Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Katastrofa samolotu z Lechem Kaczyńskim- temat ogólny  (Przeczytany 4277 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    Odp: Katastrofa samolotu z Lechem Kaczyńskim- temat ogólny
    « Odpowiedź #30 dnia: Kwietnia 15, 2010, 11:11:25 »
    Co do czego był prezydentem słabym, nieudolnym i ogólnie dziadowskim, gdyby nie Radio Maryja, nie wyszedłby nawet za próg domu, takiego kogoś nie można pochować na Wawelu, a jeśli tak to żądam by Lech Wałęsa i Aleksander Kwaśniewski też tam trafili, byli o niebo lepsi.

O czym Ty bredzisz, chłopie? Największą wadą Kaczyńskiego było to, że nie był medialny. Był to człowiek uparty, stanowczy, konserwatywny, może trochę zacofany, ale szczery, niekiedy do bólu. Przede wszystkim brakowało mu tej fałszywości, tego szelmowskiego i zdradzieckiego uśmieszku, jaki ma większość polityków. Media go nie lubiły, bo nie był wdzięcznym tematem, chyba że chodziło o wyśmianie jakiegoś przejęzyczenia, czy gafy. Pokazywano głównie takie obrazki i utrwalono w większości społeczeństwa - zwłaszcza tej, która swoją wiedzę bierze z TVNu, Polsatu czy onetu - kłamliwy obraz prezydenta-nieudacznika. "Borubary", kawały o "najwyższej osobie w państwie" okrążały Polskę, a informacje takie jak to, co nasz prezydent zrobił chociażby dla Gruzji, a co zarazem było swego rodzaju małą manifestacją, że małe państwa nie dadzą sobie w kaszę dmuchać i razem stanowią siłę, to gdzieś wszystko ginęło pośród całej masy żartów o prezydencie i mało kto o tym pamiętał.

Polska właśnie takiego prezydenta potrzebuje - szczerego, stanowczego, konserwatywnego. Nie chcemy jako reprezentanta naszego kraju mieć jakiegoś dupoliza pokroju Tuska, który pół Polski rozdałby Niemcom, drugie pół Żydom, Rosji wlazł w zadek i to bez mydła, a wszystko to zrobiłby z głupim i fałszywym uśmiechem na pysku. Przynajmniej ja nie chcę takiego prezydenta.

Cała ta afera z pochówkiem na Wawelu to żenada. Wrak samolotu jeszcze nie zdążył dogasnąć, a tu już protesty... Żal na to wszystko patrzeć i znów Polacy z "pięknej" strony się pokazują, gdy patrzy na nas cały świat. Co prawda też się trochę zdziwiłem, gdy się o Wawelu dowiedziałem, ale daleki jestem od tego, by w jakikolwiek sposób temu protestować. Niech go tam chowają. Jakim prezydentem był, takim był, jednak zginął pełniąc najważniejszą w kraju funkcję i już chociażby za to Wawel mu się należy.

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #31 dnia: Kwietnia 15, 2010, 12:08:47 »
    co nasz prezydent zrobił chociażby dla Gruzji, a co zarazem było swego rodzaju małą manifestacją, że małe państwa nie dadzą sobie w kaszę dmuchać i razem stanowią siłę, to gdzieś wszystko ginęło pośród całej masy żartów o prezydencie i mało kto o tym pamiętał.
    No chyba sobie żartujesz... Czy ty myslisz że ta manifestacja wywarła jakikolwiek wpływ na Rosję? Rosja jakby chciała to by wchłoneła całą Gruzję a zdanie Polski miałaby głęboko w d... Konsekwencje jakie państwo Polskie mogło ponieść przez tą głupią wizytę... mogły być straszne od zakręcenia kurka po wywołanie wojny... Czy ty myślisz że wstawiłby się ktoś za nami...? Prezydent był nastawiony przeciw Rosji i to pokazywał wszedzie...

Polska właśnie takiego prezydenta potrzebuje - szczerego, stanowczego, konserwatywnego. Nie chcemy jako reprezentanta naszego kraju mieć jakiegoś dupoliza pokroju Tuska, który pół Polski rozdałby Niemcom, drugie pół Żydom, Rosji wlazł w zadek i to bez mydła, a wszystko to zrobiłby z głupim i fałszywym uśmiechem na pysku. Przynajmniej ja nie chcę takiego prezydenta.
    Dobrze że dodałeś "przynajmniej ja" bo tego "dupoliza" wybrała ogromna część społeczenstwa na premiera.
    "pół Żydom" - jak bym jakiegos mohera słyszał... w jakim ty świecie żyjesz? Swastykę na czole sobie wyryj...

Cała ta afera z pochówkiem na Wawelu to żenada. Wrak samolotu jeszcze nie zdążył dogasnąć, a tu już protesty... Żal na to wszystko patrzeć i znów Polacy z "pięknej" strony się pokazują, gdy patrzy na nas cały świat.
    Było to powiedzieć braciszkowi Prezydenta... Zrobił z tragedi własnej i wielu ludzi polityczną grę.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #32 dnia: Kwietnia 15, 2010, 12:19:18 »
    No Daedalus trochę przegiąłeś, prezydent nie chciał ujawnić swojego stanu zdrowia, chyba chcieli coś ukryć o jego psychice, raczej nie wiedział co robił.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #33 dnia: Kwietnia 15, 2010, 12:29:58 »
    Myślę, jednak, że do czasu zakończenia żałoby temat powinnien być zamknięty.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #34 dnia: Kwietnia 15, 2010, 12:32:37 »
    co nasz prezydent zrobił chociażby dla Gruzji, a co zarazem było swego rodzaju małą manifestacją, że małe państwa nie dadzą sobie w kaszę dmuchać i razem stanowią siłę, to gdzieś wszystko ginęło pośród całej masy żartów o prezydencie i mało kto o tym pamiętał.
    No chyba sobie żartujesz... Czy ty myslisz że ta manifestacja wywarła jakikolwiek wpływ na Rosję? Rosja jakby chciała to by wchłoneła całą Gruzję a zdanie Polski miałaby głęboko w d... Konsekwencje jakie państwo Polskie mogło ponieść przez tą głupią wizytę... mogły być straszne od zakręcenia kurka po wywołanie wojny... Czy ty myślisz że wstawiłby się ktoś za nami...? Prezydent był nastawiony przeciw Rosji i to pokazywał wszędzie...

Zanim następnym razem coś napiszesz to dobrze się zastanów...
    Ale zacznijmy od początku, Rosyjskie elity rządzące w końcu zrozumiały że już od dawna nie są mocarstwem przed którym cały świat trzęsie portki, więc z wojny nici... A co do zakręcania kurka, no cóż, na dłuższą metę to oni na tym gorzej wyjdą bo Europa bez gazu jakoś musiałaby sobie poradzić a Rosja bez pieniędzy raczej nie da rady... Manifestacja Kaczyńskiego na arenie międzynarodowej była postrzegana jako bardzo znaczący i odważny gest a to się liczy.
    Czy był nastawiony przeciw Rosji? A powiedz mi szczerze co nam innego pozostaje, oni nie tolerują sojuszników tylko sługusów a przecież ten etap mamy już za sobą.

Dobrze że dodałeś "przynajmniej ja" bo tego "dupoliza" wybrała ogromna część społeczenstwa na premiera.
    "pół Żydom" - jak bym jakiegos mohera słyszał... w jakim ty świecie żyjesz? Swastykę na czole sobie wyryj...

Wcale nie ogromna część, PO nawet większości nie ma w sejmie, a premiera nie wybiera społeczeństwo. Więc gdzie ty tu widzisz wolę ogromnej części społeczeństwa? I nie rozumiem co cię w prawdzie tak boli? Pan Tusk wszystkim szedłby na rękę tylko nie swoim, zapomina chyba że ma wobec społeczeństwa pewne obowiązki... I co masz przeciwko "moherom"? Przecież to też ludzie i też mają prawo do swoich poglądów i wizji naszej Ojczyzny.

Cała ta afera z pochówkiem na Wawelu to żenada. Wrak samolotu jeszcze nie zdążył dogasnąć, a tu już protesty... Żal na to wszystko patrzeć i znów Polacy z "pięknej" strony się pokazują, gdy patrzy na nas cały świat.
    Było to powiedzieć braciszkowi Prezydenta... Zrobił z tragedi własnej i wielu ludzi polityczną grę.
    Gra polityczna to pewnie dopiero się zacznie, jeszcze zobaczysz że Pan Tusk zrobi z siebie zbawcę narodu i będzie kreowany jedynym kandydatem na prezydenta, mam nadzieję że się mylę...

No Daedalus trochę przegiąłeś, prezydent nie chciał ujawnić swojego stanu zdrowia, chyba chcieli coś ukryć o jego psychice, raczej nie wiedział co robił.
    Chyba za dużo Polsatu oglądasz, weź może do ręki jakąś rzetelną gazetę a nie oglądasz tą parodię dziennika... Każdy fachowiec od informacji powie ci że z telewizju tak naprawde nic się nie dowiesz.

Chyba masz rację Kalpokor ale nie mogłem dopuścić żeby takie brednie pozostały bez komentarza...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #35 dnia: Kwietnia 15, 2010, 13:06:13 »
    No chyba sobie żartujesz... Czy ty myslisz że ta manifestacja wywarła jakikolwiek wpływ na Rosję? Rosja jakby chciała to by wchłoneła całą Gruzję a zdanie Polski miałaby głęboko w d... Konsekwencje jakie państwo Polskie mogło ponieść przez tą głupią wizytę... mogły być straszne od zakręcenia kurka po wywołanie wojny... Czy ty myślisz że wstawiłby się ktoś za nami...? Prezydent był nastawiony przeciw Rosji i to pokazywał wszedzie...

Nie wiem jaki wpływ wywarła ta manifestacja na Rosję, wiem natomiast jaki wywarła na inne kraje. Cały zachód jak zwykle nie chciał widzieć tego, co działo się w Gruzji i pewnie dalej przymykałby na to oczy, gdyby nie znalazł się jeden chłop, który miał jaja, stwierdził, że na taką politykę Rosji nie może być przyzwolenia, bo "dziś Gruzja, jutro może my...", namówił prezydentów kilku sąsiednich państw i poleciał tam, by zaprotestować.

tego "dupoliza" wybrała ogromna część społeczenstwa

Też na niego głosowałem. To była jedna z niewielu decyzji, których pewnie do końca życia będę żałował.

Tego to już mi się nawet nie chce komentować. Każdego, kto choć wspomni o rozdawaniu majątku Polski na lewo i prawo nazywasz moherem i proponujesz mu swastykę na czole? Jeśli tak, to przy składaniu następnego datku poproszę naszego wspaniałego Ojca Dyrektora, by się za Ciebie pomodlił. ;P

PS. Zgodnie z wolą ludu zamykam temat. Otworzymy w czasie bardziej odpowiednim.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 15, 2010, 13:09:08 wysłana przez Daedalus »

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #36 dnia: Kwietnia 15, 2010, 13:06:46 »
    Zanim następnym razem coś napiszesz to dobrze się zastanów...
    Ale zacznijmy od początku, Rosyjskie elity rządzące w końcu zrozumiały że już od dawna nie są mocarstwem przed którym cały świat trzęsie portki, więc z wojny nici... A co do zakręcania kurka, no cóż, na dłuższą metę to oni na tym gorzej wyjdą bo Europa bez gazu jakoś musiałaby sobie poradzić a Rosja bez pieniędzy raczej nie da rady... Manifestacja Kaczyńskiego na arenie międzynarodowej była postrzegana jako bardzo znaczący i odważny gest a to się liczy.
    Czy był nastawiony przeciw Rosji? A powiedz mi szczerze co nam innego pozostaje, oni nie tolerują sojuszników tylko sługusów a przecież ten etap mamy już za sobą.
    Ciekaw jestem skąd byś ten gaz wziął jak nie z Rosji...? Rosja byla i jest mocarstwem... Każdy się z nią się liczy. Z wojny nici... Pojechała po Gruzji jak sie patrzy i czy kto kolwiek coś jej zrobił...? Jakieś sankcje? NIC! Przez niektórych "znaczący i odważny gest"  a przez innych jako głupota.

Wcale nie ogromna część, PO nawet większości nie ma w sejmie, a premiera nie wybiera społeczeństwo. Więc gdzie ty tu widzisz wolę ogromnej części społeczeństwa? I nie rozumiem co cię w prawdzie tak boli? Pan Tusk wszystkim szedłby na rękę tylko nie swoim, zapomina chyba że ma wobec społeczeństwa pewne obowiązki... I co masz przeciwko "moherom"? Przecież to też ludzie i też mają prawo do swoich poglądów i wizji naszej Ojczyzny.
    Tusk jest twarzą PO głosując na PO w znaczącej mierze ludzie wybrali właśnie jego. Jeśli dla ciebie połowa społeczeństwa to mało no to przemilczę...

Gra polityczna to pewnie dopiero się zacznie, jeszcze zobaczysz że Pan Tusk zrobi z siebie zbawcę narodu i będzie kreowany jedynym kandydatem na prezydenta, mam nadzieję że się mylę...
    Gra się już zaczeła jak braciszek z pogrzebu zrobił zagranie polityczne.

Chyba za dużo Polsatu oglądasz, weź może do ręki jakąś rzetelną gazetę a nie oglądasz tą parodię dziennika... Każdy fachowiec od informacji powie ci że z telewizju tak naprawde nic się nie dowiesz.[/guote]
    Tym tokiem rozumowania to każde media można podwazyć. Może dla Ciebie  rzetelne media to Radio Maryja?

Dyskusja miedzy nami nie ma sensu, reprezentujemy dwa skrajne poglądy... Kłucić się nie mam zamiaru.