Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problem z morale. I parę podstawowych pytań.  (Przeczytany 15382 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kolololo31

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Problem Z Moralami. I parę podstawowych pytań.
    « Odpowiedź #45 dnia: Kwietnia 11, 2010, 18:50:40 »
    Dzięki za pomoc.

Offline Syrjan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #46 dnia: Kwietnia 17, 2010, 14:38:13 »
    Witam! Mój pierwszy post na forum:) Chciałbym nawiązać do tematu wątku, czyli problemu z morale. Nie wiem od czego to zależy, mogę jedynie podać na swoim przykładzie dobrą metodę, ponieważ morale w drużynie nie spada u mnie poniżej "Bardzo wysokie". A podczas prowadzenia walk wciąż mam znakomite. Wydaje mi się że bardzo duże znaczenie ma dobór żołnierzy którzy będą walczyć pod naszymi rozkazami. Chodzi o to aby nie było dużej różnorodności. Dla przykładu- na początku gry, kiedy dokładnie przyjrzałem się nowej frakcji (Sułtanat Sarranicki) postanowiłem że to właśnie ich chce w swoich szeregach. Tak więc werbowałem chłopów w wioskach, szkoliłem ich i awansowałem. Jeśli o mnie chodzi postawiłem tylko na kawalerię, więc dążyłem (i nadal dążę) do tego aby każdy wojownik awansował w końcu na memluka. Zapewne kłótnie między bohaterami również mają wpływ na morale. Tak więc zatrudniam tylko Sarranitów, kupuję/zdobywam dobre jedzenie, toczę sporo bitew, gdzie wróg ma dużą przewagę i jak na razie na morale nie narzekam. Może już to było powiedziane w innym wątku, może nie, tak czy inaczej napisałem coś od siebie. Może komuś tym pomogłem.
    "Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę, ale sprawienie, aby tamci sku*wiele umierali za swoją."

Offline Deat(c)hClaw

• Użytkownik
    « Odpowiedź #47 dnia: Kwietnia 17, 2010, 16:21:33 »
    Jak ktos ma problem z morale wystarczy po prostu zobaczyc na raport dotyczacy morale oddzialu. Tam jest wszystko napisane. Na golej wersji (bez patchy) byl problem, bo po wygranych walkach nie dodawalo morale. Teraz ten problem nie powinien istniec, jesli ktos toczy walki...

Offline Najemnik_001

• Użytkownik
    • Ale nuda...
    « Odpowiedź #48 dnia: Maja 19, 2010, 22:36:52 »
    To też zależy z kim toczycie wojnę bo jak np. masz w oddziale nordów i walczysz przeciwko nim to masz ujemne morale właśnie dla nich, ja raz miałem z -23.

A jeżeli chodzi o mnie to ja mam cały czas morale na najwyższe bez żadnych problemów.

A i moreli nie radzę hodować, bo w Calradii słabo rosną i są nie opłacalne. Lepiej hodować banany na terenach pustynno-leśnych.
    To taka mała rada małego przedsiębircy.
    « Ostatnia zmiana: Maja 19, 2010, 22:40:14 wysłana przez Najemnik_001 »

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    Odp: Problem z morale. I parę podstawowych pytań.
    « Odpowiedź #49 dnia: Maja 19, 2010, 22:46:34 »
    Ale nazwę tematu to wam zmieniłem, bo nie wiem co to jest Morala. ;/