Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy pomysł na moda jest dobry?

Tak świetny tylko taki geniusz jak Ty mógł na to wpaść :D
    18 (40.9%)
    Nie ma to tamto, mogło być lepiej
    2 (4.5%)
    Pomysł jest a robić to niema komu
    10 (22.7%)
    Moja babcia ma lepsze pomysły
    14 (31.8%)

Głosów w sumie: 42

Autor Wątek: Nowy mod  (Przeczytany 3985 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Szwejk

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Shinpū tokubetsu kōgekitai
    Nowy mod
    « dnia: Lipca 21, 2007, 21:36:52 »
    Więc tak. Konflikt Rzymu z Kartaginą i barbarzyńcami, coś na wzór wojny punickiej. Przewidywano by 6 nacji: Rzym, Kartagina, Galia, Germania, Brytania, Celtowie. Duży nacisk zostałby położony na historyczność, zwłaszcza uzbrojenie i wystrój osad. Podobnie jak w TLD istniały by punkty wpływów, na podstawie których pnęło by się w górę po szczeblach kariery. Taki rzymianin na przykład miałby parę dróg rozwoju. Od zwykłego mieszkańca mógłby zaciągnąć się jako legionista i ciągle awansować zyskując przychylność żołnierzy bądź też zostać kupcem i utrzymywać bandę najemników za zarobione pieniądze. Opisałem to baaaaa(i wiele a)aaaaardzo szczegółowo. Teraz przejdę do problemów :P Największy problem byłby z modelami jakoż iż całkowicie się na tym nieznam. Są jakieś osoby chętne do współpracy? Kupa roboty, ale wierzę w powodzenie planu :)

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    Odp: Nowy mod
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 22, 2007, 05:27:46 »
    Podobnie jak w TLD istniały by punkty
    wpływów, na podstawie których pnęło by się w górę po szczeblach kariery. 

Od razu ostrzegam że nie można zdobyć ani od Ancientwankera ani od Merlkira Influence bo oni się nigdy nie zgodzą a jeśli już to musisz od razu pomóc przy tworzeniu TLD :D.

Co do modu to ciekawy pomysł - ale czasy to chyba wymyśliłeś ode mnie, co? :D. Jak już to mogę pomóc w robieniu lokacji ale nie wiele mogę ich zrobić bo teraz pracuje nad dwoma modami jeśli można tak powiedzieć (robię i dowodzę projektem The Land of Albion i wymyślam fabułę do With Fire And Sword), jeszcze muszę się uganiać za Merlkirem ,który mówi coś o replikach tarcz z epoki celtyckiej xD. A może byś tak mi pomógł w robieniu mojego moda, wtedy zyskałbyś Influence xD (sorry za wyrażenie ale ostatnio walczę o to z Ancientwankerem i Merlkirem) i mógłbyś wydać je na pomoc w robieniu twojego moda (rekrutacja mnie) - na pewno bym się zgodził i jeszcze bym zrobił znacznie więcej niż za darmo (czyli bez twojej pomocy w moim modzie). Życzę powodzenia, jeśli chodzi o Celtów to mogę ci dać parę modeli broni :)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 22, 2007, 05:36:57 wysłana przez Kolba »

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 22, 2007, 10:32:17 »
    Jak będe miał troche czasu to moge się zają modelami gg 7031233

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 22, 2007, 11:19:23 »
    Największy problem byłby z modelami jakoż iż całkowicie się na tym nieznam

E tam, kwestia jednego dnia poswieconego na nauke (a podstawy mozna opanowac juz w pare godzin) pozniej tylko caly czas szlifowac rzemioslo. Najwiekszy problem jest ze skryptami, pythonem i ogolnie z mieszaniem w bebechach M&B bo na to juz potrzeba troche wiecej czasu nauki.

A zastrzezenia do pomyslu mam takie same jak do projektu kolby - czy walki w tym okresie sa naprawde az tak grywalne zeby robic o tym moda w M&B? Przykladem jest Rome total war mod gdzie galowie mieli wlocznie a rzymianie malutkie gladiusy i wlocznie - mi nie sprawialo przyjemnosci taka sucha lupanka, nie ma to jak porzadny poltorareczny miecz albo zweihandler, przynajmniej przy tym modelu walki.

Offline Szwejk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 22, 2007, 14:05:59 »
    Zmieniła się inicjatywa. Jako iż porywanie się na ocean z nikłym pojęciu o modowaniu nie ma zbyt wielkiego sensu, najpierw powstanie mały projekt najprawdopodobniej osadzony w realiach fantasy.

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 22, 2007, 14:08:32 »
    Ekhm...fantasy?!  Szkoda że ten projekt nie przetrwał dłużej bo był interesujący.A o czym ten mod fantasy ma być?

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 22, 2007, 14:11:47 »
    Hej moze zamiast wyskakiwac z samodzielnymi inicjatywami moze byscie sie dogadali i zalozyli spolke[;)] Tym bardziej ze jestescie poczatkujacy - razem lepiej idzie i ma sie wieksza motywacje.

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 22, 2007, 14:24:49 »
    Moja decyzja :

Ja robię swój mod bo będzie tak jak w Fall of Lightness gdzie zawiesiłem projekt, podejmując się innego. Nie mogę go przerwać bo już mam prawie wszystkie modele i sporo lokacji. Jednak zawsze możesz liczyć na moją pomoc i zawsze mogę pracować nad dwoma modami.

Offline Szwejk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 22, 2007, 17:09:26 »
    Na razie wchodzę do projektu Kolby. Jak uwiniemy się z Celtami wtedy ruszy mój projekt :)

Offline Edmund

• Użytkownik
    • Znany również jako GC.PL.COM
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 12, 2012, 20:09:16 »
    Jak będzie gotowy to proszę o link do ściągnięcia!

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 12, 2012, 20:21:34 »
    Jak będzie gotowy to proszę o link do ściągnięcia!

Łopata tysiąclecia leci dla... Edmunda!