Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problem z połączeniem.  (Przeczytany 3504 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kornas_92

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Problem z połączeniem.
    « dnia: Kwietnia 21, 2010, 16:13:25 »
    Witam wszystkich serdecznie !
     Jestem tak samo fanem M&B jak wszyscy na forum, kupiłem niedawno Warband'a oryginał z media marktu.
    Ale niestety gdy tworze sobie postać do gry wieloosobowej jest wszystko ładnie lecz gdy wybieram opcje dołącz do gry nie widzi mi po odświeżeniu, ponowny szukaniu itd. itp. serwerów ... nie ma żadnego serwera i teraz nie wiem co czynić ?
    - Mam routera ale nie wiem czy to on sprawia problemy bo ogólnie nie wyskakuje mi jakiś błąd tylko lista jest pusta bez serwerów ?
    - Jaka tego przyczyna mam oryginalną grę i z chęcią chciał bym sobie w nią pograć w trybie wieloosobowym.

Pozdrawiam i przepraszam za zabranie wam czasu.

Ps. Otrzymałem odpowiedź na to pytanie ale nie do końca nie wiem czy wszyscy tak mają ? czy ma ktoś podobny problem no i czym to może być spowodowane ?
    Przecież jak czytałem wątki to większość normalnie gra sobie w trybie multiplayer ? :(
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 21, 2010, 17:53:17 wysłana przez Kornas_92 »

Offline Wambo

• Użytkownik
    Odp: Problem z połączeniem.
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 21, 2010, 19:02:51 »
    Witam wszystkich serdecznie !
     Jestem tak samo fanem M&B jak wszyscy na forum, kupiłem niedawno Warband'a oryginał z media marktu.
    Ale niestety gdy tworze sobie postać do gry wieloosobowej jest wszystko ładnie lecz gdy wybieram opcje dołącz do gry nie widzi mi po odświeżeniu, ponowny szukaniu itd. itp. serwerów ... nie ma żadnego serwera i teraz nie wiem co czynić ?
    - Mam routera ale nie wiem czy to on sprawia problemy bo ogólnie nie wyskakuje mi jakiś błąd tylko lista jest pusta bez serwerów ?
    - Jaka tego przyczyna mam oryginalną grę i z chęcią chciał bym sobie w nią pograć w trybie wieloosobowym.

Pozdrawiam i przepraszam za zabranie wam czasu.

Ps. Otrzymałem odpowiedź na to pytanie ale nie do końca nie wiem czy wszyscy tak mają ? czy ma ktoś podobny problem no i czym to może być spowodowane ?
    Przecież jak czytałem wątki to większość normalnie gra sobie w trybie multiplayer ? :(

Ja miałem taki problem że kiedy kończyły mi się wyszukiwać serwery to internet mi padał i trzeba było zmienić parę cyferek w jednym pliki może ty też musisz to samo zrobić?

EDIT: Tylko musisz mi powiedzieć jaki system bo jak XP to nie wiem gdzie ten folder jest.

Offline Kornas_92

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 21, 2010, 19:39:03 »
    XP niestety :*(
    Ale po tym normalnie chodzę po necie po fakcie ... już sam nie wiem co robić ... a pamiętasz nazwę folderu ?

Offline Seriq

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 21, 2010, 21:09:39 »
    Documents and Settings/nazwa_użytkownika/dane aplikacji/mount&blade warband/rglconfig (jakoś tak)  więcej szczegółów http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=3465.459

Offline Kornas_92

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 21, 2010, 21:31:42 »
    Niestety 0 czy 1 nic to u mnie nie zmienia ... a już byłem dobrej myśli, ciągle to samo czyli bardzo szybko się wczytuję i szybko znajduję serwery ale lista ich pusta ... a szukanie serwerów też powinno trochę potrwać jeśli jest ich dużo ?
    Już nie wiem co mam robić jeszcze sprawdzę jutro ale to chyba nie ma różnicy czy jutro czy dzisiaj :*(
    Macie jeszcze jakieś pomysły ?

Offline Seriq

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 21, 2010, 22:03:02 »
    Ale u ciebie nie pokazują sie servery?
    Bo jak tak to u mnie jest tak samo. Może to wina portów.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 22, 2010, 08:21:49 »
    Niestety 0 czy 1 nic to u mnie nie zmienia ... a już byłem dobrej myśli, ciągle to samo czyli bardzo szybko się wczytuję i szybko znajduję serwery ale lista ich pusta ... a szukanie serwerów też powinno trochę potrwać jeśli jest ich dużo ?
    Już nie wiem co mam robić jeszcze sprawdzę jutro ale to chyba nie ma różnicy czy jutro czy dzisiaj :*(
    Macie jeszcze jakieś pomysły ?

Sprawdź dwa razy czy nadpisałeś plik... ja zrobiłem gafe (archiwum) i później dopiero doszedłem do tego, że mi się nie nadpisała zmiana... a może masz coś z zaporą lub antyvirem... spróbuj wszystko powyłączać...

Offline Dalhi

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Pancakes Fans Master
    « Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 22, 2010, 08:56:31 »
    Jest jeszcze jeden wpis w pliku "rgl_config.txt", przy liście zmian do patcha 1.110 napisano, że gracze którzy mają problemy z otrzymywaniem listy serwerów mogę zmienić wartość przy linijce "max_number_of_connections" z 64 na powiedzmy 20.
    Dodam jeszcze, że ten plik zmienił lokalizację, od teraz znajduję się w "C:\Documents and Settings\nazwa_użytkownika/\Moje dokumenty\Mount&Blade Warband". Kombinujcie dalej ;p.

Offline Kornas_92

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 22, 2010, 17:31:15 »
    Właśnie są dwa teksty jeden w  "C:\Documents and Settings\nazwa_użytkownika/\Moje dokumenty\Mount&Blade Warband" oraz ten drugi w Documents and Settings/nazwa_użytkownika/dane aplikacji/mount&blade warband/ może muszą być takie same ?
    Ja już nie wiem zmniejszyłem liczbę serwerów do 20 nic nie zmieniło tak samo jak ta 1 lub 0 przy
    use_secure_connection
    = 1 :*(
    Może jednak to przez router ? - Chociaż żaden błąd mi nie wyskakuję ? Dziwne szkoda że tyle problemów z oryginalną grą :P
    Mam nadzieje że naprawią mimo wszystko później funkcjonowanie gry wieloosobowej albo że chyba ktoś mądry wpadnie na inny pomysł ...
    Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi że chociaż staraliście się dotychczas pomóc jeśli byście mieli jeszcze jakieś sugestie czekam niecierpliwię ...

Offline walczi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Maja 07, 2010, 09:36:02 »
    Czy ktos moze poradzil sobie z tym problemem? W moim przypadku jest tak samo nie moge polaczyc sie z lista serwerow :/
    Zmienilem use_secure_connection na 0, otworzylem port 7240, zmienilem liczbe serwerow i dalej lipa.
    Co dziwne, zgralem cracka 1.13 i pirackie serwery bez problemu mi dzialaja. Troche irytujace jest to ze wiecej trzeba meczyc
    sie z oryginalem niz z piratem...

Offline DeRmAtOlOg

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 27, 2010, 21:40:17 »
    Ja mam wersje 1.134. Normalnie sobie gralem wiele dni, sciagnolem wiele modow. jednym bardzo dlugo gralem (pol dnia;)). Az w koncu wywalilo mnie z servera, chcialem jeszcze raz wlaczyc ale gdy wziolem dolacz do gry czekalem na jakies servery ale nic sie nie pojawilo. Co wiecej, w native tez ne ma zadnych servow. Poommooccyy!!

Offline DeRmAtOlOg

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 27, 2010, 21:46:47 »
    Jest jeszcze jeden wpis w pliku "rgl_config.txt", przy liście zmian do patcha 1.110 napisano, że gracze którzy mają problemy z otrzymywaniem listy serwerów mogę zmienić wartość przy linijce "max_number_of_connections" z 64 na powiedzmy 20.

Tez nie pomoglo:(