Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Kilka pytań o klanową stronę Warbanda  (Przeczytany 3437 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Beric

• Użytkownik
    • Piwa: 0
      • team enclave
    Kilka pytań o klanową stronę Warbanda
    « dnia: Kwietnia 28, 2010, 11:12:17 »
    Witam
    Oglądając trochę forum zauważyłem że większość graczy to osoby poniżej lat 20tu i to grubo. W związku z tym że sam mam już aż 34 lata niestety, chciał bym spytać czy są jakieś klany z większą średnią wieku (nawet EU)?
    Pytam, ponieważ klanowo gram od ponad 8 lat, M&B ma mega potencjał do klanówek jak RO, widzę że dobrze mi idzie, dlatego zacząłem się zastanawiać czy nie pomyśleć nad tym poważniej, a mój obecny klan od fpsów się nie oderwie
    Poza tym, może mi ktoś powiedzieć czy w M&B są jakieś laddery, ligi, puchary? czy to dopiero raczkuje? a jeśli są to w jakim trybie?

Nick w grze: Beric_Dondarrion

--- Take it easy --- (and fuck alllllll the cheaters!)

Offline Dalhi

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Pancakes Fans Master
    Odp: Kilka pytań o klanową stronę Warbanda
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 28, 2010, 11:22:55 »
    Niestety, ale klanu w którym średnia wieku będzie choćby zbliżała się do 20-stki próżno szukać, chyba, że jest klan złożony z maksymalnie kilku członków o którym nawet nie słyszałem. Jak zapewne wiesz już w Warband klany liczą znacznie więcej graczy, bitwy klanowe rozgrywane są w znacznej większości z udziałem około 15 graczy po obu stronach.
    Jeżeli chodzi o turnieje i rozgrywki poza jakimiś towarzyskimi spotkaniami pomiędzy klanami to jest kilka większych wydarzeń planowanych na forum TW, część informacji zapewne znajdziesz tutaj.

Edit.
    Co do klanu to ma podobno powstać nowy klan na bazie sacred band (SZ) ze średnią wieku 17, 19+. To tyle co wiem.
    Pobożne życzenia...
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 28, 2010, 11:29:52 wysłana przez Dalhi »

Offline Kormo

• Użytkownik
    • All the light makes the shadow...
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 28, 2010, 11:26:31 »
    Jeśli chodzi o puchary to niedługo odbędzie się Puchar Narodów, do którego już rozpoczęła się rekrutacja na forum. Patrz: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=4750.0, a także http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=4781.0. Co do klanu to ma podobno powstać nowy klan na bazie sacred band (SZ) ze średnią wieku 17, 19+. To tyle co wiem.

Pozdrawiam!
    Cytat rodem z tawerny:
    Nordycki huskarl - Najlepsza jednostka w swojej kategorii. Macie szczęście, że nordyccy dowódcy mają najwyżej paru w swoich kompaniach. Niezwykle groźni, świetnie się spisują przy szturmach na mury. Takie małe „chodzące” czołgi.

Offline Beric

• Użytkownik
      • team enclave
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 28, 2010, 11:34:43 »
    Dzięki za odpowiedzi

Trochę nieprecyzyjnie spytałem o tą średnią wieku, mówiąc wprost, czy w klanach M&B też są takie zgredy jak ja? :)

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 28, 2010, 11:37:48 »
    Dzięki za odpowiedzi

Trochę nieprecyzyjnie spytałem o tą średnią wieku, mówiąc wprost, czy w klanach M&B też są takie zgredy jak ja? :)

Nie przesadzajmy z tą średnią wieku... są faktycznie też ludzie młodsi, ale zachowują się o wiele dojrzale niż starsi od nich 20-sto kilku latkowie...co do klanu po SZ... fakt, tam średnia wieku będzie dużo wyższa niż w reszcie klanów i już moja w tym głowa, a raczej nie chodzi o wiek, a o dojrzałość, fajne rozmowy i ogólne podejście...

Offline Petters

• Użytkownik
    • W grze - Deus
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 28, 2010, 11:38:17 »
    Podobno SHEEP rekrutują +18, ale pewnie nie zachowują się dużo lepiej od młodszych... dlaczego? Bo już mają bany na serwerze TFW. :)
    Osobiście mogę ci powiedzieć, że wystarczy trafić na fajnych ludzi, niekoniecznie tych którzy mają więcej niż ~20 lat. Niedawno grałem dość często w CS'a z pewnym 39-latkiem i muszę powiedzieć że świetnie się grało.  Różnica wieku nic nie znaczy. ;)
    Najprościej rzecz ujmując, ludzie dzielą się na dwa rodzaje - na gaduły i na ludzi czynu.
    Większość ludzi to gaduły. Jedyne, co potrafią, to gadać.
    Ale kiedy przychodzi co do czego, właśnie ludzie czynu odmieniają świat.
    A kiedy to robią, odmieniają też nas. I dlatego nigdy o nich nie zapominamy.
    A kim ty jesteś? Będziesz tylko gadał, czy się postawisz i coś z tym zrobisz?
    Bo, uwierzcie mi, reszta to tylko zwykłe pieprzenie.

Offline Beric

• Użytkownik
      • team enclave
    « Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 28, 2010, 11:42:47 »

Nie przesadzajmy z tą średnią wieku...

Pewno że nie ma co przesadzać, chodzi mi tylko o to że nie chciał bym sytuacji że będę postrzegany za przysłowiowego "dziadka" starszego od wszystkich o min 10 lat ;)
    Grałem już w składach gdzie wystawialiśmy 10 graczy na mecz w przedziale 16-42 lata, czasami kolo 16letni jest normalniejszy od starego byka i lepiej ogarnia, samo życie.

SHEEP już nawet mnie zapraszali na servie, ale mają 3 ludzi i wygląda że grają tylko dla funu, bez nastawienia na mecze.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 28, 2010, 11:46:43 wysłana przez Beric »

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 28, 2010, 11:46:59 »
    Ja i tak nie mam zamiaru tutaj nikogo przekonywać do niczego... sam mam 26 lat i w klanie są starsi odemnie... ale...no właśnie... ale gdy ktoś próbuje burzyć atmosfere klanową swoim szczeniackim zachowanie zostaje od razu wywalony z klanu... w SZ byłem najpierw Vice a później liderem klanu... byli u nas ludzie mający i 12 lat i 30... i było zajebiście...szczególnie na Tsie i podczas treningów... nigdy nie narzekałem na młodszych członków klanu, bo takich można stłumić bardzo szybko, a raczej ich zapędy... gorzej jest z tymi 18-latkami... okres dojrzewania i te inne sprawy^^:P

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 28, 2010, 11:51:36 »
    gorzej jest z tymi 18-latkami... okres dojrzewania i te inne sprawy^^:P

Oktawian lub IvE na przykład:) Ja mam 13 lat, sądzę jednak, że wiek nie ma żadnego znaczenia. Często spotykam się z osobami starszymi, lecz mniej "rozwiniętymi" intelektualnie.

Offline Shrama

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 28, 2010, 12:48:45 »
    Hej, a co z IPL'em? Oni chyba mają paru członków powyżej 30-tego roku życia (jak jestem w błędzie, to niech Rara mnie poprawi :)). Tak więc, jeśli szukasz Beric rówieśników, spróbuj tam ;p.
    "Gdy ktoś Ci zarzuci brak profesjonalizmu, powiedz mu, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści..."

"Pusty wóz hałasuje najbardziej"

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 28, 2010, 12:58:14 »
    SHEEP już nawet mnie zapraszali na servie, ale mają 3 ludzi i wygląda że grają tylko dla funu, bez nastawienia na mecze.
    To ja mogę od razu nie polecać tego klanu. Dostali u nas bana na forum [a za byle co się u nas nie dostaje], na serwerze też mają bana. Jeżeli obraża sie w sposób bardzo chamski i wulgarny osobę dzięki, której to forum funkcjonuje, w dodatku robi się to samo w jeszcze gorszym stylu na forum TW i na YouTube to raczej nie chciałbym spędzać z nimi czasu.

Offline rara

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 28, 2010, 13:04:38 »
    Owszem jest u nas pare osób w zbliżonym wieku do twojego Bericu. Znaczną większość klanu jest 20+ z 3 wyjątkami o ile sie nie myle. Zapraszamy, na pewno nie będziesz czuł sie wyobcowany ;)

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 28, 2010, 15:02:38 »
    Nie ma co ukrywać, że Sacred Band upadło i rodzi się z niego nowy twór, którego średnia wieku na wstępie jak wyliczyłem będzie równa 20-21 lat. Na początku członkami klanu będą starsi i Ci najbardziej kumaci członkowie pochodzenia starego klanu. Proszę się tylko nie przerazić "upadkiem" klanu... Po prostu gdzie kucharek 6 tam nie ma co jeść a żeby drzewo się rozwijało czasem trzeba przyciąć parę gałęzi a czasem nawet przesadzić wraz z korzeniami( mówiąc dokładnej- zaliczyliśmy zmianę władzy klanowej, i tym samym zmieniła się ideologia). Średnia wieku to 20-21 lat, ale w klanie znajdzie się 4-5 graczy w wieku zbliżonym do 16 lat i kilku jak to nazwałeś "dziadków". Dlaczego o tym wszystkim piszę? Klan niedługo będzie miał swoją premierę i będziemy chcieli zebrać mocną dojrzałą ekipę, obecnie nawet bez zrzeszenia jesteśmy najbardziej  wpływom, zgraną i najmocniejszą ekipą polską w warbandzie. Zachęcam do złożenia w niedalekiej przyszłości podania do klanu, który tak naprawdę istniał już dobre 5 miesięcy. Pozdrawiam:)
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 28, 2010, 15:04:13 wysłana przez Oktawian »

Offline Firnomir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 28, 2010, 17:13:46 »
    Dobrze wiedzieć, że powstają klany dla graczy, którzy czasy podstawówki mają dawno za sobą. Nie, nie mam nic do dwunasto- czy trzynastolatków. Ale osobiście wolę grać ze dojrzałymi ludźmi, po prostu jest fajnie.
    Pozostaje mi liczyć, że znajdę taki klan, który w dodatku nie bierze pod uwagę głównie skilla, bo wymiataczem raczej nie planuję zostać, po prostu sobie pograć ze znajomymi - taktyka, komunikacja, 'ogranie' etc.

Offline Andreuse

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 29, 2010, 12:58:57 »
    Własnie moze powstanie taki klan dziadków...... ja mam 29 lat
    Gram wspolnie z kolegam w M&B o podobnym wieku wiec moze cos powstanie z tego ;D aby pograc sobie razem dla for fan i nie ty;lko
    Popieram wczesniejsza wypowiedz
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 30, 2010, 19:30:44 wysłana przez Andreuse »