Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: zabawy z bronią  (Przeczytany 14510 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    Odp: zabawy z bronią
    « Odpowiedź #45 dnia: Stycznia 23, 2011, 16:18:40 »
    Nie będę pisał kolejnego jałowego posta z punktami bo to chyba nie o to chodzi. Na forach powinno się dyskutować a to wygląda jak jakaś ankieta.
    Moją ulubioną bronią białą jest miecz dla gawiedzi znany jako wikiński. W Polsce znaleziono ich na pęczki więc posługuję się nim odtwarzając pieszego słowiańskiego woja z X/XI wieku, stanu zamożnego. Nie będę się rozpisywał na temat dokładnego typu itd. bo to nie ma sensu, jakiś obraz miecza już macie, a jak was ciekawość zżera to możemy na gg albo pw pogadać sobie. Do tego używam okrągłej tarczy, średnica 85cm, z metalowym umbem.
    W warbandzie nie mam ulubionej broni, używam wszystkiego.
    Na broni palnej się nie znam, kilka razy strzelałem z broni krótkiej jednak nie na tyle długo aby mówić co jest moją ulubioną.
    Na resztę nie odpowiem bo nie będę udawał że się na tym znam, a odpowiadać na to na podstawie call of duty albo filmów nie zamierzam :P
    Sława!

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #46 dnia: Maja 02, 2011, 23:51:05 »
    1. Nie jestem zbyt wielbicielem broni białej :) Bagnet
    2. Wojskowy nadziak
    3. G36, Glock 17 Lee enfield :)
    4. Moja 11 miesięczna bratanica, c4
    5.m4 Sherman

Co do legalizacji, jak ktoś chce mieć broń to ją dostanie, ale jestem przeciw, bo w ASG byśmy mieli głupawe kolorowe repliki jak w USA i UK.
    (click to show/hide)

Offline Virgilio

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #47 dnia: Maja 12, 2011, 18:21:54 »
    1.Szabla Husarska (najlepszy miecz świata)
    2.Topór dwuręczny
    3.Kałasznikov (ak47) za niezawodność w każdych warunkach
    4.No niech będze dynamit :D
    5.Tygrys Królewski

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #48 dnia: Maja 12, 2011, 19:08:00 »
    1.Szabla Husarska (najlepszy miecz świata)
    Serio? Zrobiłeś jaką ankietę? A może jacyś wybitni historycy tak stwierdzili na jakimś sympozjum naukowym? Kurcze, no nie wiem... Kończą mi się pomysły, a strasznie mnie ciekawi czemuż to uznałeś tą broń za najlepszy na świecie miecz.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline SaddamKrK

• Użytkownik
    • Piwa: 59
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #49 dnia: Maja 12, 2011, 21:45:38 »
    To jest SZABLA, a nie miecz ;)

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #50 dnia: Maja 12, 2011, 23:00:04 »
    Serio? Zrobiłeś jaką ankietę? A może jacyś wybitni historycy tak stwierdzili na jakimś sympozjum naukowym? Kurcze, no nie wiem... Kończą mi się pomysły, a strasznie mnie ciekawi czemuż to uznałeś tą broń za najlepszy na świecie miecz.

Naoglądał się Jędrka: http://www.milanos.pl/vid-15216-Jedrek---kapitan-zamku-Chojnik---Skrzydla.html  (od 30 sekundy).

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #51 dnia: Maja 12, 2011, 23:33:53 »
    Ale ten Jędrek znowu momentami gówno prawdę wciska... :/

Co do tematu:
    1) ... nóż.
    2) - bd -
    3) Famas F2 / H&K G36
    4) Leopard 2A6
    5) Pzkpfw VIII Maus ^^

Offline Virgilio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #52 dnia: Maja 13, 2011, 17:39:18 »
    Kurde napisalem ze jest to najlepszy miecz/szabla/bron biala na swiecie DLA MNIE !... jeżeli napisałbym, że deska klozetowa jest najlepsza to też weźmiecie to na serio ?

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #53 dnia: Maja 15, 2011, 01:09:44 »
    1. Ulubiona broń biała? Oczywiście katana :) W ogóle każdy japoński wytwór, od naginaty na ponad dwumetrowych o-dachi kończąc.
    2. Nie pamiętam jak się nazywa ta broń w M&B, ale jest to No-Dachi, jedna z ukrytych broni do kompletu samuraja.
    3. Desert Eagle, Minigun/Vulcan ^^
    4. Atomówka, pociski powietrze-ziema Hellfire
    5. Nie znam się, ale kiedyś bardzo podobały mi się Shermany

Jestem za legalizacją broni białej, ale nie dla idiotów. Jakieś testy psychologiczne, jak przy broni palnej, mogłyby być. Sam posiadam miecz typu katana w domu, zarejestrowany na policji w UK :)
    (click to show/hide)

Offline Tapase

• Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Maja 15, 2011, 09:44:59 »
    Chwila moment... Broń biała nie jest legalna? ._. ? Mam w domu miecz dwuręczny, półtorkę, jedyneczkę, buzdygan i toporek one handed a dopiero teraz się dowiaduje że trzeba mieć na to pozwolenie? o.o'? Przecież zakupiłem to u różnych kowali i nikt nie raczył mnie poinformować? I szczerze mówiąc nie znam żadnego rycerza co by miał zalegalizowaną broń biała. O.O' Niektórzy mają zarejestrowane kusze jak już...

a tak trochę odnośnie pytań...

1. 'babski półtoraczek' - miecz made by Maciejko, dł. rękojeści 23 cm, dł głowni 85 cm, wyważenie na 6 centymetr od jelca, waga całkowita 1,4 kg. - zdecydowanie najbardziej uniwersalny i dający po fechtować nawet w elementach płytowych. <:
    2. bastardzik + sztylecik z małą tarczą.
    3. Piszczel.
    4. Absolutnie nie kręcą mnie zabawki siejące zniszczenie, kusza to najbardziej śmiercionośna broń jaką dopuszczam...
    5. brak zdania - każdy ciężko by było uszkodzić półtoraczkiem.
    - próba przeniesienia Wojny o Pierścień na silnik M&B!
    "Mod nigdy się nie spóźnia, nie jest też zbyt wcześnie, lecz właśnie wtedy kiedy ma na to ochotę." - Gandalf do moderów.

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #55 dnia: Maja 15, 2011, 09:55:35 »
    1. Katana :D
    2. Gdyby nie to, że katana jest brzydka, to bym ją wybrał. Lecz niestety wolę jakiegoś dwuręczniaka.
    3. 2x Beretta lub Desert Eagle :D
    4. Jakaś bomba nuklearna lub atomowa czy inne takie, co pół świata wypieprzą.
    5. Nie bawię się w czołgi.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #56 dnia: Maja 15, 2011, 10:09:19 »
    1. Miecz półtoraręczny.
    2. Długi miecz, lanca i rycerska heraldyczna tarcza.
    3. Kałasznikow.
    4. Z nieistniejących - http://pl.wikipedia.org/wiki/Aurora_%28samolot%29 Z tych, które istnieją http://pl.wikipedia.org/wiki/Lockheed_F-22_Raptor
    5. T-34, JS-3

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #57 dnia: Maja 15, 2011, 11:14:58 »
    Chwila moment... Broń biała nie jest legalna? ._. ? Mam w domu miecz dwuręczny, półtorkę, jedyneczkę, buzdygan i toporek one handed a dopiero teraz się dowiaduje że trzeba mieć na to pozwolenie? o.o'? Przecież zakupiłem to u różnych kowali i nikt nie raczył mnie poinformować? I szczerze mówiąc nie znam żadnego rycerza co by miał zalegalizowaną broń biała. O.O' Niektórzy mają zarejestrowane kusze jak już...

W Polsce broń biała jest jak najbardziej legalna. Ale z tego co zrozumiałam to kolega mieszka na Wyspach, a tam przepisy są ostrzejsze.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #58 dnia: Maja 15, 2011, 11:44:52 »
    W Polsce o ile dobrze pamiętam, ostrze o długości powyżej 20 cm jest uznawane za broń, więc pokazanie się z tym na ulicy grozi karą lub aresztem.
    Na Wyspach jest jeszcze inaczej. Każda broń biała pochodzenia azjatyckiego jest zakazana, chyba, że jest to broń kolekcjonerska, wykuwana tradycyjnymi metodami, lub antyczna. Jest tak dlatego, ponieważ kiedyś azjaci, ciapaki, araby i inne takie urządzali sobie bitwy na maczety na środku miasta. Stąd takie postanowienie.
    Ogólnie dopóki miecz jest na terenie domu, to nic mi nie grozi, ale wystarczy, że pokażę się z tym na ulicy to mnie zamkną :P

PS. MMD co to ma znaczyć, że katana jest brzydka?! Mam cię odwiedzić? Osobiście sprawdzisz piękno prawdziwej sztuki ^^

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #59 dnia: Maja 15, 2011, 12:08:51 »
    Ta katana w mb jest okropna. Jakby miała teksturę 32x32. Nie mogę na nią patrzeć :(.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)