedź #1 dnia: Maja 16, 2010, 20:44:58 »
    Powodzenia ! Do zmiany mapy użyj Thorgim's Map Editor (dobrze napisałem ?)

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #2 dnia: Maja 16, 2010, 21:43:54 »
    Znając ogrom tego typu tematów dziale 'Modyfikacje' do starego M&B, które nie wyszły poza fazę "Chcę zrobić moda", polecam najpierw zaznajomić się z podstawami. Stworzyć swją mapkę, zrobić jakiś model, jednostkę. Jak ci się spodoba, to wtedy możesz myśleć o dalszych pracach. Co do narzędzi, to wszystko co potrzebane masz we wspomnianym dziale 'Modowanie', powodzenia.

Offline DimoN

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #3 dnia: Maja 17, 2010, 18:12:45 »
    Hm. Chciałem zrobić ląd od Europy i instaluje MapEdytora, jakiś błąd ale wydaje mi się ,że wszystko jest OK. Nagle załączam i po kolei załączały mi się 4 oknienka.

Jak to naprawić ?