Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: WarBand - Tworzenie filmów  (Przeczytany 2310 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline DimoN

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    WarBand - Tworzenie filmów
    « dnia: Maja 12, 2010, 18:54:26 »
    Witam.Nie wiedziałem gdzie ten wątek wsadzić ale dam go tutaj.

Mam zamiar stworzyć filmiki o M&B Warband.Mój pierwszy pomysł to GamePlay, na pierwszy ogień chyba wsytarczy, potem jakieś jaja porobie,ale do sedna :

-Jakim programem nagrywać ,żeby było i mnie słychać jak mówie podczas filmu i dobra jakość.Myślałem nad Frapsem full ale nie jestem pewny czy tam by było mnie słychać.

-Jakim programem montażować ? Chodzi o wstępne napisy i końcowe oraz ich animacje.Nie chce tutaj białego napisu na niebieskim tle.Chodzi o fajną czcionke itp.

-Ogólnie to co tworze to studio, mam już pomysł na nazwe ale czy ktoś mógł by podać swój pomysł ? Mam pomysł na "Studio WTF - Wytwórnia Takich Filmów" Według mnie nazwa śmieszna ale o to chyba chodzi :)

Co do tematu jeżeli złe miejsce wybrałem proszę o przeniesienie.

Pozdrawiam.

Offline strongmas

• Użytkownik
    Odp: WarBand - Tworzenie filmów
    « Odpowiedź #1 dnia: Maja 12, 2010, 19:27:21 »
    Najlepiej nagrywać Frapsem a to czy cię będzie słychać to zależy od tego jak głośno będziesz mówił.
    Jeżeli jesteś taki wybredny to możesz montować Sony Vegas'em.
    A co do nazwy to nie ona się liczy tylko to jakie będziesz miał filmiki.

Obrażasz Sabaton = obrażasz mnie.

Offline DimoN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Maja 12, 2010, 20:14:05 »
    Heh co do montażu zobaczę jeszcze mc2 bo ponoć też fajny.

P.S pamiętam jeszcze czasy robienia filmików GTA:VC na 30 sekund :D

Offline Farkraj

• BANITA
    • Użytkownik
    • Nord Huscarl
    « Odpowiedź #3 dnia: Maja 12, 2010, 20:56:21 »
    do nagrywania zdecydowanie fraps full ;)
    Do montażu wystarczyłby WMM ale ja kożystam z Sony Vegas Pro i tobie też polecam, jeszcze zaopatrz się w program Virtual Dub w którym łatwo i sprawnie skompresujesz filmy i od biedy nawet tam możesz zmontować film jak nie ogarniesz Vegasa ;)

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #4 dnia: Maja 13, 2010, 08:20:40 »
    Mnie interesuje skąd wszyscy biorą płatne programy do użytku domowego... Przecież zarówno Fraps jak i Sony Vegas swoje kosztują. Jeszcze w przypadku Vegas istnieje trial, ale już np. Fraps w takiej wersji pozwala nakręcić jedynie 30 sekund filmu.

Ja proponuję do nagrywania darmowe WeGame. Jakość jest całkiem znośna, do tego nagrywa dźwięki, a nie trzeba za niego płacić.
    Do montażu masz kilka wersji trial dobrych programów, choć są one wtedy trochę pocięte. Z tego właśnie względu odradzam świetny Premiere Pro, ponieważ wersja trial tego programu pokazuje jak nie powinno się ich robić i zdecydowanie obrzydza kupno... Jego wersja full jest natomiast świetna, ale swoje kosztuje, a nie każdy ma znajomego kamerzystę. ;p Sony Vegas widziałem tylko trial i ... to tyle, bo jakoś nic w nim nie robiłem.

p.s. Jeśli chcesz walnąć sobie fajną czołówkę, to proponuję After Effects (nawet w wersji trial). Możesz tam zrobić fajne wejście, napis, logo (wszystko również animowane) i to w sumie całkiem fajnie wygląda, tylko proponuję najpierw obejrzeć jakieś tutoriale.

Offline DimoN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Maja 15, 2010, 08:48:26 »
    Spróbuje tego WeGame bo filmik frpsa 10min ma aż 4 GB -.-

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Maja 15, 2010, 11:18:33 »
    Każdy filmik na początku tyle wazy. Wpisz w goglach "kompresja wideo" a dowiesz się jak z 10GB zrobić 10MB Chyba tylko GameCam od razu kompresuje filmy.
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline Dudus

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #7 dnia: Maja 19, 2010, 15:33:59 »
    No widzę że jakiś poza mną jeszcze reżyser istnieje ;) Jeżeli chcesz coś ciekawego nagrać i ze swoim głosem polecam tego oto triala http://www.instalki.pl/programy/download/Windows/tworzenie_demonstracji/Camtasia_Studio.html Do montażu możesz użyć windows movie maker albo jak chcesz kolejnego triala to polecam dla początkujących Ulead Video Studio.