Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Miasta - modyfikacja  (Przeczytany 5560 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Galik

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Miasta - modyfikacja
    « dnia: Kwietnia 26, 2010, 10:13:26 »
    Cześć mam pytanie dotyczące miast w M&B Warband...
    Czy da sie jakoś przez notatnik zmienić nazwy miast?
    I czy wiadomo kiedy będzie jakiś program do modowania tego rozszerzenia?
    Na świecie niema wielu idiotów po prostu są tak sprytnie porozstawiani, że spotykamy ich co krok.<br />Niech żyje Caldaria :-).

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Miasta - modyfikacja
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 26, 2010, 13:39:23 »
    Próbowałeś module system ? Zmiana nazw miast taka trudna nie jest ... ;)

Offline Galik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 26, 2010, 14:13:22 »
    Nie znam się wcale na moderstwie i proszę! Nie odsyłaj mnie do poradników bo nie ważne jak dobry by nie był to na pewno czegoś tam nie wytłumaczą i bez pomocy obeznanych nic nie zdziałasz :(.

Co to Module System ? xD
    Ten Map edytor? Ja go nie ogarniam już go chyba kiedyś miałem...
    Na świecie niema wielu idiotów po prostu są tak sprytnie porozstawiani, że spotykamy ich co krok.<br />Niech żyje Caldaria :-).

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 26, 2010, 14:24:15 »
    Nie znam się wcale na moderstwie i proszę! Nie odsyłaj mnie do poradników bo nie ważne jak dobry by nie był to na pewno czegoś tam nie wytłumaczą i bez pomocy obeznanych nic nie zdziałasz :(.

Co to Module System ? xD

Mamy nie odsyłać cię do poradników? Jednak sami mamy napisać ci poradnik. Rozumiem że doświadczeni ludzie piszą źle a zwykli userzy ci pomogą? Twój tok myślenia mnie dobija...

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 26, 2010, 15:37:48 »

Co to Module System ? xD

Mamy nie odsyłać cię do poradników? Jednak sami mamy napisać ci poradnik. Rozumiem że doświadczeni ludzie piszą źle a zwykli userzy ci pomogą? Twój tok myślenia mnie dobija...
    Dobija, dobija... Ale pomogę.

Module system to nie jest edytor do tworzenia map. Korzystają z niego wszyscy twórcy poważniejszych modów. Musisz najpierw go pobrać ( mam nadzieję, że jesteś na tyle inteligentny, aby sam poszukać linka ). Następnie przeczytaj tutek Kolby ( tak, tutorial,inaczej nie da rady ). Gdy wszystko to zrobisz, wchodzisz w plik module_parties ( polecam program Notepad++) i w linijkach Town... zmieniasz nazwę.
    Wygląda to tak :
    ("town_1","Sargoth",  icon_town|pf_town, no_menu, pt_none, fac_neutral,0,ai_bhvr_hold,0,(-1.55, 66.45),[], 170),
    ("town_1",Warszawa",  icon_town|pf_town, no_menu, pt_none, fac_neutral,0,ai_bhvr_hold,0,(-1.55, 66.45),[], 170),

DOWN :

No fakt. Napisałem pierwsze co my na myśl przyszło. Poprawione na Warszawę ;)
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 26, 2010, 16:02:25 wysłana przez Gedbard »

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 26, 2010, 15:52:16 »
    Jedna uwaga, module system nie obsługuje polskich znaków, dlatego musisz zrezygnować z Gdańska, albo zamiast "ń" wpisać "n". Możesz też bawić się w spolszczanie, ale skoro jesteś początkującym to jestem pewien, że nie umiesz polonizować gry/modów.

Znacznie prościej można też zmienić nazwę miasta w pliku parties.txt (w folderze z modem).

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 26, 2010, 16:12:33 »
    Najlepiej wejdź w Mount&Blade Warband/Modules/Native/Languagues/pl/parties.csv otwórz to notatnikiem i zmieniaj nazwy... Ten sposób działa tylko kiedy korzystasz ze spolszczenia.

Offline DimoN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Maja 16, 2010, 19:19:48 »
    Najlepiej wejdź w Mount&Blade Warband/Modules/Native/Languagues/pl/parties.csv otwórz to notatnikiem i zmieniaj nazwy... Ten sposób działa tylko kiedy korzystasz ze spolszczenia.

Ja tak zmieniłem prawie wszystko :D Nazwy Królestw ,żołnierzy ,miast itp i jest nawet podobne do europy tylko kilka krajów jest... Zaraz biore się do roboty ,będe dokańczać.