Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Da się zostać królem już istniejącym królestwie?  (Przeczytany 12314 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bicmac123

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Da się zostać królem już istniejącym królestwie?
    « dnia: Kwietnia 28, 2010, 09:36:51 »
    Witam! mam takie pytanie jak ktos juz do tego doszedl czy mozna stac sie krolem w krolestwie np:Jestem wasalem sultana Hakima i czy moge zostac na jego stanowisku czy nie ? A jak tak to jak.
    Z gory Dziekuje za odpowiedz

Offline Kormo

• Użytkownik
    • All the light makes the shadow...
    Odp: Da się zostać królem już istniejącym królestwie?
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 28, 2010, 09:47:51 »
    Tak można zostać królem istniejącego królestwa. Trzeba jak to mówią NPC "zwiększać swoją pozycję w królestwie". Żona w tym może pomóc, a także jej rodzinka. Ogółem trzeba zbierać punkty "prawa do rządzenia". Patrz temat: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=4625.0 Więcej grzechów nie pamiętam... Resztę pewnie napiszą inni, bo na razie ja sam ubiegam się o tron i przydały by się jakieś wskazówki. To wszystko co na razie wiem.

Pozdro for all!
    Cytat rodem z tawerny:
    Nordycki huskarl - Najlepsza jednostka w swojej kategorii. Macie szczęście, że nordyccy dowódcy mają najwyżej paru w swoich kompaniach. Niezwykle groźni, świetnie się spisują przy szturmach na mury. Takie małe „chodzące” czołgi.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 28, 2010, 11:46:55 »
    Napiszę krótko, bez żonki nie obalisz władcy, żonka to podstawa, tylko wybierz taką z dużą i silną rodziną. I jak napisał kolega wcześniej, powiększaj pozycję, wysyłaj też towarzyszy z misjami, dostaniesz prawo do rządzenia.

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Maja 01, 2010, 10:31:38 »
    Hmmm ja mam prawo do rządzenia prawie 100 i jak mam obalić króla i przejąć tron? Pretendentów nie będe wspomagał bo nie mam banku (mam tylko 50tys denarów)

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 27, 2010, 18:47:43 »
    Nie da się zostać władcą istniejacego państwa - chciałem to sprawdzic i zwiekszyłem ilość prawa do rządzenia, jaka zdobywam po powrocie towarzysza, mam 99 i nawet gadająć z wrogo nastawionym do króla (mojego) wasalem, nie ma opcji "pomóż mi obalic np sułtana" czy cos w tym guscie.

Offline Zawisza Czarny

• Użytkownik
    • Polegaj jak na Zawiszy
    « Odpowiedź #5 dnia: Września 21, 2010, 15:56:48 »
    Chyba da się obalić (muszę spróbować).             

Moim zdaniem najważniejsza jest żona, ale z jakiejś bogatej i dużej rodziny (też muszę się spróbować ożenić). A takie pytanie czy ktoś  wogóle  obalił króla i stał się władcą istniejącego państwa.

PS. Bardzo mi się spodobało to pytanie nawet nie wiedziałem że jest coś takiego i nie zastanawiało mnie to. Wreszcie jest coś do roboty w warbandzie. Pozdro  Zawisza

Offline Kormo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Września 21, 2010, 17:14:03 »
    Hmm... Ze wszystkich 19 tematów na tym forum dotyczących tego zagadnienia wywnioskowałem, że nie da się niestety obalić istniejącej władzy... Szkoda.

Pozdrawiam!
    Cytat rodem z tawerny:
    Nordycki huskarl - Najlepsza jednostka w swojej kategorii. Macie szczęście, że nordyccy dowódcy mają najwyżej paru w swoich kompaniach. Niezwykle groźni, świetnie się spisują przy szturmach na mury. Takie małe „chodzące” czołgi.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #7 dnia: Września 21, 2010, 17:50:37 »
    Skoro się nie da, to czemu jest opcja

Chce porozmawiać z Tobą na osobności"

U lordów naszego królestwa ;P?
    (click to show/hide)

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #8 dnia: Września 21, 2010, 21:24:20 »
    Pewnie aby ułatwic sobie bunt przeciwko suzerenowi.

Offline Kormo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Września 21, 2010, 21:28:08 »
    Tak, co prawda król też mówi:
    "Słyszałem, że kandydujesz na króla tych ziem. Mam jednak nadzieję, że to tylko plotki."
    Myślę jednak, że jest tak dlatego, że TW po prostu nie dopracowało tej gry do końca jak należy i tak jest też z tym królem. Część opcji jest, a części dalszej nie ma. Np. TW obiecywało polowania podczas uczty w zamku, a w końcu nic nie ma :/

Pozdrawiam!
    Cytat rodem z tawerny: