Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pytanie o rekrutację z wiosek  (Przeczytany 6864 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline FaTaL!tY

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Pytanie o rekrutację z wiosek
    « dnia: Maja 01, 2010, 15:03:52 »
    Nie wiedziałem gdzie umieścić ten temat ale do rzeczy.
    Posiadam Mount & Blade Warband, jestem wasalem swadii i mam 3 lenna - jeden zamek i dwie wsie.
    Wykonywałem ciągle zadania dla wsi i w pewnym momencie gdy chciałem werbować ochotników do armii to nie byli to Swadiańscy Rekruci lecz Swadiańscy Bojownicy.
    Od czego to zależy kiedy ochotnicy do armii we wsi nie będą  rekrutami lecz np. Bojownikami?

Na przyszłość nazywaj poprawnie tematy.
    « Ostatnia zmiana: Maja 02, 2010, 08:59:28 wysłana przez proud »

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    Odp: Pytanie
    « Odpowiedź #1 dnia: Maja 01, 2010, 15:11:43 »
    Zależy to od relacji z daną wioską. Przy bardzo wysokich relacjach można rekrutować nawet Swadiańskich Zbrojnych/rycerzy.

Offline FaTaL!tY

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Maja 01, 2010, 19:03:09 »
    To zapytam się od razu czemu jak Królestwo Swadii jak podbije zamek i wsie np. Rhodków to czemu w tych wsiach nie można rekrutować Swadiańskich Rekrutów tylko tych do których to lenno wcześniej należało czyli Rhodkowskich (nie wiem czy dobrze napisałem) Współplemieńców?

Offline BodziuRat

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Multiclan =PTG=
    « Odpowiedź #3 dnia: Maja 01, 2010, 19:15:41 »
    Wytłumaczę to na chłopski rozum [bez urazy to tylko takie określenie]
    Na początku gry królestwo Carladii jest podzielone na 6 frakcji , każda z nich posiada określone tereny na których od "wieków" żyli ludzie którzy wychowywali się na danych terenach . Jeśli podbijesz daną wioskę to ci ludzie nie zmienią swoich korzeni pochodzenia jak i wytwarzanych produktów .
    Producenci gry nie zakładali takiej możliwości jaką jest zmiana nacji na podbitych terenach . Jest to dobre gdyż zawsze mamy możliwość doboru różnych rekrutów a nie tylko np. swadiańskich .
    The whole mental process is in our hands. You can see how thoughts create reality. You decide - the heaven ... or the hell

Cały umysłowy proces jest w naszych rękach. Widzisz jak myśli tworzą rzeczywistość. Decydujesz się - niebo ... albo piekło

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    Odp: Pytanie o rekrutację z wiosek
    « Odpowiedź #4 dnia: Maja 08, 2010, 22:36:28 »
    A jeśli jednak ktoś chciałby, aby rekruci się zmieniali, niech pobierze tę paczkę i rozpakuje ją do folderu z modem. Nie jestem pewien czy działa to z saveami, więc jakby mógł ktoś sprawdzić to z pewnością pomoże innym :P Na wszelki wypadek zróbcie kopię zapasową podmienianych plików.

http://www.filefront.com/16394523/zm.zip

Offline bicmac123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Maja 10, 2010, 19:50:24 »
    Czemu jak z mam moja wsią relacje 22 to tylko raz mi dali 3 bojówkarzy na 15 razy  ?
    HeLP!

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #6 dnia: Maja 10, 2010, 20:26:54 »
    Życie... A tak na serio to jest raczej przypadkowa liczba więc musisz po prostu przypakować poczekać na kolejnych głupków rekrutów pragnących dołączyć do twojej wielkej armi z której się wszyscy śmieją która zniszczy Calradie...

PS. I sorki za te "skreślenia" ale już nie mogę się powstrzymać... DROBNE PYTANIA ZADAJEMY TUTAJ!:
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=4563.0

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 29, 2010, 13:10:37 »
    Wsie mają określoną liczbę ludności, tak więc nie możesz nieustannie ciągnąć z nich rekrutów.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline sułtan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 12, 2010, 11:23:12 »
    Prawda el.maciero może też zrobić tak.
    Rekrutujesz ewentual ulepszasz odczekujesz 2 dni i znowu.
    Ja uważam że w każdym państwie powinieneś mieć
    wiochę z stosunkami 30(to może się przydać).

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 13, 2010, 09:54:02 »
    Ale zadania z wiosek sa nuuuuuudneeeeee. :D Nie mam czasu siedziec na wsi 4 dni zeby nauczyc tych brudasow walki. Albo grzac po bydlo! Jest cholernie drogie, a nie chce krasc od wrogow (zwlaszcza w czasie rozejmu -_-), bo to pogarsza stosunki z wsiami (paradoks, no nie? :D). Owszem, chetnie rozbije oddizal zbojcow zerujacych na wiesmanach, ale to nie jest zadanie na rzondanie (napisalem tak, bo by wygladalo ze pisze zadanie na zadanie xD). A innych sposobow niz questy raczej ni ma. :(
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline BodziuRat

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Multiclan =PTG=
    « Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 13, 2010, 14:04:36 »
    @el,macioro
    Niektóre zadania są nudne to prawda , ale tu chodzi o ten właśnie klimat w grze . Pędzisz bydło z miasta do miasta przez cała mapę , uczysz walki chłopów itd . aż tu nagle wojna i nie masz czasu na zwiększanie swoich relacji w wioskach i miastach , bo bitwa zaraz za następną bitwą . M&B Warband to nie FPS i dynamiczna strzelanka . Tu chodzi o o rozmyślne planowanie . Może i drogie jest bydło , raptem 700 denarów  ale zwróć uwagę ,że jest to potrzebne . Relacje są bardzo ważne , dzięki temu jesteś bardziej poważany . Nigdy nie plądruje wiosek jak leci no bo po co potem to naprawiać . W całej Carladii wybieram tylko 6 wiosek [po jednej z każdej frakcji] i je plądruję jeśli mam wojnę z danym królestwem tylko do nabicia jedzenia dla żołdaków bo reszte produktów albo sprzedam , albo umieszczę w faktorii . Załóżmy że prowadzisz wojnę z Swadią i chciałbyś mieć u siebie w oddziale swadiańskich rycerzy to bez plusowych relacji z wioskami Swadii nikogo nie zrekrutujesz a czym bardziej na plusie jesteś , tym więcej z danej wioski pozyskasz ludzi . To samo tyczy się podczas odbijania wioski z rak bandytów , po ukończeniu zadania nie bierze się od nich "nagrody" , w ten sposób zyskujesz honor i mocno zwiększasz ich przychylność .
    The whole mental process is in our hands. You can see how thoughts create reality. You decide - the heaven ... or the hell

Cały umysłowy proces jest w naszych rękach. Widzisz jak myśli tworzą rzeczywistość. Decydujesz się - niebo ... albo piekło

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 13, 2010, 18:12:44 »
    @el,macioro
    M&B Warband to nie FPS i dynamiczna strzelanka . Tu chodzi o o rozmyślne planowanie.

Nie cierpie FPS-ow i jestem z tego dumny. :) Ale to naprawde nudne, poza tym to strata czasu. Z jednej strony musze jechac na wojne, ale z drugiej-musze miec do tego wojsko. A po co mi wojsko, skoro siedze w wiosce, zeby miec wojsko, ktorego nie uzyje, bo jestem w wiosce? xD A co do tego:
    Może i drogie jest bydło , raptem 700 denarów  ale zwróć uwagę ,że jest to potrzebne.

Zartujesz? Bydlo kosztuje co najmniej 2500 denarow, a co chciwszy soltys moze chciec nawet 3500. :( To niemaly wydatek, nawet jak na szlachcica, zwlaszcza, ze po pomnozeniu tego x7 mamy zaplacic ok. 20 000 (!!!!!!!!!!!!!!) denarow. Po prostu musze krasc te tluste kruwska :D

Offline Klakson

• Użytkownik
    • Metallica na SONISPHERE FESTIVAL 2010 - Cudo.
    « Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 13, 2010, 18:56:18 »
    Skąd wy wzięliście takie ceny? To już nie jest tak, jak w podstawce, że w jednej wiosce 1szt kosztuje np 700 a za to w innej (gdzie bydła po sufit) sztuka jest np za 35 denarów?

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 13, 2010, 18:57:16 »
    Dalej tak jest, tylko Oni po prostu trafili na biedniejszą wioskę ;p

Offline TheSpikeMam

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 13, 2010, 20:23:16 »
    Zartujesz? Bydlo kosztuje co najmniej 2500 denarow, a co chciwszy soltys moze chciec nawet 3500. :( To niemaly wydatek, nawet jak na szlachcica, zwlaszcza, ze po pomnozeniu tego x7 mamy zaplacic ok. 20 000 (!!!!!!!!!!!!!!) denarow. Po prostu musze krasc te tluste kruwska :D

Nie bardzo rozumiem. Przecież to grosze kosztuje a nie jakieś 2500.