Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mount and blade Warband 1.1 już jest!!!  (Przeczytany 25590 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mnik1

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Mount and blade Warband 1.1 już jest!!!
    « Odpowiedź #45 dnia: Kwietnia 05, 2010, 09:51:20 »
    Panowie, czas na pytanie z innej beczki - póki co gram sobie w trybie SP. Mody do M&B "jedynki" przyzwyczaiły mnie już do tego, że w wioskach i tawernach można rekrutować spore oddziały (minimum kilkanaście jednostek). Teraz mam problem, gdyż mogę rekrutować co najwyżej pięć na wioskę/tawernę, co bardzo spowalnia rozwój mojej armii (bo cóż z tego, że odwiedzę wszystkie wioski Nordów na mapie i uda mi się zrekrutować 13 wieśniaków, skoro podczas pierwszej lepszej bitwy wszystkie te jednostki zginą?). Czy jest jakiś sposób na zwiększenie "urodzaju wojskowego" w wioskach i tawernach (bo ja wiem, może modyfikacja plików?)? Inna sprawa - jak się w Warbandzie ma opcja prowadzenia własnego królestwa? Czy jest tak ograniczona jak w "jedynce" czy może doszło na tym polu do jakiś znaczących modyfikacji?

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #46 dnia: Kwietnia 05, 2010, 18:02:06 »
    ... Jakie 13 wieśniaków ze wszystkich wiosek??? Jak by tak przelecieć wszystkie wiochy to z 30 tego jest... A że ci wszystko rozwalają??? To jest proszę ja ciebie oczywiste, że rekruci mogą naskoczyć regularnym oddziałom. Ta gra i tak jest banalnie łatwa a ty byś jeszcze chciał, żeby w wiosce ci dawali 8973 rekrutów... Weź sobie może po prostu kody włącz i nam gitary tu nie zawracaj...
    Po za tym to nie jest odpowiedni temat na takie zażalenia;/

Offline mnik1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #47 dnia: Kwietnia 05, 2010, 23:23:41 »
    ... Jakie 13 wieśniaków ze wszystkich wiosek??? Jak by tak przelecieć wszystkie wiochy to z 30 tego jest... A że ci wszystko rozwalają??? To jest proszę ja ciebie oczywiste, że rekruci mogą naskoczyć regularnym oddziałom. Ta gra i tak jest banalnie łatwa a ty byś jeszcze chciał, żeby w wiosce ci dawali 8973 rekrutów... Weź sobie może po prostu kody włącz i nam gitary tu nie zawracaj...
    Po za tym to nie jest odpowiedni temat na takie zażalenia;/

Dziękuję, łaskawco, za wyczerpującą odpowiedź. Gdzie podziały się te wspaniałe czasy, że po zapytaniu o cokolwiek na jakimkolwiek forum otrzymywało się rzeczową odpowiedź a nie stek obelg wygłoszony przez sfrustrowanego życiem gimnazjalistę? Nie pomyślałeś, drogi Michale, że objeżdżanie całej mapy celem zrekrutowania garstki żołnierzy, którzy i tak niedługo zginą w bitwie, może być lekko męczące? Gra jest banalnie łatwa? Cóż, ustaw sobie BattleSizera na max, obrażenia postaci i sprzymierzeńców na max, poziom AI na dobry i zobacz sobie, jaka ta gra jest "banalna".

Na drugi raz, jeżeli nie będziesz znał odpowiedzi na jakieś pytanie, to nie zgrywaj internetowego twardziela i siedź cicho.

POZA tym, kup sobie słownik ortograficzny.

Offline Belreen

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    « Odpowiedź #48 dnia: Listopada 25, 2010, 18:09:30 »
    Ma ktoś do tej wersji PEŁNE spolszczenie? Bo na necie są tylko takie co nie w pełni spolszczają

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #49 dnia: Listopada 25, 2010, 18:49:00 »
    Hmm, w jakim świecie ty żyjesz? Wersja warbanda 1.1 to tak zacofana wersja, że szkoda gadać. Kup oryginał, przestań piracić. Tak, powieście na mnie psy, bo tak, sugeruję, że ma pirata. Najlepiej dajcie mi bana za próbę przeciągnięcia pirata na dobrą stronę mocy.

Jakbyś miał oryginał, to na bank nie grał byś do dziś na starej, zabugowanej, słabej, MNIEJ ROZBUDOWANEJ wersji...
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #50 dnia: Listopada 27, 2010, 10:36:54 »
    Ja sam zagrałem w betę i kupiłem 2 dni po premierze za 100zł (przesyłka włącznie). A jeśli on od ok. 6 miesięcy nie kupił oryginała (kosztuje teraz warband tylko 40zł! to już go chyba nigdy nie kupi...). Chyba że poczeka 2 lata i kupi w za 19,90 zł jak wyjdzie m&b 2 ^^ Dravic nie wysilaj się z takimi ludźmi nie ma co gadać.... Szkoda nerwów....

Offline Belreen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #51 dnia: Grudnia 18, 2010, 15:14:01 »
    Nie piratuję jak byś wiedział... Te spolszczenie jest dla mojego kolegi Dravić <lol> Ja mam najnowszą wersje Warbanda a mój kumpel ma tą starszą. Gdybym pisał tutaj o piractwie, dawno bym miał tutaj bana.

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #52 dnia: Grudnia 18, 2010, 17:05:37 »
    Haha po miesiącu gre zakupiłeś? :P A tak  na serio to kumpel nie może ściągnąć najnowszej? (Kumpel ma pirata czy oryginał?)

Offline matilon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #53 dnia: Grudnia 18, 2010, 20:31:15 »
    Co ty go tak wypytujesz? :D
    Może k\jego kolega ma oryginała, ale nie ma neta by ściągnąć lepszą wersję?

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Grudnia 18, 2010, 20:37:19 »
    matilon :D uwierz że takich tekstów "mój kolega potrzebuje"  :D było na forum już wiele razy i zawsze się to kończyło źle :/

Offline matilon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Grudnia 19, 2010, 13:29:51 »
    No dobra, jesteś tu dłużej, więc się lepiej znasz. :)

Offline Belreen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #56 dnia: Marca 11, 2011, 21:20:28 »
    Może jest tu dłużej ale by mógł przestać wkurzać ludzi. Nie potrzebuje już tego spolszczenia. Teraz mam wersję 1.134 i spolszczenie do niej i mój kumpel ma też już tę wersję bo sobie kupiliśmy. Matilon masz rację nie ma neta ale po co ma z niego ściągać piraty? Trzeba sobie kupić WB(kosztuje teraz grosze) I dlatego powoli mnie wkurza bycie dalej na tym forum... Że ludzie co mają mase postów wkurzają tych co mają mniej. Przydały by się 2 warny jeszcze. Ja tam się nie chce kłócić jak mi nie wierzysz Shakyor...

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #57 dnia: Marca 12, 2011, 18:58:56 »
    Ale masz zapłon, ostatnia wypowiedź z grudnia a ty dopiero teraz odpowiadasz. Mogłeś sobie darować.
    Jednak Shakyor miał racje wcześniej miałeś pirata bo sam się do tego przyznałeś w tym poście.
    « Ostatnia zmiana: Marca 12, 2011, 23:16:25 wysłana przez Araden »
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #58 dnia: Marca 12, 2011, 23:31:19 »
    Po co odgrzewacie stary, nieużywany temat? A co do piractwa to za takie coś jest ostrzeżenie lub ban a więc na co sie przyznawac?
    (click to show/hide)

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #59 dnia: Marca 13, 2011, 10:36:44 »
    Bez komentarza z mojej strony, nie mam zamiaru prowadzić jakichś niepotrzebnych dyskusji...
    Pozdro!