Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pytanie o rekrutację z wiosek  (Przeczytany 6845 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline BodziuRat

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Multiclan =PTG=
    Odp: Pytanie o rekrutację z wiosek
    « Odpowiedź #15 dnia: Sierpnia 14, 2010, 02:29:41 »
    Dokładnie tak jak wyżej opisali userzy . Nigdy więcej za zadanie dostarczenia bydła do wioski 8 sztuk nie płaciłem więcej jak 700-800 denarów . Mam aktualnie przy 300 dniach w Carladii [powtarzałem już kilkakrotnie grę] 45670 denarów bez większej ingerencji w ekonomie[ 8 wytwórni , 1 zamek i jedną wioskę ] . Prowadziłem wojnę z każdym królestwem jako najemnik i dzięki temu , że miałem dobre relacje z 1/10 wszystkich wiosek w Carladii , to mogłem rekrutować ludzi i szkolić ich według mojego uznania : piechotę , łuczników, kuszników , kawalerie i dzięki tym "nudnym" zadaniom miałem większy wybór ludzi do własnej kompanii . 
    The whole mental process is in our hands. You can see how thoughts create reality. You decide - the heaven ... or the hell

Cały umysłowy proces jest w naszych rękach. Widzisz jak myśli tworzą rzeczywistość. Decydujesz się - niebo ... albo piekło

Offline Chudy

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #16 dnia: Sierpnia 14, 2010, 09:14:19 »
    Mi się zdarzyło że bydlak po 500 denarów był. Może to zależy od tego jakie są stosunki między królestwami? Np. kupujesz bydła z wioski swoich wrogów i może dlatego takie ceny kosmiczne :D
    90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #17 dnia: Sierpnia 14, 2010, 09:54:06 »
    LOL-to pierwszy komentarz, jaki mi do baniaka przychodzi. 500? 700? :( Najnizsza cena za JEDNEGO byczka, jaka mialem, to chyba z 2000. Skad ta rozbieznosc? Nie chodzi o wersje, bo zawsze mialem tak samo, w poprzednich wersjach, a nawet w podstawce. A moze po prostu trzeba sie targowac? :D
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Klakson

• Użytkownik
    • Metallica na SONISPHERE FESTIVAL 2010 - Cudo.
    « Odpowiedź #18 dnia: Sierpnia 14, 2010, 11:02:59 »
    No to powiem Ci, że masz talent.

Ja w podstawce trafiałem na wioski, gdzie aktualnie było mało bydła, więc cena była wysoka, ale też były wioski bogate w bydło, więc tam było bardzo tanio i za całą misję płaciłem nie więcej niż 500 denarów.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #19 dnia: Sierpnia 14, 2010, 11:12:22 »
    To mam zwyczajnego pecha :D
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #20 dnia: Sierpnia 14, 2010, 11:20:39 »
    A ja właśnie miałem tę rozbieżność cen ponieważ raz natknąłem się na 33 denary, a raz cena sięgała 2600+/-.
    Więc musisz trafić na wioskę która trudni się hodowlą bydła
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Klakson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Sierpnia 14, 2010, 11:23:03 »
    Czyli każda. Z tym, że po prostu niektóre mają tego pecha, że są stale napadane i plądrowane, więc trudno tam utrzymać dużą ilość bydła. Inne zaś nie mają takich problemów, więc nie ma problemów z bydłem i jego ceną.

Offline TheSpikeMam

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Sierpnia 14, 2010, 13:52:58 »
    Szczerze mówiąc nigdy mi się nie trafiło żebym zapłacił za jedno bydło więcej niż 250. Ale rzeczywiście może tak być że te ceny są różne w zależności od wioski, nie zaprzeczam.

Robienie zadań dla wioski przynosi tylko więcej rekrutów/lepsze jednostki. Raz trafiłem na 6 swadiańskich zbrojnych w wiosce z którą mam relacje 99. Zazwyczaj jest to w przypadku swadii około 40-50 rekrutów/bojówkarzów lub piechurów. Jest to bardzo opłacalne, zaoszczędzimy czas, nie będziemy musieli jeździć po całym terenie frakcji. Polecam 'założyć' w każdym królestwie wioskę lub dwie z których będzie się korzystać, uwalniajcie wioski jeżeli okupują je bandyci, opłaca się. Robienie zadań dla wioski nie przynosi jednak większych zysków finansowych z owej posiadłości.

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Sierpnia 14, 2010, 15:40:02 »
    Czyli każda. Z tym, że po prostu niektóre mają tego pecha, że są stale napadane i plądrowane, więc trudno tam utrzymać dużą ilość bydła. Inne zaś nie mają takich problemów, więc nie ma problemów z bydłem i jego ceną.
    Przykro mi ale się mylisz.
    Możesz na początku gry włączyć cheata ctrl+lpm i sprawdzić wszystkie wioski, które jeszcze nie były plądrowane, zależy to również od zamożności.

www.pustamiska.pl

Offline Klakson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Sierpnia 14, 2010, 18:52:42 »
    Dajcie sobie siana z tymi czitami Oo.

DOWN: Ale wszyscy są uświadomieni o obecności cheatów. Jeśli będzie chciał, to sam sobie znajdzie. Ja osobiście bym się zirytował, gdyby ktoś na każdym kroku proponował mi skorzystanie z cheata (osobiste odczucia). Ja np. wiem, że istnieją cheaty, ale dlatego (m.in), że nie czytam jak się z nich korzysta, jakie są kombinacje klawiszy itd - Nie korci mnie żeby spróbować.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 14, 2010, 20:51:23 wysłana przez Klakson »

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Sierpnia 14, 2010, 19:36:44 »
    Właśnie dlatego piszę jeżeli ktoś jest na tyle nieuczciwy to sobie mogą zrobić nie namawiam ale przedstawiam wszystkie dostepne opcję :). Ja tylko raz użyłem bo goniłem jednego bojara chyba z 1 tyg. no to się zdenerwowałem bo mial 15 jednostek i był ostatni to go ctrl+lpm.
    Ja nie namawiam, ale chcę uświadomić

www.pustamiska.pl