Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Native][REF] Refesesesesferes  (Przeczytany 98419 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sokół

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Odp: Refesesesesferes
    « Odpowiedź #360 dnia: Marca 02, 2011, 15:26:50 »
    Był by bardzo fajnie, jakby sparing WV vs REF był otwarty dla publiczności z innych klanów.
    To tylko taka mała propozycja.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #361 dnia: Marca 02, 2011, 15:34:22 »
    Był by bardzo fajnie, jakby sparing WV vs REF był otwarty dla publiczności z innych klanów.
    To tylko taka mała propozycja.

To raczej nie będzie możliwe. Powód? Na sparingach blokowany jest spectator i nie będziecie nic widzieć.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #362 dnia: Marca 02, 2011, 15:37:59 »
    Bierzesz pod uwagę, że spectator będzie zamknięty? I wątpię żeby oba klany zgodziły się na takie rozwiązanie. Osoby na spekcie na pewno zaspamują czat gry a chcemy mieć spokój.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Sokół

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #363 dnia: Marca 02, 2011, 15:39:06 »
    No nie beda spamować jeśli wejda ogarniete osoby

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #364 dnia: Marca 02, 2011, 15:42:42 »
    No nie beda spamować jeśli wejda ogarniete osoby
    Co do tego, to nie można mieć 100% pewności. ;)

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #365 dnia: Marca 02, 2011, 15:43:13 »
    Wierzysz w to? Bo ja jakoś nie bardzo... Poza tym, kto niby stwierdzi, że ci co wchodzą są "ogarnięci"? Jeden i drugi klan mają na głowie mecz a jeszcze widzami się mają przejmować? Małe szanse żeby to przeszło...

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #366 dnia: Marca 02, 2011, 15:47:13 »
    Poza tym jako osoba bez stronna powiem iż...Im mniej osób na serwie tym dla niektórych lepiej ;o

Offline Grzewit

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #367 dnia: Marca 02, 2011, 16:01:00 »
    Nie chce mi to przejść przez gardło oraz palce ale Lygryss ma... ma... ma... no dobra wezmę się garść.
    Legryss ma rację. Raz że im więcej osób tym ping większy, tym bardziej gra się muli itp.
    Jeżeli chcecie zobaczyć mecz to poproście kogoś by o dla was nagrał. ;)
    A kto umarł, ten nie żyje.

Offline Nikt_Ważny

• Użytkownik
    « Odpowiedź #368 dnia: Marca 02, 2011, 16:45:02 »
    Z tego co widziałem po meczach ENPL to jakość takich nagrań jest dość słaba (i wedle Crazy Archera strasznie zamula ;) ) A na live stream nie ma co liczyć - bo tu jakość jest wręcz tragiczna. A więc myślę, że będziecie musieli zadowolić się opowieściami, screenami i wynikiem ;)
    Pozdrawiam WV_New_Player_FTW

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #369 dnia: Marca 02, 2011, 17:35:45 »
    Z tego co widziałem po meczach ENPL to jakość takich nagrań jest dość słaba (i wedle Crazy Archera strasznie zamula ;) ) A na live stream nie ma co liczyć - bo tu jakość jest wręcz tragiczna. A więc myślę, że będziecie musieli zadowolić się opowieściami, screenami i wynikiem ;)
    Pozdrawiam WV_New_Player_FTW

No, niee panowie...,  jeśli do tego  spotkania na szczycie dojdzie, to będzie z pewnością jedno z najważniejszych(o ile nie  najważniejsze) wydarzeń na polskiej scenie warbandowej w tym roku.

Nie wyobrażam Sobie,no, zwyczajnie, nie wyobrażam Sobie, żeby ktoś z tego nie zrobił filmowej dokumentacji.

Jeśli się myśli o ożywieniu/rozpropagowaniu Warbanda od strony e-sportowej w Polsce, to taki filmik mógłby być najlepszą reklamą i magnesem dla nowych graczy.
    Pomijam to, że prawie każdy z nas, ludzi interesujących się MB/Warbandem, z chęcią by taki klasyk obejrzał.

PS Chyba znalazłoby się paru ludzi z megawydajnymi kompami, które by udźwigneły filmowanie w rozsądnej rozdzielczości , więc to raczej drugorzędny problem.
    « Ostatnia zmiana: Marca 02, 2011, 17:41:11 wysłana przez Liveon »

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #370 dnia: Marca 02, 2011, 18:04:38 »
    liveon....jak to chcesz filmować z zablokowanym spectem?
    Byle nie jak w Enplu bo to była patologia

Offline Dalhi

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Pancakes Fans Master
    « Odpowiedź #371 dnia: Marca 02, 2011, 18:21:27 »
    Tylko przy wykorzystaniu "ghost mode" inaczej się chyba nie da, wiąże się to też z zabawą ze spektatorami (czyt. rezerwa) którzy przy każdym otwarciu spekta musieliby opuszczać serwer na chwilę po rozpoczęciu rundy, jedno kliknięcie przy odblokowanym nawet na chwilę spekcie pozwoli im śledzić ruchy przeciwnika, na to nikt się nie zgodzi chyba.
    Wiąże się to z utrudnieniami, ale jest możliwe, jednak filmik nie będzie zbyt pasjonujący, przynajmniej nie widziałem żadnego takiego do tej pory.
    Możliwe jest nagrywanie przez jednego z graczy, ale wtedy będziemy śledzić ruchy tylko jednej drużny, choć na pewno ciekawiej się wtedy ogląda taką potyczkę.
    Podsumowując, chyba ciekawszą relację potrafi napisać Klakson xd.
    Jednak jak się chętni do nagrywania znajdą, najlepiej jakaś niezależna osoba, to czemu nie. Może warto się nad tym zastanowić, zawsze to jakaś pamiątka do archiwum i można jakiś urywek wykorzystać do promocji samej gry/klanu. Nie za długie, raczej z finałowych części rund. Niektórzy są w stanie zapewnić całkiem niezłe pokazy umiejętności, albo uśpić przeciągającą się do pierwszego błędu walką xd.

Offline Nikt_Ważny

• Użytkownik
    « Odpowiedź #372 dnia: Marca 02, 2011, 18:24:03 »
    Jedna zaufana osoba na sędziego - otwarty spect, obie drużyny bez spectatorów. To jedyna możliwość. Jeżeli oba klany wyrażą na to chęć i znajdzie się osoba chętna to filmować - to możliwe, że się uda.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #373 dnia: Marca 02, 2011, 18:26:22 »
    Jest jedno ale... A co jak kogoś z drużyny wywali z serwera? Gralibyśmy bez spektatorów więc niekoniecznie zastępstwo zdąży połączyć się z serwerem. I co, jedna z drużyn gra w osłabieniu przez jakiś głupi film? Dla mnie takie rozwiązanie jest nie do przyjęcia.

Offline Dalhi

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Pancakes Fans Master
    « Odpowiedź #374 dnia: Marca 02, 2011, 18:32:36 »
    Niekoniecznie, napisałem nieco wyżej jak to zrobić. Można mieć i spektów i "kamerzystę". Może wypunktuję :P:
    1. Początek rundy, obie drużyny się respią, mija pierwsze 30 sekund po których już nikt nie zdąży i tak dołączyć.
    2. Spektatorzy opuszczają na jakieś 20-30 sekund serwer.
    3. W tym czasie kamerzysta odblokowuje sobie kamerę za pomocą "ghost mode", opuszcza panel admina, wchodzi jeszcze raz, ponownie blokuje tą opcję i może spokojnie śledzić całą mapę.
    4. Rezerwa w tym czasie wraca na spekta, zablokowanego spekta, obie strony szczęśliwe.
    Gest dobrej woli ze strony obserwatorów w każdej rundzie i jest to wykonalne.