Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Morale wroga  (Przeczytany 1238 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nod18

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Morale wroga
    « dnia: Maja 07, 2010, 18:17:06 »
    Nie da się jakoś wyłączyć tego irytującego morale przez którego wróg cały czas ucieka z pola bitwy gdy traci 30% swoich ludzi ?, ja wiem że to jest realistyczne ale bardziej mi się podobało gdy dzielnie walczyli do ostatniego żołnierza :P
    Coś zmienić w plikach ?

Offline Galik

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Morale wroga
    « Odpowiedź #1 dnia: Maja 08, 2010, 16:15:02 »
    Nie wiem czy nie zauważyłeś ale to wcale nie zależy od ich strat tylko od rodzaju posiadanego wojska przez ciebie i przez nich...

Przykłady?:
    Szarżując moimi 20 Swadiańskimi kawalerzystami wróg ruszył do odwrotu jak tylko wbili się w jego formację.

Inny przykład:
    Kiedy 70% armii wroga to swadiańscy bojówkarze ci żołdacy będą uciekać zaraz po pierwszym starciu kiedy troszeczkę oberwą a czasem nawet tego za dużo za to swadiański sierżant nie podda pola i będzie walczył do końca :)

A co do sposobu na wyłączenie tego w opcjach jest chyba coś takie jak morale wojska i można ustawić jak duże być mają (chyba....)
    Na świecie niema wielu idiotów po prostu są tak sprytnie porozstawiani, że spotykamy ich co krok.<br />Niech żyje Caldaria :-).

Offline nod18

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Morale wroga
    « Odpowiedź #2 dnia: Maja 09, 2010, 09:08:00 »
    Słuchaj ja chce tylko to jakoś wyłączyć i gdyby była taka opcja w grze zrobił bym to nie pisząc tematu tutaj :P
    Bo mam dość walcząc na polu bitwę 200 vs 200 z czego 60 ucieka, potem doganiając ich ( grupa uciekinierów )
    zabijając 30 to kolejnych 30 znowu ucieka... potem goniąc tych 30 to kolejne 10 ucieka...
    Na pewno to da się zmienić ale trzeba pogrzebać w jakimś pliku ( może SCRIPTS ? ), pewnie nikt jeszcze nie wie, ale gdyby było wiadomo to niech zostanie napisane to w tym temacie :P