Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Jak zostać królem/założyć własne królestwo?  (Przeczytany 59884 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    Odp: Jak zostać królem/założyć własne królestwo?
    « Odpowiedź #15 dnia: Czerwca 18, 2010, 19:48:58 »
    Jest jeszcze jeden sposób. Wykonywanie zadań na poprawienie pozycji w królestwie,

Offline Vatras77

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #16 dnia: Czerwca 18, 2010, 21:54:12 »
    Czy aby wykonać te zadania trzeba mieć dobre stosunki z danym lordem? Jak tak, to ile? Mnie zawsze odmawiają zdaniem "NIe przychodzi mi do głowy nic, co mógłbyś zrobić."

Offline Horn

• Użytkownik
    • Krwawa opalenizna
    « Odpowiedź #17 dnia: Czerwca 18, 2010, 21:56:45 »
    Te zadania dostajesz tylko od swojej żony, Vatras77. Od lordów dostaniesz tylko takie, które mogą kogoś pogrążyć [rywala zleceniodawcy], a żeby je wykonać, potrzebujesz mieć dodatnie stosunki z tym ostatnim.
    Rescipiens post te, hominen memento te, cave, ne cadas.

Offline Dobry_Chłop

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Czerwca 12, 2013, 22:44:05 »
    Witajcie, nie da się zostac królem! przynajmniej w MB wersji 1.011. Podbiłem cały świat jako rebelia - przejąłem wszystkie zamki i nadal nie jestem królem! ta gra jest jakas chora:/

Offline Dominique

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #19 dnia: Czerwca 13, 2013, 00:26:32 »
    Czytaj posty wyżej. W podstawce nie da się zostać królem. W Warbandzie wystarczy podbić jeden zamek (nie będąc wasalem) by założyć własne królestwo.
    "Przystojny, ale niezły ch*j.
    Poza tym pedofil.   
    Powinnam uciekać.   
    Ale mnie intryguje."

Offline MrDKSS10

• Użytkownik
    • Komu w drogę, temu kopa.
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #20 dnia: Czerwca 13, 2013, 07:30:08 »
    Mam pytanie, czy da się jakoś zwiększyć prawo do rządzenia inaczej, niż przez wysyłanie najemników na misję? Wszyscy je zakończyli, teraz jest tylko możliwość wysyłania po "zdobyćie kontaktów". Jednak nie przynosi mi to żadnych punktów. Mam teraz 66, zauważyłem, że po zawarciu pokoju przez frakcję zdobyłem ich około sześciu. Czy da się je jakoś zwiększyć inną, szybszą drogą? Ile ich potrzeba, aby inne królestwa mnie zaakceptowały?

Gdzieś tak około 5 punktów. Mi wystarczyło 6 punktów, żeby król nordów uznał moje prawo do rządzenia, ale ja miałem z nim dobre stosunki chyba powyżej 40, więc nie wiem. Ogółem chodzi tu o to jakie masz relacje z królem i jego królestwem, a i ile perswazji ma twój ''najemnik'', gdy go wysyłasz do króla o pytanie, czy uznaje twoje prawo do rządzenia.

Offline thebadman

• Użytkownik
    • Piwa: 56
    « Odpowiedź #21 dnia: Czerwca 13, 2013, 07:36:29 »
    Relacja z królem się nie liczy, oprócz tego co napisał MrDKSS10 liczy się:Honor, siła twojego królestwa, polityka rywala(Jeżeli ma zamiar odzyskać twoje ziemie to nic z tego), prawo do rządzenia.
    Aby zostać uznanym jako monarcha musisz posiadać miasto.