Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband - Pięniądze.  (Przeczytany 11662 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Volies

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • In Memory!
    Warband - Pięniądze.
    « dnia: Kwietnia 29, 2010, 17:49:37 »
    Mam problem z pieniądzmi w Warbandzie.
    Co bym ich nie zebrał i i tak się skończą, czy na turniejach, sprzedawanie lootów to i tak mi ich brakuje, dlaczego tak trudno się je zbiera, chyba ze w warbandzie dali jakieś nowe opcje zbierania pieniędzy, pomóżcie i powiedzcie jak można utrzymać dużą sumę.

Spartanie - nie pytaj ile, lecz gdzie są.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Warband - Pięniądze.
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 29, 2010, 17:56:23 »
    Mi akurat kasa łatwo napływa, tylko mnie ten interfejs dowodzenia denerwuje, btw tu masz poradnik: KLIK! [made by pc_maniac] sprawdza się on również w warbandzie...

Tu jest również poradnik o handlu: KLIK!
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 29, 2010, 18:01:11 wysłana przez Kradus »

Offline januery

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 29, 2010, 18:22:18 »
    Też nie mam pojęcia o co w tym chodzi. Miałem trzy miasta i dziewięć wiosek, i ledwo dawałem radę wyjść na czysto, pod warunkiem, że w miastach miałem nie więcej jak po 80 średnio wyszkolonych ludzi. Jedyne co mnie ratowało, to handel w okresach pokoju. Dzięki temu uzbierałem jakoś 80tyś. Niestety ostatnio kupiłem nową zbroję i kilka książek, więc znowu trzeba pohandlować.

Co do handlu, to polecam kupować w:

Tulga - przyprawy
    Curaw - żelazo i narzędzia
    Suno - oliwa i wino
    Jelkala - aksamit
    Thir - ryby
    Sargoth - len

Pewnie jest więcej okazji, ale tam nie jeżdżę :)

Offline sułtan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 14, 2010, 21:20:09 »
    Eskortowanie karawan do celu może ci pomóc ale chyba nie za bardzo.Polecam też atakowanie np.leśnych bandytów i sprzedawanie zgrabionych tam towarów.
    Najlepiej żebyś w czasie walki z leśnymi bandytami używał broni tępej ogłuszysz i sprzedasz pośrednikowi okupów.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 14, 2010, 22:16:05 »
    Po prostu walka :)
    Możesz ewentualnie stworzyć sobie faktorię
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Klakson

• Użytkownik
    • Metallica na SONISPHERE FESTIVAL 2010 - Cudo.
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 14, 2010, 23:29:21 »
    Eskortowanie karawan do celu może ci pomóc ale chyba nie za bardzo.Polecam też atakowanie np.leśnych bandytów i sprzedawanie zgrabionych tam towarów.
    Najlepiej żebyś w czasie walki z leśnymi bandytami używał broni tępej ogłuszysz i sprzedasz pośrednikowi okupów.

Leśnych bandytów? Wolne żarty. Już bardziej opłacalni są korsarze. Zarówno w kwestii zbierania itemów jak i sprzedaży jeńców.

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 15, 2010, 00:23:13 »
    Polecam również branie lordów do niewoli oraz łupienie wiosek :)

www.pustamiska.pl

Offline Degren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 15, 2010, 13:55:20 »
    Jak Klakson - wycieczka z buzdyganem (tudzież innym obuchem) na tereny Nordów i zabawa z korsarzami. Jeden (chyba) kosztuje 110 złota (ale naprawdę nie wiem) więc za nieduży oddział z 20 ludzi masz trochę ponad 2000 złota. A nie muszę mówić ile możesz razy bawić się z takimi na tydzień. A oddział też dobrze by było (Twój) żeby nie był duży. Najlepiej nordyccy weterani, wtedy rozkazujesz żeby używać obucha i masz cały oddział. Sądzę że 20-40 weteranów jest dobre. Dość szybcy, tani i wytrzymali.
    90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, gotyku, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

Chaos, świnki i pijany grabarz - bo mrok nie zawsze jest poważny.:D

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 15, 2010, 14:39:35 »
    Heh, ja nigdy nie biorę jeńców ;p
    Mam niby utrzymanie jeńców na 2 ale biroe tylko lordów mniejsza szansa, że uciekną jeżeli mam tę umiejętność

www.pustamiska.pl

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 16, 2010, 12:34:58 »
    Nie musisz sobie zostawiac miejsca na Lordów. Nawet jak masz limit 10 więźniów i jest zapełniony to lord będzie jedenastym. Na lordów zawsze jest miejsce w klatce.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 16, 2010, 12:37:17 »
    Wiem przecież, tylko mam nadzieję, że ta umiejętność zmniejszy szansę ich ucieczki.

www.pustamiska.pl