Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pytanie - probleM  (Przeczytany 2161 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline eMepleme

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Pytanie - probleM
    « dnia: Kwietnia 04, 2010, 10:36:36 »
    No więc, jak w temacie - wiem że taki temat się powtarza, ale -
    warto kupować m&b Ogniem i Mieczem? Bo planowałem to zrobić (rzadko zdarza mi się kupować oryginały)
    ale mam dużo innych ciekawszych wydatków, więc zastanawiam się - opłaca się?
    Za tą cenę mogę mieć np. Medievala II którego zarysowałem a ostatnio miałem ochotę pograć, bo nowsze wersje mnie nie kręcą.

Offline Haller

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ponad gór omglony szczyt...
    Odp: Pytanie - probleM
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 04, 2010, 10:56:54 »
    Jeśli lubisz czasy XVII wieczne i gre m&b to warto kupic ;)
    Jednak ja, gdybym był na twoim miejscu, zainwestował bym w Medka II z powodu mojego zamiłowania do tej gry :D
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 04, 2010, 11:05:38 »
    Szczerze mówiąc - nie polecam. Kosztuje ok. 80 zł, masz tylko 3 aktywacje gry (3 reinstalle systemu i nie pograsz). Nie mówiąc już o bugach. Dużo bardziej opłaca się zainwestować w Warbanda. Poza tym są darmowe mody do podstawki z tamtego okresu.
    OiM można kupić, jak się nie ma co zrobić z kasą.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 05, 2010, 19:11:05 wysłana przez MikiBar »

Offline eMepleme

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 04, 2010, 11:08:38 »
    czasy bardzo lubię, tym bardziej że sam m&b plus różne mody z bronią "szczelajoncom" dały mi dużo frajdy, ale co słyszę/czytam to widzę
    że gra powinna nazywać się Problem i Bug a nie ogniem i mieczem. Więc, czy jest sens?
    (Co do medka, to grałem w niego miesiącami, w przerwach między innymi gierkami i takie mi się teraz na niego ssanie włączylo że masakra. A pamiętam że
    w jakiejś tam kolekcji kosztuje tylko 39 złoty).

Wesołych!

O proszę, kolejna wiadomość - ... 3 aktywacje? Jak to KUR...A? Ale opiera się to na reinstalce systemu czy samej gry? Bo jak drugi wariant, to chyba żart.

Offline MikiBar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 04, 2010, 11:14:45 »
    Reinstallce systemu. Te zabezpieczenia tylko uprzykrzają życie normalnym, uczciwym graczom. Złodzieje złamali te wszyskie zabezpieczenia po godzine od daty premiery. Sam nie jestem zadowolony z zakupu. Radzę Ci kupić Medka, tymbardziej, że jest to produkt pewny i Ci się podoba.

Aczkolwiek jest to tylko moja opinia, więc przed wybraniem radzę wysłuchać wielu komentarzy.

W produkcji jest mod "With Fire And Sword" ("Ogniem i Mieczem") do podstawki. Jeśli lubisz tamte czasy, to na pewno coś dla Ciebie. A jeśli chcesz sobie teraz w coś pograć z tamtego okresu, to mod Age Of Turbulence (Wiek Smuty). (<-- również jest husaria)

PS. Mógłbyś zmienić nazwę tematu na regulaminową. Nie można nazywać tematów "Problem", "Help", "Pomocy" itp. Proponuję "Opłacalność zakupu OiM" :)

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 25, 2010, 11:32:18 wysłana przez MikiBar »

Offline Mangust

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 04, 2010, 12:43:21 »
    Cóż, jeżeli rozwarzysz zakup OiM i będziesz chciał kupić to napisz na PW ;), cena do uzgodnienie około 30-50 pln.

Offline MikiBar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 05, 2010, 19:15:29 »
    Jeśli naprawdę bardzo, bardzo, bardzo lubisz tamten okres, to możesz kupić od Joannity.

Teraźniejsza wersja OiM zasługuje na miano wersji Alpha 0.000001. (Nie tylko ja tak uważam :P) Są błędy uniemożliwiające przejście gry.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 05, 2010, 21:23:06 wysłana przez MikiBar »

Offline ptlg

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 25, 2010, 11:12:22 »
    Może mi ktoś powiedzieć od czego zależy powodzenie otrucia wody w mieście przy oblężeniu? Bo zawsze gdy otruwam wodę to mi się nie udaje  jbc inżynierie mam na 5 . proszę o odp.thx

Offline MikiBar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 26, 2010, 13:17:53 »
    ptlg - napisz w temacie "Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi". Rozumiem, że się pomyliłeś, bo autor tematu nie raczył zmienić nazwy tematu na odpowiedni, ale napisz to tam.

« Ostatnia zmiana: Maja 02, 2010, 20:17:28 wysłana przez MikiBar »