Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Zbigniew z Tihr  (Przeczytany 4925 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dunio

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Zbigniew z Tihr
    « dnia: Kwietnia 13, 2010, 22:16:32 »
    Odcinek I "Nowe życie"
    15 Lipca  1255
    Zbigniew był synem Lorda który służył Królowi Rangarowi z królestwa Nordów .
    Od ponad 5 lat ojciec uczył go wszystko co umiał  , teraz kiedy Zbigniew skończył 15 lat ojciec powiedział:
    -Synu teraz kiedy jesteś samodzielny pragnę wysłać cie do krainy Peumatic która znajduje się na północ od Calardi , wyjeżdżasz  dziś o zmierzchu.
    -Tak ojcze
    10 Sierpnia 1255
    Kiedy Zbigniew dotarł do owej krainy bardzo się zdziwił .W tej krainie istniało 6 królestw , które nigdy nie toczyły z sobą wojny.
    Zbigniew postanowił z każdego kraju wyciągnąć jakieś nauki i tak mijały całe lata....
    15 Lipca 1265
    Zbigniew w sowie 25 urodziny postanowił wrócić , dojeżdża do Tihr , wchodzi do swego i mówi:
    Witajcie wszyscy oto ja Zbigniew wracam do domu po 10 latach pobytu za granicą.
    Podbiega sługa oraz matka Zbigniewa...
    -Synu witaj w domu nareszcie
    -Witaj panie , pozwoli pan że pomogę mu zdjąć odzienie -rzekł sługa
    -Kochana matulo !! Nie trzeba Janie .
    -Jak  sobie pan życzy
    -Gdzie jest ojciec ?
    Nagle matka Zbigniewa zaczeła płakać  ,a Jan z smutną mina powiedział:
    -Panie twój ojciec zginął w bitwie pod Tihr 2 lata temu  , dzięki jemu poświęceniu wciąż nie jesteśmy pod władzą Swadii.
    Zbigniew z spuszczoną głową usiadł i zaczął płakać
    Siedział tak w milczeniu i w łzach dwie godziny po czym rzekł:
    -Janie!Przygotuj konia zamierzam jechać do Sargoth .
    -Już się robi panie!    

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 13, 2010, 22:54:03 wysłana przez Dunio »

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    Odp: Zbigniew z Thiri
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 13, 2010, 22:38:00 »
    władzom
    Zapamiętaj że z władzom się nie zadziera! Bo Cię ta władza życia pozbawi. Nędzą, nędza i jeszcze raz nędza! Co to w ogóle jest Thiri?! Czy ty wiesz jakie są miasta w M&B? Jedyna zaleta tego tekstu to jego fakt iż nie jest długi...
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Dunio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 13, 2010, 22:49:10 »
    Wybacz mam dysleksje  , możesz powiedzieć co ci się nie podoba ?
    Ostatnio nie grałem więc mogło mi się poknocić , postaram się poprawić :)
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 13, 2010, 22:50:45 wysłana przez Dunio »

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 13, 2010, 22:51:21 »
    Następny z głupim tłumaczeniem... Ja też mam i jakoś błędów nie robię.
    A co do opowiadania to ogólnie jego poziom jest niski... W pisani nie wystarczą chęci, potrzeba jeszcze odrobina wprawy i troszkę polotu...
    Właściwie to przydało by się jeszcze trochę poczucia humoru ale to już niekoniecznie.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Dunio

• Użytkownik
    Odp: Zbigniew z Tihr
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 13, 2010, 22:56:04 »
    Żebyś ty zobaczył moje prace na polaka w każdej co najmniej 8 błędów ort.

Offline Kormo

• Użytkownik
    • All the light makes the shadow...
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 13, 2010, 23:24:42 »
    Tekst trochę (a właściwie bardzo) marny. Następnym razem postaraj się pisać z odrobiną natchnienia bo ten tekst nie ma tego... czegoś. Postaraj się jeszcze dodać trochę screenów i będzie ok. I skoro masz dysleksję to najpierw pisz w wordzie i poprawiaj błędy, które ci zaznaczy.

Pozdro for all!
    Cytat rodem z tawerny:
    Nordycki huskarl - Najlepsza jednostka w swojej kategorii. Macie szczęście, że nordyccy dowódcy mają najwyżej paru w swoich kompaniach. Niezwykle groźni, świetnie się spisują przy szturmach na mury. Takie małe „chodzące” czołgi.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 13, 2010, 23:39:34 »
    Tekst jest...co tu dużo mówić słaby. O ilości błędów się nie wypowiem. I dysleksja nie ma tu nic do rzeczy. To można leczyć. Poza tym dochodzi tu strasznie nędzna fabuła. Ale napisz więcej i popraw błędy zobaczymy co z tego wyjdzie. Możesz pisać w Worldzie bądź używać Mozilli.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Dunio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 13, 2010, 23:54:09 »
    Właściwie to jest tak mało z powodu że mam ostatnio mało czasu (tydzień klasówek) jutro postaram się napisać 2 obszerniejszą część ,a z scenerami mam problem , nie wiem jak mam je wklejać tu ,a i fabuła będzie się działa w Warband i trochę z modyfikacji S&D

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 14, 2010, 01:56:57 »
    Wybacz mam dysleksje

I ostrzeżenie do kompletu. Ciesz się, że tylko jedno, bo powinieneś dostać dwa - jedno za kaleczenie języka, drugie za tłumaczenie się dysmózgią dysleksją. Mam jednak w miarę dobry humor, więc dostajesz szansę. Jak się w pisaniu nie poprawisz, to zaległe ostrzeżenie dołączy do pierwszego. Natomiast jeśli jeszcze raz zobaczę u Ciebie durne tłumaczenie w stylu "bo mam dysleksję", to zastanowię się nad banem...

Offline Dunio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 14, 2010, 18:00:03 »
    Wybacz mam dysleksje

dysmózgią dysleksją. Mam jednak w miarę dobry humor, więc dostajesz szansę. Jak się w pisaniu nie poprawisz, to zaległe ostrzeżenie dołączy do pierwszego. Natomiast jeśli jeszcze raz zobaczę u Ciebie durne tłumaczenie w stylu "bo mam dysleksję", to zastanowię się nad banem...
    4. Masz prawo do wyrażania własnej opinii i poglądów. Pamiętaj jednak, że na tym forum nie masz prawa, w żaden sposób, nikogo prowokować, wyzywać i obrażać !
    7. Swoje opinie wyrażaj zawsze w sposób kulturalny...

Nie znalazłem tam punkt o głupim tłumaczeniu....

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 14, 2010, 18:26:11 »
    Fajnie, że zacytowałeś dwa punkty, które nie mają tu nic do rzeczy. Trzeba było zacytować te:

5. Pisz rzeczowo, konkretnie, sprawdzaj ewentualne błędy ortograficzne/stylistyczne. To co piszesz odzwierciedla jakim człowiekiem jesteś, więc zwracaj na to uwagę. Gdy użytkownik mimo ostrzeżeń popełnia rażące błędy zostanie natychmiast usunięty z forum.

6. Na forum tępi się pisanie wyłącznie WIELKIMI LITERAMI, StYlOo pOkEmOnuFF, Pisania Każdego Wyrazu Z Dużej Litery i każdej innej oznaki braku mózgu.

Wielokrotnie już pisałem, że nie będę tolerował wymówek typu "bo mam dys-cośtam". Świadczą one bowiem tylko i wyłącznie o tym, iż autor tego tekstu jest śmierdzącym leniem, który na dodatek głęboko gdzieś ma to jak pisze i do kogo się zwraca, ewentualnie kompletnym idiotą, który nie potrafi zajrzeć do słownika, czy chociażby skorzystać ze sprawdzania pisowni. Możesz to sobie podpiąć zarówno pod pkt. 5 jak i pkt. 6 regulaminu.

Offline Dunio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 14, 2010, 19:03:27 »
    Nie jestem leniem , staram się walczyć z dysleksją , codziennie czytam 2 godziny .Piszesz "do kogo się zwracasz" ,powiem ci do zwykłego człowieka(fakt na pewno starszego ode mnie) , który opowiada to tak jakby był jakimś szlachcicem , który uważa że jeżeli ma taki tytuł na forum  może każdego obrazić .Uważasz że te punkty nie mają tu nic do rzeczy? nazwałeś mnie bezmózgowcem , fakt skreśliłeś to ale jednak o tym pomyślałeś , czy uważasz że z powodu tej choroby nie  mam mózgu? Bo ja właśnie tak to odczułem.Sprawdzam też swoją pisownie tylko przeoczyłem jedną rzecz , każdemu to może się zdarzyć
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 14, 2010, 19:05:03 wysłana przez Dunio »

Offline Hasarel

• Użytkownik
    • "Jestem tym, kim być muszę."
    « Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 14, 2010, 19:45:40 »
    No nie mówcie mu na złość,że jak ma dysleksję to jest głupi,jakoś ja mam kolegę z dysleksją i i lepiej się uczy ode mnie.Może autor tego tekstu ma dysmózgię(bez urazy).Ciekawe jak byś się czuł,jakbyś ty miał dysleksję i by się z ciebie naśmiewali.

Offline Andre692

• Użytkownik
    • Mhroczny jak śnieg
    « Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 14, 2010, 20:41:25 »
    Różne dys- można wyleczyć...Ale zważ że użytkownicy tego forum odnoszą się z szacunkiem do reszty i tego samego wymagają.
    Ale lenistwem i brakiem szacunku, powagi, dojrzałości odznacza się niezauważenie opcji "Sprawdź ortografię" lub nawet wklepanie tekstu do word'a -.-
    A co do obrażania, lepsze już takie zasygnalizowanie niż wiązanka poprowadzona w takim stylu że uznasz ją za komplement :)
    i wtedy będzie siara :)

A co do tekstu to może jednak poćwicz trochę :)

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 14, 2010, 21:17:20 »
    Po pierwsze, słowo "władzom" nie jest wykrywane przez kontrole tekstu bo takie słowo istnieje. Gorzej że to tak jakbym napisał "Psu mnie dziś ugryzł" zamiast "Pies mnie dzisiaj ugryzł".
    Po drugie, dysleksja to głupota, wymysł człowieka, który chciał mieć swoje 5 minut w świecie nauki. Kiedyś tego nie było (lub był to maleńki, maciupeńki marginesik niewidoczny gołym okiem). Teraz każdy leń idzie po papierek żeby mieć 2 z dyktanda z urzędu i dodatkowe punkty na testach. Stąd się bierze niechęć do wszelkich "dyswymysłów". Nawet gdyby ktoś coś takiego miał naprawdę, na pewno da się to jakoś wyprostować.
    Po trzecie, nie ważne co powiesz, dysleksja jest tu tępiona na forum i szczerze mówiąc mam nadzieję że tak zostanie.
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.