Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Jak założyć własne królestwo?  (Przeczytany 149484 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PemoUltimaTe

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Jak założyć własne królestwo?
    « Odpowiedź #225 dnia: Stycznia 29, 2012, 23:45:13 »
    no bo ja ide do marszałka i mówię mu że "wróg atakuje ale jesteśmy w stanie go odeprzeć, zbierz armie i udaj się do..." <---- to jest rozpoczęcie kampanii?

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #226 dnia: Stycznia 30, 2012, 01:30:04 »
    Aby rozpocząć kampanię, sam musisz być marszałkiem. Wtedy zwołujesz kampanię kiedy chcesz i gdzie chcesz.

Offline Xanathos

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #227 dnia: Stycznia 30, 2012, 09:20:47 »
    Możesz być marszałkiem, ale podczas wojny Twoje "spory" będą sukcesywnie rosnąć, gdy wróg będzie pląrował wioski czy pokonywał lordów, a im więcej masz sporów, tym bardziej Twoja postać jest kłótliwa i zmniejsza się sympatia do niej. Ja rozwiązałem to tak, u mnie marszałkiem jest Lord Haringoth, gdy wypowiedziałem wojnę Nordom, sam poprowadził armie i z moją asystą podbił Dhirim, Thir i Warcheg, oraz 2 zamki. Jak potrzebowałem podbić pozaplanowy zamek, zagadałem po prostu do dwóch lordów którzy podążali za marszałkiem i poprosiłem ich aby mi towarzyszyli i z ich pomocą podbiłem kolejny zamek.
    Moim zdaniem podczas wojny lepiej dać marszałka jakiemuś, lordowi, najlepiej z jak największą reputacją.

Offline Lycha4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #228 dnia: Lutego 03, 2012, 23:12:56 »
    Mi się wydaje, że najlepszą metodą na stworzenie własnego królestwa to najpierw doprowadzenie jakiegoś królestwa do ruiny ale tak, żeby lordowie nas lubili - nie atakowanie karawan, wiosek, wypuszczanie lordów po walce. Jak mamy dużą renomę, honor i prawo do rządzenia, a królestwu, z którym walczyliśmy został np. 1 zamek to wtedy można zawrzeć pokój z tym królestwem (queścik z jakiegoś miasta), wymówić wasalstwo swojemu królowi i zająć ten ostatni zamek wroga. W tym momencie eliminujemy frakcję i po jakimś czasie przyjmujemy tamtejszych lordów do nas.
    Można też wymówić wasalstwo swoim, zająć zamek swoich (czyli nie eliminować tamtej frakcji) i przekonywać tamtych lordów.

Moim zdaniem tworzenie swojego królestwa na zasadzie: najpierw zajmę jakiś zamek, potem zajmę następny, obsadzę go wojskami, potem wyszkolę nowe wojska, zajmę następny, obsadzę itd. aż do zajęcia całej Calradii jest zwyczajnie nudne, (i zbyt proste nawet na poziomie trudności 166% - battlesizer na 1000) dlatego fajnie się pobawić w przekonywanie lordów. Wbrew pozorom stworzenie królestwa jest banalne jak przekonamy do siebie dużo lordów (a jak mają jeszcze lenna to już w ogóle super).

Offline Ahmed1109

• Użytkownik
    « Odpowiedź #229 dnia: Grudnia 30, 2013, 11:11:14 »
    Witam !
    Mam pewien problem dotyczący własnego królestwa otóż:
    Byłem wasalem sułtanatu ale uwolniłem się od przysięgi utraciłem lenna, ale za to zająłem podupadający khanat a dokładniej miasta Narra, Hemlur?, i 2 najbliższe zamki, oddałem wszystko 3 NPC-tom a sam wziąłem tylko Narrę, ożeniłem się z córką Emira Atisa (ten co rządzi Bariyye'ą).
    Wszystko ładnie, żadnej wojny nie mam, bardzo dobre stosunki ze sułtanatem, po za tym mam 99 PDR, ok. 1,5k renomy, 200 honoru więc czas żeby uznali mnie królem, wysyłam emisariusza do sułtanatu (który prowadzi wojnę z Rohodokami), emisariusz wraca i
    pojawia się problem:
    Sułtan Hakim pisze do mnie w liście sam nick czyli nie uznaje mnie jak król, wysyłam emisariusza do innych władców i ... to samo

EDIT:Udało mi się przeciągnąć jednego z wasali Sułtanatu ale władcy nadal mnie nie uznają królem.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 30, 2013, 11:59:01 wysłana przez Ahmed1109 »

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #230 dnia: Grudnia 30, 2013, 15:07:22 »
    Czasami to jest bug, bo teoretycznie juz powinni cie zaakceptowac. Mnie czasami akceptowali, a w nastepnym liscie znowu nazywali mnie po nicku (czyli książę Adam xD)
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"