Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Otrzymanie Lenna  (Przeczytany 7056 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kajman

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Otrzymanie Lenna
    « dnia: Marca 28, 2010, 10:48:44 »
    Witam, mam nastepujacy problem, mianowicie Sanjar Chan, nie chce mi przyznac zamku, twierdzi ze mam juz lenna w tym krolestwie, daje mi hajs, a zamek oddaje innemu lordowi. Honor mam na 20, polepszylem z Sanjarem stosunki do ~55  reputacji mam troche powyzej 300, zdobylem 3 zamki- zadnego mi nie przyznal, czemu?
    Ile trzeba miec reputacji/jakie stosunki, zeby spokojnie dostac zdobyty zamek?
    z gory dzieki.
    Jesli temat juz byl poprosze o link

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    Odp: Otrzymanie Lenna
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 28, 2010, 14:09:39 »
    Ponad 300 reputacji to trochę mało. Ja jak miałem jakieś 2-3 tysiące reputacji to prawie każde lenno mi dawał, ale możesz też próbować metody save&load po zdobyciu lenna. Jak chcesz to mogę Ci wyjaśnić jak zwiększyć ilość pieniędzy, którą otrzymujemy po odmowie zatrzymania lenna.

Pozdrawiam.

Offline sew24

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 28, 2010, 20:35:04 »
    A masz we władaniu wieś czy zamek????? Ja straciłem wioske a po zdobyciu zamku prosiłem o przyznanie mi go. Nie przyznał ale po 2 dniach przyznał mi inny. Jeżeli nie masz wsi ani zamku to trudniejsza sprawa.

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #3 dnia: Maja 02, 2010, 12:52:39 »
    Gdzieś na forum ktoś napisał wzór na szansę zdobycia lenna jednak już nie pamiętam ,gdzie :D. Ale zacznijmy od początku. Twój senior rozdaje lenna po równo jednak są pewne wyjątki o których napiszę później. Jeśli nie masz zupełnie żadnego lenna to na blisko 100% otrzymasz najszybciej zdobyty zamek (co do miasta nie jestem pewny) jako pierwszy (jesteś wtedy 1 w kolejce). Po otrzymaniu spadasz na niżej a następne lenno dostanie ktoś kto ma mniej niż inni. Tak to właśnie działa. Jeśli dobrze pamiętam to renoma również wpływa na szansę otrzymania lenna. Tak nawiasem to metoda save&load jest w miarę dobra ,ale jeśli cenisz sobie radośc z gry to nie polecam tego robic. W Native jest taki problem ,że w razie wypowiedzenia posłuszeństwa nie możesz rekrutowac lordów ,co jest mocnym niedociągnięciem (Warband to zmienia). Jeśli natomiast chcesz pozostac lojalny względem Chanatu to cóż ... musisz zaakceptowac decyzje władcy.
    "Lecz zaklinam - niech żywi nie tracą nadziei
    I przed narodem niosą oświaty kaganiec
    A kiedy trzeba - na śmierć idą po kolei
    Jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec!...
    J.Słowacki Testament mój

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 01, 2010, 15:02:57 »
    Sorki za odgrzewanie tematu. W modzie "Calradia XVI Century" czy jakos tak KAŻDY lord posiada po 2-3 tysiace renomy, wskutek czego mimo podboju 2 królestw wciaż posiadam 1 wiochę, którą mi ten pacan S.K. z Chanatu dał, zaś 1000 renomy zdobyłem po pół roku. Chciałbym wiedzieć, jak zedytowac ilosć renomy zdobywana na turniejach (czyli jak powiekszyc - w modzie RON za 1 turniej masz 250 renomy, co po paru tygodniach oznacza, że włądca daje Ci co drugi zamek/miasto) lub szansę na otrzymanei lenna.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 01, 2010, 19:55:12 wysłana przez matigeo »