Wiesz to też zależy w jakich czasach patrzymy. Tatarzy to też oczywiście, choć bardziej kojarzą mi się ze schyłkiem średniowiecza i XVI-XVII wiek. ; ) A kraina Calradii stoi na progu rozwoju XII-XIII wiek, tak było w instrukcji. ; )
Tak tatarzy jak najbardziej zgodzę się. Choć gdy to pisałem to do głowy przyszedł mi przede wszystkim legendarny Temudżyn (Czyngis Chan), który był podobno bardzo że tak powiem brzydki, żeby nie powiedzieć obleśny, tak mówią źródła historyczne, ale też jak słuchasz DGE to też o tym słyszałeś. ; ) Jednak zarówno jeździł wyśmienicie i strzelał wybornie.
Jednak z Litwą to już się nie zgodzę, przyjacielu. Korona to połączenie Polski i Wielkiego Księstwa Litewskiego, ale pamiętajmy o jednym. W grze szlachta z Veagirów ma tytuły bojarskie, dokłądnie takie jak wysoko urodzeni poddani Cara... i książąt Litweskich przez zjednoczeniem, lecz po chrystianizacji. ; )
I po trzecie to prawda. Osmanie i Turkowie to jedno i to samo. Z tym ze Seldźucy pochodzą od innego "przodka" niż Osmanie. Seldźucy pochodza od legendarnego Seldźuka, który zapoczątkował dynastię Seldźuków (masło maślane) a Osmanie od dynastii Osmanów. Ale tak, prawda brudas to brudas nieważne czy seldźuk, osman czy coś pośledniego.
Dziękuję. ; )