Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: "Usługa audio nie jest uruchomiona"- jak ją włączyć?  (Przeczytany 4925 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Shrama

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    "Usługa audio nie jest uruchomiona"- jak ją włączyć?
    « dnia: Kwietnia 22, 2010, 19:07:48 »
    Z tym problemem borykam się już od paru dni i nie udało mi się znaleźć rozwiązania, które naprawiłoby tę uciążliwość (a może po prostu nie umiem szukać). Skorzystałem już z paru dróg rozwiązywania tego problemu, jednak żadna z nich nie doprowadziła mnie do wymarzonego celu, jakim jest wydobywanie się dźwięków z moich głośników. Podmieniałem już pliki w rejestrze, bawiłem się wierszem polecenia, sprawdzałem jak się sprawy mają w BIOS'ie, kilka razy instalowałem sterowniki z płyty i ze strony producenta, normalne włączenie usługi Windows Audio również nie dawało żadnego zadowalającego rezultatu. Zamieszczam kilka screenów nawiązujących:

(click to show/hide)

(click to show/hide)

(click to show/hide)

Kartę dźwiękową mam zintegrowaną- Realtek ALC883. Mam podać jeszcze jakieś dane?
    Jestem pełen nadziei, że znajdzie się osoba, która pomoże mi uruchomić usługę audio, bo filmy przyrodnicze jednak lepiej się ogląda posiadając ten dźwięk xP.

PS.  Wiem, że istnieje temat "Komputery-pytania, odpowiedzi, problemy, dyskusje, wasz sprzęt.", ale uznałem, że tam, mój tekst opisujący ten problem mógłby szybko pójść w niepamięć na korzyść innych pojawiających się (tak na prawdę mniej ważnych) problemów jakimi są "czy ta gra pójdzie na moim sprzęcie" itp.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 22, 2010, 19:09:59 wysłana przez Shrama »
    "Gdy ktoś Ci zarzuci brak profesjonalizmu, powiedz mu, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści..."

"Pusty wóz hałasuje najbardziej"