Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Odbicie Warszawy i inne pytania  (Przeczytany 9808 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aquila

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odbicie Warszawy i inne pytania
    « dnia: Kwietnia 20, 2010, 16:39:29 »
    Od nowa zainstalowałem grę i straciłem stary save, ale mam trzy pytania odnośnie gry:

1 - jak radzicie sobie z odbiciem Warszawy? W starej grze miałem drużynę 78 ludzi i jeszcze nie mogłem się za to zabrać. Sztum odpadał (w Warszawie było z 250 Szwedów) a i z oblegania nici, bo albo posiłki szwedzkie mnie odpędzały (najwięcej wytrzymałem trzy odsiecze szwedzkie, potem musiałem się wycofać bo ludzi zaczynało mi brakować) albo król mnie wzywał...

2 - czy warto pomagać Radziwiłłowi? Z"Potopu" to zdrajca, więc nie bardzo mi się uśmiecha mu pomagać i wolałbym stać przy Janu Kazimierzu, ale jeśli pomaganie Radziwiłowi daje jakieś ciekawe questy...

3 - zastanawiałem się czy by nie pomóc szwedzkim i ukraińskim pretendentom do tronu (aby upodlić znienawidzonego Karola Gustawa i zemścić się za powstanie na imć Chmielnickim) i mam w zwiazku z tym pytanie - czy to znaczy, że będę musiał "przejść" na stronę ich państw?

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: Odbicie Warszawy i inne pytania
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 13, 2010, 13:03:12 »
    Ad.1 Ja zdobyłem mając 80 husarzy, 20 Cięzkich jezdcow kozackich i straciłem 8 husarzy.
    Ad.2 Nie polecam poprostu będziesz musiał zdobyć całą RP lub przekonać wszystkich lordów co jest nie możliwe.
    Ad.3 Będziesz musiał zostać ich wasalami i opuścic dawnego lennika
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Sebsn122

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 12, 2010, 11:28:00 »
    odp w ogniem i mieczem gram pierwszy raz ale od dawna w podstawke i warblanga vs pc piszesz ze starciłej 8 husarów na 250

to możliwe ale
    w ustawieniach dałes wielkośc bitwy na 25

i byc moze zmniejszyłeś obrażenia swojej postaci
    Jesli jestes dobry to tylko to pierwsze ale to i tak oszustwo

Offline deldamian

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 13, 2010, 18:10:37 »
    Witam!

Mam problem, gram na patchu 1.017 i po odbiciu Warszawy pojawia mi się lista błędów w skrypcie na czerwono na głównym ekranie gry. Próbowałem raz jeszcze i znowu zdobyłem W-we. Problem nie zniknął :/ . Kłopoty pojawiają się później - wywala do Wina ( mam 7 ) w czasie walki bądź oblężenia np. Bakczysaraju. A i Bakczysaraj nie wygląda jak miasto/twierdza lecz jak jeździec - kolejna postać. Dziwne to jest. Dodatkowo w czasie oblężenia jak sam nie biorę udziału w walkach to wojska pomocnicze się z nich wycofują i zostaję sam ;/ . Nie wiem, czy jest sens grać, bo ciężko wykonać misję z tatarami bez zdobywania twierdz!

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 20, 2010, 20:53:07 »
    Kup Dzikie Pola :) Jeżeli ten tytuł nic Ci nie mówi, wpisz tę frazę w opcji szukaj :)

Co do wypowiedzi Pana Sebsn122
    Fakt obrażenia miałem na najniższych, zarówno jak i inteligencję botów, ale rozmiar bitwy możliwie największy, proszę mnie nie obrażać zarzucając oszustwa
    P.S To jest Warband :)
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Michael1205

• Użytkownik
    • Mikel/ Michael1205/ Samborski
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 21, 2011, 15:37:55 »
    Król Jan Kazimierz kazał mi właśnie odbić Warszawe i szlachciców mam przekonać do pomagania mówią mi więc od 2 lub 3 tygodni w prawdziwym życiu próbuje zyskać szacunek szlachty RP ale oni ciągle mówią "mam zbyt wiele spraw na głowie" proszę o pomoc
    aha mój odział może mieć 84 ludzi a mam 23 lvl

Offline Sebsn122

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Lutego 06, 2011, 14:50:07 »
    obrażenia na minimum

TEZ OSZUSTWO