Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Pomoc]Jak grać w M&B bez Steama  (Przeczytany 7893 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nevitro

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    [Pomoc]Jak grać w M&B bez Steama
    « dnia: Kwietnia 10, 2010, 22:48:29 »
    Witam, otóż w tym poradniku pokażę Wam jak zrobić aby grać w M&B bez używania Steama. Jednak najpierw trzeba zainstalować grę przez Steam... A i też nie wiem jak to bywa, bo mi z płyty jak instalowało to nie pozostawiło specjalnej linijki z punktu 10. Więc zanim to zrobicie zróbcie tak:

Uwaga!
    Wszystko robicie na własną odpowiedzialność! Sposób polega na wchodzeniu do rejestru! Możliwe jest zepsucie gry oraz przy przypadkowym klikaniu w rejestrze można nawet zniszczyć komputer!

Sposób jak sprawdzić czy mamy "serial key":
    1. Wchodzimy do "Start", następnie klikamy "Uruchom" i wpisujemy "regedit".
    2. Szukamy "HKEY_CURRENT_USER", następnie "Software" a na końcu folderu "MountAndBladeWarbandKeys".
    3. Szukamy po prawej linijki "serial_key", tuż obok powinien być nasz kod. Ostatecznie można kliknąć dwa razy przyciskiem myszy i od razu wyświetla się nam okienko z zaznaczonym kodem który można skopiować. (warto go np. zapisać na kartce albo gdzie).

Gdy już mamy pewność iż posiadamy "serial key" i chcemy grać bez użycia Steama:
    1. Wchodzimy do "Start", następnie klikamy "Uruchom" i wpisujemy "regedit".
    2. Szukamy "HKEY_CURRENT_USER", następnie "Software" a na końcu folderu "MountAndBladeWarbandKeys".
    3. Klikamy "Plik - Eksportuj" i zapisujemy na np. Pulpicie z TĄ SAMĄ NAZWĄ (MountAndBladeWarbandKeys).
    4. Kasujemy grę.
    5. Wracamy do folderu "regedit" i kasujemy cały folder "MountAndBladeWarbandKeys".
    6. Zamykamy "regedit" i wchodzimy do "Start", "Uruchom", wpisujemy "appdata", wchodzimy do folderu "roaming" i kasujemy folder "Mount&Blade Warband".
    7. (zalecane restartowanie komputera, ponieważ nie wiem jak może wpłynąć nie restartowanie przy macaniu w rejestrze)
    8. Wchodzimy na http://www.taleworlds.com/main.aspx i klikamy "Download" i następnie pobieramy najnowszą wersję M&B Warband.
    (jeden z linków do wersji 1.105 http://173.192.225.169/mb_warband_setup_1105_tw.exe)
    9. Gdy skończymy pobierać, uruchamiamy instalacje. Wgrywa się jak każda gra która nie używa ze Steama. Wybieramy folder docelowy instalacji i instalujemy.
    10. Gdy gra się nam zainstalujemy to włączamy ją. Widzimy okno rejestracji. Teraz należy otworzyć plik który zapisaliśmy na np. Puplicie o nazwie "MountAndBladeWarbandKeys" i widzimy tam linijkę:
    (click to show/hide)
    Kopjujemy ten kod i wklejamy do aktywacji (aktywacji online, chociaż też da się offline, ale o tym napiszę gdy ktoś naprawdę zechce).
    11. Gra powinna być już zarejestrowana. Bez Steama, bez przymusowych aktualizacji. Miłej gry!
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 10, 2010, 22:52:01 wysłana przez Nevitro »

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    Odp: [Pomoc]Jak grać w M&B bez Steama
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 11, 2010, 11:29:44 »
    Nie wiem po co tyle punktów.....jak na mój gust (przynajmniej w moim wypadku tak było) wystarczy odinstalować steam i zainstalować pełną wersję ze ściągniętego pliku. Po co usuwać serial z rejestru ? Skoro gra została już zarejestrowana [jak dla mnie powiązanie klucza z ID] to po deinstalacji i ponownej instalacji gra dalej jest zarejestrowana i nie trzeba ponownie aktywować klucza.

Offline Firnomir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 27, 2010, 17:55:03 »
    Z ciekawości - co złego jest w Steamie?
    Mi się ta platforma podoba.

Offline ChinskiWoj

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #3 dnia: Września 21, 2015, 17:21:40 »
    Moim zdaneim w steam nic złego nie jest. Naprawdę lubię tą platformę,ale ...
    Coś mi się zchrzaniło w komputerze i nie wykrywa mi STEAM DirecktX przez co żadna gra ze steam nie chce mi działać gdyż steam nie wykrywa diretckX. Najdziwniejsze jest to że tylko steam nie wykrywa. Wszystko inne z poza działa. Jakies stare Heroes IV ;Gothic III; nawet Leaue of Legens. A Warband  ze steam niestety nie chce mi śmigać bo steam nie wykrywa direkctX. Żeby naprawić ten problem czytałem na necie to tylko reinstal systemu może mi pomóc, to już wole zrezygnować ze steam tzn steam sam w sobie mi działa tylko gry przez niego uruchamiane już nie.
    Trochę to dziwne ,ale operacja uruchamiania warbanda bez steam powinna mi pomóc :)
    Pomyśleć ze po 5 latach ten post się komuśprzyda ;d