Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Modyfikacje do gry.  (Przeczytany 4787 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    Modyfikacje do gry.
    « dnia: Marca 13, 2010, 17:03:09 »
    Witam! Otóż w oknie wyszukiwania serwerów są już pierwsze modyfikacje. I tu pytanie. Są gdzieś linki do nabycia takich modyfikacji jak bodajże Hunt czy Battle for Calrandia? Gdy chcę je ściągnąć z okna wyszukiwania serwerów, przenosi mnie na stronę a potem na forum Mount&Blade. Na tym forum są tylko mody do zwykłego Mount&Blade. Co robić?

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Unsuccesfool
    Odp: Modyfikacje do gry.
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 13, 2010, 21:03:44 »
    Nie mogę znaleźć linka do pobrania Battle for Calradia. Mógłby ktoś podać linka do mbrepository?  
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline dkas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 14, 2010, 12:55:26 »
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,100090.0.html tu masz link do forum tego moda i tam masz ten mod.Ale co kilka dni jest aktualizacje moda więc trzeba wchodzić czasami po nową wersję.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 14, 2010, 19:20:35 »
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,100090.0.html tu masz link do forum tego moda i tam masz ten mod.Ale co kilka dni jest aktualizacje moda więc trzeba wchodzić czasami po nową wersję.

Ściągłem, wkleiłem do folderu module, a gdy włączam Warbanda włącza mi się zwykły mimo że w okienku startowym zaznaczyłem BattleforCalrandia. Co robić?

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 14, 2010, 19:29:48 »

Ściągłem, wkleiłem do folderu module, a gdy włączam Warbanda włącza mi się zwykły mimo że w okienku startowym zaznaczyłem BattleforCalrandia. Co robić?

Bo te modyfikacje nie są do single WB tylko do multiplayera i żeby pograć sobie na tym modzie musisz znaleźć serwer, na którym dany moduł jest aktywny. (W Twoim przypadku Battle for Calradia.

Offline Shrama

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Marca 14, 2010, 19:31:32 »
    Ja wiem, co robić. W Module, jak masz folder z tym modem, to metodą zmiany nazwy musisz usunąć na końcu "v0.6", musi zostać sama nazwa The Battle for Calradia.
    "Gdy ktoś Ci zarzuci brak profesjonalizmu, powiedz mu, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści..."

"Pusty wóz hałasuje najbardziej"

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Marca 15, 2010, 14:10:38 »

Bo te modyfikacje nie są do single WB tylko do multiplayera i żeby pograć sobie na tym modzie musisz znaleźć serwer, na którym dany moduł jest aktywny. (W Twoim przypadku Battle for Calradia.

E? Chyba nie sądzisz że jestem aż tak głupi by tego nie wiedzieć. Shrama już próbuję twoją metodę, chociaż nie wiem czy pomoże.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #8 dnia: Marca 15, 2010, 14:24:06 »
    Ja wywaliłem Native z katalogu gry... ale to przy innym modzie ale też włączał mi się Native zamiast MM

Offline Harpag

• Użytkownik
    • Ave Imperator Morituri Te Salutant xD
    « Odpowiedź #9 dnia: Marca 16, 2010, 15:06:16 »
    Ja wiem, co robić. W Module, jak masz folder z tym modem, to metodą zmiany nazwy musisz usunąć na końcu "v0.6", musi zostać sama nazwa The Battle for Calradia.
    Prawda. Jeden ruch ręki i chodzi. Dzięki! Przy okazji tematu: z ciekawości wchodziłem na kolejne serwery, żeby zobaczyć co też ludzie pozmieniali i muszę powiedzieć, że warto, nawet jeśli na dłuższą metę są mniej grywalne od nativa i będzie to tylko ciekawostka.  Moim zdaniem, na wyróżnienie zasłużył Hunt  - przy pomocy paru chwytów niesamowicie zmienili grę, mroczne klimaty jak ze starcia wampirów z lykanami (czy jakoś tak), plus broń palna (fajnie zbalansowana) no i  bestie! Do tego wyraźnie ulepszona grafika.  Jeśli kilku twardzieli wcieli się w bestie, to spora grupa  hunterów ma niezłą zabawę.  Wciśnijcie klawisz O, a będziecie zaskoczeni. Polecam jako zabawną odmianę.  P.S. Nie wciskajcie G bo później  już nie podniesiecie broni.

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #10 dnia: Marca 16, 2010, 19:16:47 »
    O wiem co robi, ale G? Co to niby daje? Nie chcę sprawdzać, bo sam odradzałeś. Co do samego Hunta. Raz, niestety tylko raz, wszedłem na serwer na Tuckenburgu (ta nocna plansza) gdzie dwie bestie masakrowały Hunterów. To było epickie. Tłoczymy się przy studni, z pieć osób, trzy łuki dwa muszkiety, i z dachów nagle skaczą na nas dwie bestie. W dziesięć sekund leżeliśmy. Ale na każdej innej mapie Hunterzy robią masakrę. Beasty widać z daleka w czarnych wdziankach na śniegu. Bestie powinny być szybsze, skakać dalej, i nie brać obrażeń od upadania z dachów, bo tak po 5 killach z dachu sam giniesz.

Offline Szero

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Marca 16, 2010, 19:37:48 »
    Zizka, klawiszem G wyrzucasz broń.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Marca 16, 2010, 19:44:21 »
    O wiem co robi, ale G? Co to niby daje? Nie chcę sprawdzać, bo sam odradzałeś. Co do samego Hunta. Raz, niestety tylko raz, wszedłem na serwer na Tuckenburgu (ta nocna plansza) gdzie dwie bestie masakrowały Hunterów. To było epickie. Tłoczymy się przy studni, z pieć osób, trzy łuki dwa muszkiety, i z dachów nagle skaczą na nas dwie bestie. W dziesięć sekund leżeliśmy. Ale na każdej innej mapie Hunterzy robią masakrę. Beasty widać z daleka w czarnych wdziankach na śniegu. Bestie powinny być szybsze, skakać dalej, i nie brać obrażeń od upadania z dachów, bo tak po 5 killach z dachu sam giniesz.

Strasznie mało jest serwów Hunt. Mi standardowo wyszukuje dwa. Jeden jest pusty a na drugim gra do 6 graczy. Więc nie bardzo mi się opłaca grać. A szkoda bo mod prezentuje się nieźle.

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #13 dnia: Marca 16, 2010, 20:12:05 »
    Może jakiś większy meczyk w weekend? W podstawce g to też wywalenie broni? Bo odpowiedź była takim obviousowym tonem dana.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Marca 16, 2010, 21:08:05 »
    Może jakiś większy meczyk w weekend? W podstawce g to też wywalenie broni? Bo odpowiedź była takim obviousowym tonem dana.

Bardzo chętnie. Ok. 20 w sobotę?