Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Jaki motorower wybrać  (Przeczytany 1612 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jedes

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Jaki motorower wybrać
    « dnia: Kwietnia 10, 2010, 22:47:34 »
    Potrzebuję rady jaki motorower wybrać. Nie długo zrobię kartę, i chcę kupić takie coś:
    http://moto.allegro.pl/item993236289_hit_piekna_aprilia_rs_125_50_2006_pieknosc_okazj.html
    http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1799080
    http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1806815
    http://moto.allegro.pl/item984633291_honda_nsr_125_50_super_sprawdz.html

I czy 125 mogę spokojnie zarejestrować na 50? Ma ktoś takie coś? Czy mając 14 lat poradzę sobie z tym? Mam skuter 50 i jest dla mnie za wolny... Ma ściągniętą blokade jednak chciałbym coś z biegami.

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    Odp: Jaki motorower wybrać
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 10, 2010, 22:53:27 »
    Czegoś nie rozumiem. Robisz kartę motorowerową, a chcesz sobie kupić motor?... Zgodnie z polskim prawem motorower musi mieć nałożoną blokadę, a pojemność jego silnika nie może przekraczać 50 cm³.
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Jedes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 10, 2010, 22:57:12 »
    Mój kolega ma skuter 125 zarejestrowanego na 50 i nie ma problemów.

Offline syo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 10, 2010, 23:15:17 »
    Bo jest idiotą, i przy pierwszej lepszej okazji będzie miał problemy z policją..

WIesz co to motorowery? Takie bzykałki nie przekraczające 50 km/h ( blokada ), z max 45 cm2. To co masz na zdjęciach to normalne motory, do której potrzebne jest prawo jazdy kategorii A. Jeśli skuter jest za wolny to musisz sobie poczekać 4 latka. I nie wiem jaki rodzić daje 14-latkowi zdejmować blokadę i zasuwać 80 km/h..
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 10, 2010, 23:21:12 wysłana przez syo »
    Mądrym pomagać nie trzeba, głupim nie warto

Nie uciekaj przed snajperem, umrzesz zmęczony ;p

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 10, 2010, 23:46:52 »
    Tak polecam kup sobie motor 125 zarejestruj na 50 ...
    ale wyrób sobie rejestracje 14 IDIOTA i zgodę na oddanie narządów po zgonie ...
    i pogratuluj rodzicom rozwagi i rozumu że chcą kupić 14 latkowi motor na prakwo ...
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline Jedes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 11, 2010, 00:06:09 »
    Nie powinno was interesować, po co mi ten motor. Pytam się który wybrać. To może powie mi ktoś ile Aprilka RS 50 leci po ściągnięciu blokady? I ile to kosztuje.

P.S. Kupuję z mojej kasy, mam 5 tysięcy zbieranych przez 5 lat...

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 11, 2010, 00:53:34 »
    Pytam się który wybrać.

Żaden. Najpierw dorośnij, zrób sobie prawo jazdy, a dopiero potem pomyśl o motorze.

Nie powinno was interesować, po co mi ten motor.

Jeśli chcesz go trzymać w garażu i na niego patrzeć, to faktycznie, nic nam do tego, ale jeśli zamierzasz tym wyjechać na ulice, to już inna sprawa. Nie jesteś uprawniony do prowadzenia takiego pojazdu i nie potrafisz tego robić, nawet jeśli twierdzisz, że jest inaczej. Ergo: stwarzasz spore zagrożenie dla siebie i innych uczestników ruchu. Chcesz się zabić? Śmiało, weź i powieś się na pasku w swoim pokoju. Ale na litość boską nie mieszaj w to innych! Zrozumże człowieku, iż swoją głupotą i swoim "bo mi skuter nie wystarcza" możesz komuś zniszczyć życie. Czy to zupełnie obcym osobom, które ucierpią w wypadku, czy to swoim rodzicom, którzy za Ciebie poniosą konsekwencje...

Temat zamykam.