Witam! Mój pierwszy post na forum:) Chciałbym nawiązać do tematu wątku, czyli problemu z morale. Nie wiem od czego to zależy, mogę jedynie podać na swoim przykładzie dobrą metodę, ponieważ morale w drużynie nie spada u mnie poniżej "Bardzo wysokie". A podczas prowadzenia walk wciąż mam znakomite. Wydaje mi się że bardzo duże znaczenie ma dobór żołnierzy którzy będą walczyć pod naszymi rozkazami. Chodzi o to aby nie było dużej różnorodności. Dla przykładu- na początku gry, kiedy dokładnie przyjrzałem się nowej frakcji (Sułtanat Sarranicki) postanowiłem że to właśnie ich chce w swoich szeregach. Tak więc werbowałem chłopów w wioskach, szkoliłem ich i awansowałem. Jeśli o mnie chodzi postawiłem tylko na kawalerię, więc dążyłem (i nadal dążę) do tego aby każdy wojownik awansował w końcu na memluka. Zapewne kłótnie między bohaterami również mają wpływ na morale. Tak więc zatrudniam tylko Sarranitów, kupuję/zdobywam dobre jedzenie, toczę sporo bitew, gdzie wróg ma dużą przewagę i jak na razie na morale nie narzekam. Może już to było powiedziane w innym wątku, może nie, tak czy inaczej napisałem coś od siebie. Może komuś tym pomogłem.