Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Garnizon w zamku.  (Przeczytany 6685 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline DarkHunter

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Garnizon w zamku.
    « dnia: Kwietnia 04, 2010, 18:27:10 »
    Dołączyłem do Nordów, zostałem wasalem i podbiliśmy razem zamek. Jako że ja jeszcze zamku nie miałem, przypadł oczywiście mi :P

Na starcie miał 111 jednostek i pytanie, czy kiedy zabiorę sobie ich troche do własnej armii, to czy te jednostki się po jakimś czasie "zregenerują"? Czy to tylko taki jednorazowy bonus?

Offline Hal0o

• Użytkownik
    Odp: Garnizon w zamku.
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 04, 2010, 18:42:21 »
    Nie - nie zregenerują się.
    Garnizon do zamku został dostarczony przez króla (by w czasie, gdy był "lennem niczyim", miał jakąś ochronę).
    Teraz tylko Ty masz wpływ na liczebność ów garnizonu - z innych źródeł nic nie przyjdzie i nic nie odejdzie (chyba, że będziesz miał problem z wypłatami dla żołnieży i przez niskie morale odejdą).

Offline Morgred

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 05, 2010, 01:41:37 »
    Ja mam inny problem

zająłem zamek sam, bez pomocy innych lordów i nie poprosiłem króla by mi go dał ponieważ posiadam już kilka zamków. teraz zamek jest broniony przez 2 strażników karawany, którzy pojawili sie tam po odparciu przeze mnie obleżenia. Wiem że król nie od razu przydziela zamki ale minęło już ponad 60 dni od momentu przejecia zamku a nadal nie przydzielił go nikomu.

Co kilka dni natomiast przychodzą mi raporty że nowym marszałkiem został hrabia delinard...

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 05, 2010, 09:50:13 »
    Jaką masz wersję gry?? Hmmm, dziwne ja takich cudów nie miałem tylko z początku ten sam lord był marszałkiem ale później już to się zmieniło. Możę twój Król jest akurat w niewoli?

Offline Morgred

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 05, 2010, 21:48:15 »
    1.1 bodajże

rozwiązałem ten problem w sposób nastepujacy:

oddałem zamek wrogowi a nastepnie odbiłem go i poprosilem krola by dal go mi. oczywiście odmowić

ps: dziwnie są tutaj zamki przydzielane król daje je albo sobie albo marszałkowi i tak król ma miasto 5 zamków i 3 wioski a marszałem 3 zamki i miasto i 3 wioski ;/

Offline mnik1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 05, 2010, 23:46:48 »
    Ech i z zamkami... Ja cudem podbiłem zamek Grunwalder (tak to się pisze? ;)) - 54 moich wojaków vs. 120 Rhodoków - założyłem własne państewko i byłem cały happy, ale po chwili dosłownie znikąd pojawiło się ponad 700 Rhodoków (wszyscy lordowie) i jedyne, co mi pozostało, to umrzeć na polu chwały ;)

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 05, 2010, 23:52:06 »
    Pozostał ci loch jeśli nie wiesz, w M&B nie da się zginąć.

Co do czego lepiej walcz w otwartym terenie i zaszarżuj konnicą od tyłu, słabszą piechotę puszczając jako przynętę na przód. Wygrałem tak 167 żołnierzami z 1053 wrogami, polecam tę taktykę jeśli jeszcze chcesz wygrać.

Offline mnik1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 06, 2010, 00:26:19 »
    Może mało precyzyjnie się wyraziłem - oczywiście nie zginąłem, tylko chwalebnie uciekłem z pola walki, aby nie stracić towarzyszy ;) Niestety, nie miałem odpowiednich jednostek do zaproponowanej przez Ciebie taktyki - sama dość słaba piechota, którą Rhodocy rozsmarowaliby w pięć sekund ;)

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 06, 2010, 00:38:01 »
    No to syf......

Ja w Warbandzie zawsze mam po 40 piechurów Nordyckich i trochę różnorodnej ciężkiej konnicy, nikt nie podskoczy jak umiesz z tym grać :D

Offline mnik1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 06, 2010, 00:44:00 »
    Na Nordów nie ma mocnych. Jeżeli dobrze ich ustawić, to zatrzymają nawet szarżę ciężkiej kawalerii ;) W Warbanda gram dopiero kilka godzin, także nie udało mi się jeszcze wyszkolić huskarli. Mimo to udało mi się zdobyć zamek 45 nordyckimi piechurami i paroma najemnymi kawalerzystami. Fakt, straty miałem ogromne, a sam zamek Rhodocy odbili po paru minutach, ale satysfakcja pozostaje ;)

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 07, 2010, 17:50:45 »
    Ja gram Rhodokami. Powiem tak mam umiejętność szkolenie (od Borchy :D), rekrutuej 100 współplemieńców i po 3 dniach już mam ich jako kuszników i włóczników i oczywiście ide na rzeź. Ogólnie fajnie mi się gra ;D