Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: 1REF_SERWER_PL  (Przeczytany 6548 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    1REF_SERWER_PL
    « dnia: Kwietnia 16, 2010, 08:35:49 »
    HASŁO: sieczka

Chcemy sprawdzić (i oczywiście wyciągnąć wnioski) jak działa serwer zahasłowany... chcemy udostępnić wstępnie hasło tylko i wyłącznie dla Polaków. Oczywiście wszyscy są mile widziani. Hasło serwera będzie: sieczka .  Mam nadzieję, że gra wśród samych Polaków będzie bardziej klimatyczna. To jest tylko próba, zobaczymy jak to się skończy. Głównym powodem tego było przeciążenie serwera. Zawsze było tam i jest 64/64 graczy, tak więc cześć ludzi, którzy nawet opłacili ten serwer nie może na niego wejść. Oto zasady i regulamin, którzy wszyscy powinni zastosować na serwerze:

Nasz klan posiada własny serwer w Warband, więc zapraszam wszystkich chętnych do gry.

Nazwa serwera: 1REF_SERWER_PL.

1. Wszyscy gracze korzystający z naszego serwera (niezależnie, czy są z klanów, czy nie) muszą stosować się do zasad netykiety napisanej przeze mnie. (Netykieta na dole tej wiadomości.)
    2. Serwer jest czynny 24h na dobę. Można z niego korzystać o każdej porze z wyjątkiem treningów, spraw, meczy i wszelkiego rodzaju spotkań klanowych.
    3. Podczas spotkań klanu, na serwer zostaje założone hasło. Osoby, które były w tym czasie na serwerze zostaną poproszone o opuszczenie go. Jeżeli pomimo próśb tego nie zrobią, administrator będzie zmuszony wyrzucić ich z gry.
    4. Proszę zgłaszać wszelkie problemy z serwerem.
    5. Proszę zgłaszać wszelkie naruszenia regulaminu i netykiety. (potrzebny nick osoby łamiącej zasady, a najlepiej screen logów lub danej sytuacji)

Numer GG do administratora serwera Pifcia: 2797812
    Lista adminów: Why_you_kill_me, Chidori, Xenon, Oktawian,Barbarian, Dalhi
    Są też inni... edytując wstawie później gg reszty :P

Netykieta gracza.
    Jak należy się zachowywać podczas gry na serwerze SZ:
    1. Trzeba dbać o kulturę słowną. Bez nadmiaru wulgaryzmów. Bez znaczenia w jakim języku.
    2. Stosujemy się do zasad panujących na serwerze.
    3. Staramy się wprowadzać przyjemną i przyjazną atmosferę dla członków innych klanów i zwykłych graczy.
    4. Godzimy się z przegraną. Nie idzie nam dzisiaj, to nie wrzeszczymy, że wszyscy to lamerzy z pikami, którzy nie potrafią grać.
    5. Odnosimy się z szacunkiem do wszystkich osób na serwerze, niezależnie od wieku.
    6. Jeżeli nie rozumiemy angielskiego, nie wkurzamy się na innych mówiących w tym języku. Polski nie jest jedyny i mimo wszystko nie ma żadnych ulg na serwerze. Jeżeli jest wielu anglików na serwerze, nie staramy się uparcie mówić po polsku i wrzeszczeć "Only polish!!1"

Czego NIE robimy:
    1. Nie wyzywamy innych graczy podczas gry.
    2. Nie odpowiadamy na prowokacje, a osobę prowokującą zgłaszamy na forum lub prosto do administratora serwera.
    3. Nie obrażamy, nie wyganiamy i nie przeszkadzamy w grze osobom, mówiącym w innym języku.
    4. Nie używamy docinków ani obelg na tle rasowym, językowym i tym podobnych rasistowskich tekstów.
    5. Nie kickujemy i nie banujemy graczy bez powodu. Zamiast samemu rozpoczynać głosowanie lepiej zgłosić daną sytuacje i nick delikwenta administratorowi serwera.
    6. Nie przeszkadzamy ludziom w grze. Gracie, więc dajcie grać innym.
    7. Nie zabraniamy nikomu używania jakiejkolwiek broni. Bez głupich tłumaczeń "A bo ta broń jest nie zbilansowana."
    8. Nie rozpoczynamy miliona głosowań. "A to zła mapa, a to złe frakcje, a to coś tam."- jeżeli innym to pasuje, daj im grać w spokoju. Coś ci nie pasuje, zmień serwer.
    9. Nie prosimy administratora o ciągłe zmiany trybów gry. Graj tak jak jest, albo pograj na innym serwerze.
    10. Nie używamy bugów podczas gry.

Kary za złamanie zasad netykiety:
    - Upomnienie. (Za lekkie odstepstwo od zasad)
    - kick. (Za złamanie jednego lub więcej punktów netykiety, bądź brak reakcji na słowne upomnienie.)
    - Ban. (Za ciągle łamanie zasad, bądź grubsze przewinienie)

HASŁO: sieczka
    « Ostatnia zmiana: Maja 08, 2010, 12:45:41 wysłana przez Kalpokor »

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Serwer Sacred Band
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 16, 2010, 08:37:51 »
    Co do gry z Angolami, to dla mnie klimatyczne jest bicie dzieci ;p, Co do haseł, to zły pomysł na Einherjarze średnio to działa..

6. Jeżeli nie rozumiemy angielskiego, nie wkurzamy się na innych mówiących w tym języku. Polski nie jest jedyny i mimo wszystko nie ma żadnych ulg na serwerze. Jeżeli jest wielu anglików na serwerze, nie staramy się uparcie mówić po polsku i wrzeszczeć "Only polish!!1"

Anglicy od dawna panoszą się na SacredBand wyzywając inne narody, że są nieukami bo nie umieją angielskiego, proszę o wzmiankę w regulaminie że można rozmawiać we wszystkich językach, ale nie obrażając innych, jak używają swojego.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 16, 2010, 08:40:28 wysłana przez ^IvE »

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 16, 2010, 08:39:59 »
    Co do gry z Angolami, to dla mnie klimatyczne jest bicie dzieci ;p, Co do haseł, to zły pomysł na Einherjarze średnio to działa..

Serwer skandynawów jest tylko i wyłącznie duelowy... poza tym nie wiem po co kupiliśmy serwer na którym nie możemy grać... starzy gracze z SZ i Polacy... jest zawsze zapełniony po brzegi....

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 16, 2010, 08:41:55 »
    W sumie można to wprowadzić na próbe zobaczymy do niedzieli jak to będzie funkcjonować ;p.

PS. Daj listę adminów : Why_you_kill_me, Chidori, Xenon, Oktawian,Barbarian, Dalhi

Powinno być tak, jak będzie moderator skasujcie post pifcia i wstawcie to ;p:

Nazwa serwera: Sacred_Band_Clan_Server.

Hasło:sieczka

Lista Adminów

-Pifcio (GG:2797812)
    -Barbarian
    -Dalhi
    -Oktawian
    -Xenon
    -Chidori
    -Why_you_kill_me
    _______________________________________ _______________________________________ __________________

Regulamin:

(click to show/hide)

Netykieta gracza.

(click to show/hide)

Czego NIE robimy:

(click to show/hide)

Kary za złamanie zasad netykiety:
    (click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 16, 2010, 09:00:26 wysłana przez ^IvE »

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 16, 2010, 10:38:10 »
    Jakby ktoś nie wiedział Why_you_kill_me to ja jestem. Więc zachowywać się grzecznie.......w końcu kick lub ban to tylko........jedno kliknięcie xD
    Co do frekwencji, myślę że nie będzie tak źle.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 16, 2010, 13:05:50 »
    Jakby ktoś nie wiedział Why_you_kill_me to ja jestem. Więc zachowywać się grzecznie.......w końcu kick lub ban to tylko........jedno kliknięcie xD
    Co do frekwencji, myślę że nie będzie tak źle.

No właśnie frekwencja mam nadzieję, że przez to hasło będzie delikatnie mniejsza, bo po prostu na tym serwerze nie da się grać, wysoki ping, kupa ludzi 64/64, lagi i nie da się czasami wejść... mam nadzieje że to pomoże...

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 16, 2010, 14:37:22 »
    Ooo sami Polacy. To będzie się przyjemnie grało. Dzisiaj chyba zarwę noc na tym serwie:D

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Nevitro

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 16, 2010, 15:11:09 »
    Pewnie 70-80 % fanów tej gry pochodzenia polskiego z pewnością zna to forum i zajrzy tutaj. Tak więc chyba można liczyć na miłe walki ^^

Pytanko: Czy będą u Was różne moduły? Jaka jest lista map?
    Dziękuję za odpowiedź.

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 16, 2010, 15:14:34 »
    Mi się bardzo podoba ten pomysł z samymi Polakami i mam nadzieję , że będzie się grało w przyjemnej atmosferze .
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 16, 2010, 15:16:34 »
    Pewnie 70-80 % fanów tej gry pochodzenia polskiego z pewnością zna to forum i zajrzy tutaj. Tak więc chyba można liczyć na miłe walki ^^

Pytanko: Czy będą u Was różne moduły? Jaka jest lista map?
    Dziękuję za odpowiedź.

Głównie Battle i Siege... raczej odpada DM i TDM... chyba że ktoś mocno będzie chciał... a dla rozluźnienia Capture the flag :)

Mody do WB multi też będą wstawiane... czekamy tylko na ustabilizowanie się wersji, chodzi głównie o kolejne patche... o wszystkim będziemy informować...

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 16, 2010, 15:17:18 »
    Pytanko: Czy będą u Was różne moduły?
    Myślę, że będą. Jakaś odmiana od podstawki od czasu do czasu dobrze zrobi. Ale kiedy to będzie, nie wiem.

Offline Dalhi

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Pancakes Fans Master
    « Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 16, 2010, 18:49:38 »
    Zdecydowaliście się zamknąć serwer, no cóż jutro może pogram chwilę i zobaczymy jak to wygląda. Tylko pamiętajcie nie drażnić lwa ;p

Edit. Wlazłem na ten nasz serwer i hasła nie było... więc nie wiem kto je zdjął i dlaczego, nie jestem pewien czy ponownie je założyć... zostawiam tak jak jest.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 17, 2010, 18:21:45 wysłana przez Dalhi »

Offline Maharradzia

• Użytkownik
    • Kokodżambo i do przodu!
    « Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 23, 2010, 23:01:39 »
    Można zrobić tak że przez jedną mapę każdy na początku będzie miał 10000denarów.
    Koko dżambo i do przodu

Offline Dalhi

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Pancakes Fans Master
    « Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 23, 2010, 23:41:34 »
    Można zrobić tak że przez jedną mapę każdy na początku będzie miał 10000denarów.

Można zrobić, ale nie widzę w tym żadnego sensu. Początkowe ustawienia ilości złota z jakim się zaczyna są dobre takie jakie są, zmiana o tak dużą wartość spowodowałby tylko jeszcze większą falę narzekań. Dużo przyjemniejsze jest zdobywanie coraz to lepszego uzbrojenia poprzez dobrą grę, a rozpoczęcie gry z najlepszym wyposażeniem byłoby nudne Jeżeli już doszłoby by do jakiejś zmiany w to maksymalnie do wartości 1500, tak jak na przykład jest na serwerach Battlegrounds. Oczywiście można się nie zgodzić z tym co napisałem, jak ktoś ma jakieś przekonujące argumenty to może zostaną rozpatrzone ;p
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 23, 2010, 23:54:11 wysłana przez Dalhi »

Offline Shrama

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 24, 2010, 00:34:17 »
    Tak, zbieranie kasy na coraz lepszy ekwipunek, jest bardziej przyjemniejsze, niż wyskoczyć od razu przypakowanym. Jeszcze więcej frajdy sprawia mi, gdy zaczyna się grę mając 0 denarów na starcie. Pamiętam, że był taki okres, gdy ta suma była wprowadzona, jako początkowa na serwerze. Właściwie to ona mogłaby być domyślną kwotą w multi na początku rozgrywki, a nie 1000/1500 denarów. No ale o gustach się nie dyskutuje ;p.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 24, 2010, 00:39:19 wysłana przez Shrama »
    "Gdy ktoś Ci zarzuci brak profesjonalizmu, powiedz mu, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści..."

"Pusty wóz hałasuje najbardziej"