Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mało koni u handlarzy i zmienione ubrania lordów.  (Przeczytany 2023 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline CarlosssROW

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Mało koni u handlarzy i zmienione ubrania lordów.
    « dnia: Marca 24, 2010, 21:52:07 »
    Witam
    Nie wiem czy w dobrym dziale ale to cóż... Od jakiegoś czasu mam taki głupi problem że jak zaczynam nową grę i idę do sprzedawcy koni to ma tylko 4 lub 5 koni do sprzedania a zwykle było 10+ i to w każdym modzie tak jest...Ilość przedmiotów u zbrojmistrza i Płatnerza jest również zmniejszona, a Lordowie w swoich zamkach zamiast jakiś normalnych ciuchów/zbroi jak to kiedyś miałem noszą stroje wieśniaków...
    Nie pomogła nawet reinstalacja M&B
    Jeśli ktoś wie skąd pochodzi ten problem i jak się go pozbyć to niech napisze :D
    z góry dzięki
    PozdROW
    « Ostatnia zmiana: Marca 24, 2010, 22:07:03 wysłana przez Arcylisz »
    Know that many men will suffer
    know that many men will die
    Half a million lives at stake
    At the fields of Paschendale
    And as night falls the general calls and the battle carries on
    I long what is the purpose of it all
    What's the price of a mile

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    Odp: Mało koni u handlarzy i zmienione ubrania lordów.
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 24, 2010, 22:09:47 »
    Po pierwsze, nie nazywaj tematów "problem" bo są wybitnie ogólnikowe (już zmieniłem). Po drugie, przynajmniej u mnie na początku gry zawsze u kupców jest mało przedmiotów, dopiero po kilku dniach zaczynają mieć większy wybór. A jeśli chodzi o ubrania lordów, to nie zawsze mają na sobie stroje dworskie, czasem się zdarzają takie wsiockie. ;] Opisz dokładniej problem, a najlepiej pokaż screeny.

Offline CarlosssROW

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 25, 2010, 16:35:56 »
    Przeinstalowałem jeszcze 3 razy i się pojawiły te koniki :D Wielce to dziwne....
    Mimo wszystko dzięki Arcylisz że chociaż odpowiedziałeś...
    Know that many men will suffer
    know that many men will die
    Half a million lives at stake
    At the fields of Paschendale
    And as night falls the general calls and the battle carries on
    I long what is the purpose of it all
    What's the price of a mile

Offline Ktosiak

• Użytkownik
    • Lipa...
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 26, 2010, 17:19:02 »
    Dziwne ...Ale dobrze ,że ci się powiodło po 3 reinstalacji . Czemu dziwne...Bo ja mam tak ,że na początku mam w sklepach lipne jakieś rzeczy i mało koni a po jakimś czasie jest ich duużo więcej . Ale to dziwne ,że Lordowie mają stroje wieśniaków ..

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 26, 2010, 17:32:36 »
    To nie jest żaden problem / bug / cokolwiek, co sprawia, że gra jest do bani... ZAWSZE na początku gry handlarze mają mizerny ekwipunek. Nie ma znaczenia, ile razy uruchomisz, przeinstalujesz grę na nowo (bądź system operacyjny) sklepy zawsze będą świeciły pustkami. Poczekaj parę dni, a ich wybór uzbrojenia, przedmiotów się powiększy. To, że pojawiło ci się więcej koni w sklepie, po 3-krotnym przeinstalowaniu gry, to czysty przypadek.

Nie wiem, który z lordów nosi padded clotch, shirt, linen tunic, etc, bo właśnie tego typu ubranka zaliczają się do tych "wieśniaczych" (czyt. są noszone przez wieśniaków). Gambesony, futrzane płaszcze, tabardy (bo zazwyczaj ci mniej ważni lordowie w takich chodzą) to już ciuszki miejskie -- domyślam się, ze o nich mowa.

Pozdrawiam!

Offline Hasarel

• Użytkownik
    • "Jestem tym, kim być muszę."
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 08, 2010, 19:43:26 »
    Ja mam podobny problem z Lordami w modzie Armed Rebalance lordowie mają broń/buty i nic więcej w zamku golizna