Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rekrutacja pokonanych lordów/bojarów  (Przeczytany 14044 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Herovith

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Rekrutacja pokonanych lordów/bojarów
    « dnia: Kwietnia 02, 2010, 15:20:54 »
    Witam, mam pytanie do ludzi którzy już założyli własne frakcje w warbandzie.
    Otóż pokonałem vaegirów, zabrałem ich wszystkie ziemie itd. Ale mam y za dużo lenn i jestem ciekaw co się stało z lordami vaegirów? Bo nagle zniknęli i dołączają do innych królestw, da się ich jakoś zrekrutować?
    I nie chodzi mi o przekonywanie jak jeszcze są we frakcji.

Offline rara

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Rekrutacja pokonanych lordów/bojarów
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 02, 2010, 15:26:16 »
    Wątpie, żeby mieli ochote na dołączanie do kogoś kto właśnie zniszczył ich ojczyzne ;)
    Myśle, że to jest na tej samej zasadzie co w SoDzie czyli lordowie pokonanej frakcji stopniowo dołączają do innych frakcji, aby gra była nieco trudniejsza.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 02, 2010, 15:28:27 »
    Przecież identyczna sytuacja miała miejsce w podstawce, gdy jakieś królestwo przestawało istnieć to ich lordowie dołączali się jeden po drugich do istniejących frakcji.

Offline Herovith

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 02, 2010, 15:34:09 »
    Czyli gracz ma robić lordów tylko ze swoich towarzyszy? Bezsens ale ok...

Offline Yargolek

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 02, 2010, 15:38:24 »
    Ale pytanie jak z towarzyszy robić lordów i nadawać im lenna?

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 02, 2010, 15:39:29 »
    Nie tylko... Możesz każdego napotkanego lorda przekonać żeby przyłączył się do Twojej frakcji. Najlepiej mieć z nim jakieś porządne stosunki na plusie i wybrać odpowiednią opcję podczas rozmowy. Do tego pamiętaj, że niektórym (raczej większości :p) może nie pasować sytuacja, że nadałeś jakieś lenno plebsowi, czym awansowałeś go do rangi lorda, czyli chodzi tutaj o Twoich towarzyszy.

edit:
    Ale pytanie jak z towarzyszy robić lordów i nadawać im lenna?
    Tutaj o tym pisałem i nie będę się powtarzał... Zresztą każdy kto choć sekundę pomyśli znajdzie tę opcję bez najmniejszego problemu.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 02, 2010, 15:41:09 wysłana przez proud »

Offline Herovith

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 02, 2010, 16:02:31 »
    No wiesz, można do nich zagadać itd. Ale wtedy taki lord co ma lenno przyłącza się do Ciebie razem z nim, a wtedy jego poprzedni Król ma powód do wojny z tobą bo chcę odzyskać ziemie, no chyba że Lordowie ze zniszczonej frakcji co ziemi nie maja do ciebie przyjdą.

A żeby dawać ziemie towarzyszom, trzeba do nich zagadać, ale uważaj bo nie którzy jak np. Matheld będzie miała w swojej armii Nordów bez względu kim grasz.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 02, 2010, 18:07:54 »
    No wiesz, można do nich zagadać itd. Ale wtedy taki lord co ma lenno przyłącza się do Ciebie razem z nim, a wtedy jego poprzedni Król ma powód do wojny z tobą bo chcę odzyskać ziemie, no chyba że Lordowie ze zniszczonej frakcji co ziemi nie maja do ciebie przyjdą.

A żeby dawać ziemie towarzyszom, trzeba do nich zagadać, ale uważaj bo nie którzy jak np. Matheld będzie miała w swojej armii Nordów bez względu kim grasz.

Im więcej wojen tym lepiej:D Zresztą ciekawie to rozwiązali, teraz wreszcie opłaca się tworzyć własne królestwo.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012