Jeżeli nie należysz pod żadnego króla, czyli nie jesteś wasalem. Atakując zamek czy miasto i przejmując je jest tylko Twoje, wybierasz jednego z bohaterów ( w sumie nie wiem poco ;p- niby ma pomagać) Wybierasz nazwę królestwa i już. Ale inne nacje wciąż nazywają cię rebeliantem, a jak wchodzisz do zamku "witają króla"...
Wytłukłem wszystkich rhodoków mam ich miasta. W miedzy czasie trochę pokłóciłem się z nordami, co ciekawe przyjęli propozycję pokoju. (Czyli nie traktowali mnie już jako rebelianta nie?"
Ale problem mam z vasalami. Klikam na party, gadam z bohaterem, daje mu pod opiekę jakiś zamek... Zamek dostaje flage - z informacji wyczytuje że należy np do Lorda Borchy, że jest on pod moimi usługami, ALE jego w ogóle nie ma na mapie! Muszę mu dać jakieś wojsko czy co? Tylko jak...
Ale jeżeli już się nie da przez bohatera mieć vasala, to czy można zrekrutować jakiegos lorda z innej nacji? Mam robić dla niego questy? Potem gdy mnie polubi pogadać na osobności? Nie widziałem tam propozycji dołączenia do mnie, były jakieś pytania dotyczące jego króla...
Także jestem Królem pustej ziemi, no prawie bo gonią po niej moi wieśniacy ;), ma ktoś jakiś pomysł jak to zmienić?