Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Dwa pytania dot. rządzenia..  (Przeczytany 1775 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Cirmius

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Dwa pytania dot. rządzenia..
    « dnia: Maja 01, 2010, 12:23:19 »
    1. Jakie są sposoby zwiekszenia "prawa rządzenia" procz wysyłania bohaterow?

2. Podbiłem wszystkie tereny Vaegirow, państwo przestało istnieć. Większość lordów mam jako więźniów, czy da się ich zwolnic albo zwerbować do królestwa?

Offline Seriq

• Użytkownik
    Odp: Dwa pytania dot. rządzenia..
    « Odpowiedź #1 dnia: Maja 01, 2010, 12:28:11 »
    1. Jakie są sposoby zwiekszenia "prawa rządzenia" procz wysyłania bohaterow?

http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=4625.0 tutaj odpowiedź

Offline Cirmius

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Maja 01, 2010, 12:47:14 »
    Jeszcze mam jedno.. jak zrekrutowac lordow? Niby trzeba do nich zagadac, ale nie mam opcji dialogowej związanej z przyjeciem go do krolestwa.

Offline Goliath

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Maja 01, 2010, 13:13:49 »
    Wybierz opcję dialogową: "Jest coś, co pragnę przedyskutować z tobą na osobności.". Jeśli się zgodzi zapytaj co sądzi o królu. Jeśli zbyt nie będzie za nim przepadał, będziesz mógł zasugerować swoją kandydaturę na króla Calradii. Następnie będziesz musiał wybrać jeden z argumentów, ale nie wszystkich lordów zachęci to samo. Jedni pragną sprawiedliwości, a inni zgodzą się gdy dasz im lenno.

Offline Seriq

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Maja 01, 2010, 13:31:48 »
    Jeszcze mam jedno.. jak zrekrutowac lordow? Niby trzeba do nich zagadac, ale nie mam opcji dialogowej związanej z przyjeciem go do krolestwa.

http://www.toya.net.pl/~qqraczy/lekcja2.swf coś dla ciebie. Lordów możesz rekrutować z bohaterów. Musisz im dać lenno. Wystarczy wejść w rozmowe/mam do ciebie kilka pytań/czy interesuje cię lenno?
    Lordowie mogą zdradzić z innych frakcji i automatycznie dołączyć do ciebie. Jest też opcja że król (np. Nordów) zwolni z wasalstwa lorda i ten wyemigruje do twojego państwa. Wtedy idziesz do miasta, idziesz do siedziby i tam go znajdziesz, wystarczy tylko z nim porozmawiać i przyjąć go.