Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Respawn bandytów  (Przeczytany 3001 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline grayswandir

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Respawn bandytów
    « dnia: Kwietnia 28, 2010, 09:52:04 »
    Witam!

mam takie pytanie: od czego zależy respawn wszelkiej maści bandytów, grabieżców, korsarzy, itd (pomijam dezerterów)? czy stopień zamożności miast i wsi ma z tym coś wspólnego? Na niektórych terenach raz powybijałem bandy zbirów i już chyba z rok mam spokój. Natomiast mając w posiadaniu Ichamur i Tulgę to ile bym nie wybił bandytów stepowych to wciąż pojawiają się nowi. Nawet przetrząsnąłem spory teren w poszukiwaniu kryjówki i nic. Tereny te graniczą z terenami Khergitów (tam też nie znalazłem kryjówek).
    I takie drugie pytanko przy okazji: wsie to wiadomo, ale co daje poparcie mieszkańców miast?

Offline Kormo

• Użytkownik
    • All the light makes the shadow...
    Odp: Respawn bandytów
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 28, 2010, 10:03:44 »
    Z tego co wiem to bandyci mają swoje "ulubione miejsca". Np. koło zamku na granicy vaegirów z khergitami koło zamku Nelag jest zawsze, niezależnie od wszystkiego pełno stepowych bandytów. Gdzie indziej natomiast nie ma bandziorów prawie wcale. Ogółem zbóje chodzą sobie w pobliżu ustalonych miejsc i czekają aż ich ktoś kropnie (lub sami ciebie atakują). W niektórych miejscach jest bezpieczniej niż w innych po prostu trzeba znać wolne ścieżki, być szybkim lub chodzić z wielką armią.

PS: Co do drugiego pytania to poparcie miasta daje postawienie wszystkim kufla w tawernie (u karczmarza za 1k).

Pozdro for all!
    Cytat rodem z tawerny:
    Nordycki huskarl - Najlepsza jednostka w swojej kategorii. Macie szczęście, że nordyccy dowódcy mają najwyżej paru w swoich kompaniach. Niezwykle groźni, świetnie się spisują przy szturmach na mury. Takie małe „chodzące” czołgi.

Offline grayswandir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 28, 2010, 11:33:08 »
    dzięki za odpowiedź:) czyli nigdy nie uda się ustabilizować niektórych obszarów, szkoda:/
    a co do drugiego to chodziło mi jakie bonusy daje duże poparcie masta. Bo we wsiach to większa ilość rekrutów, często już na wysokim poziomie, a w miastach to wydaje mi się, że najemników jest tyle samo przy poparciu 0 jak i 100.

A mam jeszcze pytanko: czy można zmienić wielkość tych oddziałów, czas respawnu, itd w jakimś pliku txt w Modules? tak jak mam zmienione, żeby np. bydło za mną łaziło
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 28, 2010, 12:02:53 wysłana przez grayswandir »

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 28, 2010, 11:37:10 »
    Po prostu są kryjówki bandytów, w pobliżu takich jest punkcik respawnu, na edytorze map można to zmienić.

Znam jeszcze tańszy sposób, na powiększenie poparcia.

Wychodzimy na miasto i rozmawiamy z kimś, pytamy się jak, się żyje, jeśli odpowiada że dzieci kładą się spać głodne itp. to dajemy 300 golda, relacje się podnoszą.

Na najemników się nie zmienia, a region ustabilizujesz jak weźmiesz misję u lorda, żeby kryjówkę bandytów zniszczyć, jest wtedy trochę spokojniej.

Offline BodziuRat

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Multiclan =PTG=
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 29, 2010, 16:13:52 »
    Poprawę stosunków z ludźmi w miastach można sobie podwyższyć biorąc i wykonując zadania od mistrza gildii . W mieście wchodzisz do "przespaceruj się po ..." i znajdujesz mistrza gildii ,w tawernie stawiasz kolejkę dla wszystkich - tracisz 1000 denarów a także wygrywając turnieje w danym mieście.
    Bandytów można wyeliminować znajdując ich kryjówki , wystarczy wokół miast przeszukać tereny . Kryjówki tudzież statki korsarzy [te są rozmieszczone przy linii brzegowej morza] same się pojawią i trzeba je zniszczyć  .
    Osobiście zostawiam kilka band i wybijam ich co jakiś czas żeby poprawić morale w drużynie jeśli nie prowadzę aktualnie żadnej wojny.
    Bandyci jak i korsarze uniemożliwiają ciągły transport produktów do handlu , przez co dane miasto traci na bogactwie. Wszystko opowie ci mistrz gildii.
    The whole mental process is in our hands. You can see how thoughts create reality. You decide - the heaven ... or the hell

Cały umysłowy proces jest w naszych rękach. Widzisz jak myśli tworzą rzeczywistość. Decydujesz się - niebo ... albo piekło