Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Morale  (Przeczytany 21097 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Shakyor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Morale
    « Odpowiedź #15 dnia: Sierpnia 06, 2010, 11:11:06 »
    Właśnie to jest trochę dziwne, ja np również nie walczyłem pare dni (bo byłem na uczcie) i morale spadły a chyba powinny wzrosnąć bo wkońcu jest chwila odpoczynku (przynajmniej w realiach średniowiecznych tak było. Dopiero jak zawalcze kilka bitewek i nakupie różnorodnego "żarcia" to morale trzymają się jako tako (mam min. 120 osób do wyżywienia)

Offline Chudy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #16 dnia: Sierpnia 06, 2010, 12:42:34 »
    Nie prawda, wojaki chcą walczyć. Pójdź zawalcz z jakimś lordem i morale powinny polecieć w góre. I zadbaj o różnorodność jedzenia (a tak pozatym radze zmiejszyć liczbe jednostek do 100 )
    90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #17 dnia: Sierpnia 06, 2010, 15:37:21 »
    Ale logiki tu nie ma, musisz przyznać. Ja na ten przykład wolałbym się byczyć i chlać wińsko niż ryzykować życie dla jakiegoś bubka. :)
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #18 dnia: Sierpnia 06, 2010, 15:43:59 »
    Wiadomo, ale wtedy ta gra nie miała by sensu, była by za nudna. Ale morale powinny być tak zrobione aby spadały np. 5 dziennie bez walki a one spadają po 15-20 dziennie
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #19 dnia: Sierpnia 06, 2010, 15:49:24 »
    Bez paczów nie pociągnie.... :/
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #20 dnia: Sierpnia 06, 2010, 15:51:43 »
    Wojacy nie lubią być w dużej armii, bo wtedy nikt nie zwraca na nich uwagi. Są po prostu rhodockim strzelcem, zamiast Staszkiem z Jamiche. A co do walk, to po to są żołnierzami, żeby walczyć. Logiczne, że na wojnie łatwo się wzbogacić, więc ludzie chcą walczyć, by szybciej zdobywać majątek. Nie po to się zaciągnęli, żeby siedzieć w karczmie, daleko od domu. I tak można to sobie tłumaczyć.

Ale i tak nie wiem o co wam chodzi. Ja mam 120 ludzi w armii i morale rzadko kiedy spada mi poniżej "powyżej przeciętnej". Wystarczy mieć jedzenie i  dużo walczyć (i wygrywać). Dobrym sposobem jest w wolnych chwilach atakowanie bandytów, bo w końcu nic tak nie podnosi morale, jak wybicie uciekających dezerterów ;)
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline Chudy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Sierpnia 06, 2010, 15:56:20 »
    Poprostu raz na dzień musi sie odbyć bitka ;], a jak nie to radze kupować różne jedzenie.
    90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Sierpnia 06, 2010, 16:11:41 »
    el.macioro zgadzam się z tobą w 100%. Ja tak samo wolałbym balować niż walczyć dla jakiegos Króla który sam grzeję sie przy kominku w mieście ;D

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Sierpnia 06, 2010, 16:13:25 »
    Ja walcze 5 razy dziennie i mi jeszcze czasem spadają (jak walcze z 100, a nie 200)

www.pustamiska.pl

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Sierpnia 06, 2010, 16:27:22 »
    To tak jest niestety, czy ta gra kiedyś dojdzie do świetności? Tego nikt nie wie... Nie martw sie każdy ma takie "bluzgi" czy tam bugi nie wiem jak to nazwać ;d

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Sierpnia 06, 2010, 16:32:53 »
    To są bluzgi ;p
    Bo nie moge spokojnie zdobywać zamków i twierdz ;/, a chce rozwalić Sarranidów i Khergitki Lubisie.

www.pustamiska.pl

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Sierpnia 06, 2010, 16:35:51 »
    W patchu 1.113 gra była już bez bugów(przynajmniej u mnie), ale oczywiście TW zachciało się nowych map i trybu do MP więc to już nie nasza wina co zrobili... U mnie np wojak idzie podczas bitwy i nagle wyskakuje 20 m w góre i spada nieprzytomny, no nie wiem czy się z tego śmiać czy płakać (ale zawsze to 1 samo się nachodzi) ;D

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Sierpnia 06, 2010, 16:39:39 »
    Płakać ze śmiechu

www.pustamiska.pl

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Sierpnia 06, 2010, 16:41:59 »
    Właśnie tak reaguje, a potem drapie się po głowie i myślę co to mogło być, skok wdal czy olimpiada w Barcelonie? :D

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Sierpnia 06, 2010, 17:27:27 »
    A może nie zauważyłeś aby skoczył 3 razy? To wtedy trójskok!
    Apropo pierwotnego tematu- OiM tam nie ma problemów z morale baaardzo wolno opadają ale trudno zdobywa się sławę i pomyśleć, że na 1. wersji mialem jej 1800...

www.pustamiska.pl