1.Jak ustawić respawny dla frakcji.
2.Jak ustawić flagę do przejęcia przy oblężeniach.
3.Jak zrobić bramę którą można otworzyć kołowrotem, bo wszystkie jakie mam nie mają bramy a u góry gdzie normalnie powinien być kołowrót nie ma go...
4.Jak zapisać mapę jako nową, tak żeby nie nadpisywać starej?
5.Jeśli zapiszę tą mapę jako nową czy będzie ją miał na liście wyboru mam w ,,własnej bitwie" oraz ,,załóż serwer"?
6.Czy da się jakoś kopiować elementy? Tzn. Jeśli ustawiam dajmy na to mur i obracam go o 180 stopni do tego zmieniam jego wysokość ,,wkopując" go w ziemię to zajmuje to trochę i robienie tego za każdym razem jest trochę pracochłonne...
7.Jeśli chcę aby na mojej mapie funkcjonowały boty to co mam zrobić?
8.Czy da się ustawić flagę do przejęcia zamku tak aby była na przykład w budynku lub na jakieś wieży zamiast na dziedzińcu?
9.Jak ustawia się drogę dla botów, żeby na przykład wiedziały że trzeba pójść na tyły zamku i tam wejść po drabinie.
1.Respawny dodaje się poprzez umieszczanie w danym miejscu Entry Pointy- te zielone strzałeczki. Każda strzałeczka ma przypisany numer i działanie- pierwsza którą postawisz ma numer 1 kolejna 2 itd... Służą one do:
0- początkowy respawn grupy pierwszej oraz respawn w trybie DeatchMatch dla gracza nr1( musisz nadpisać w okienku numer ponieważ nie da się bezpośrednio dodać "zerówki", domyślisz się o co chodzi...
1-31- respawn grupy pierwszej w trybie DeadMatch( jednak są one potem wymieszane, osoba z pierwszej grupy może pojawić w miejscu przeciwnego "EntryPointa"
32- początkowy respawn dla grupy 2.
33-64- respawny grupy drugiej w trybie DeadMatch.
65-66- szczerze mówiąc nie mam pojęcia, jak sprawdzę te EP to edytuję posta.
67-69- flagi " Opanuj Pole"
Dalsze numery odpowiadają za tryby takie jak Zdobądź flagę itp, jednak z tym się jeszcze nie bawiłem więc nie potrafię powiedzieć.
6. Stawiając jeden element następny jest ustawiony pod takim samem kontem względem osi X i Y więc nie rozumiem pytania...
7. Musisz stworzyć siatkę w zakładce EDID AL MESH, jest to dość trudne dla początkujących.
8. Odpowiedź masz w punkcie 1.
9. Odpowiedź w punkcie 7.
Na resztę pytań nie potrafię jeszcze odpowiedzieć.