Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Onin no Ran  (Przeczytany 7599 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    Onin no Ran
    « dnia: Czerwca 28, 2007, 09:18:58 »
    Co sądzicie o tym modzie? Graliście w niego czy może nawet nie słyszeliście o nim?

Mod dzieje się w Japoni w XV wieku podczas wojny klanów (czy coś w tym stylu, nie znam się za bardzo na historii tego kraju). Mamy do wyboru następujące państwa czy raczej frakcje : Hosokawa, Yamana i "wędrowcy". Są też nowe klasy : Bushi (wojownik), Kuge (wojownik - arystokrata czyli taki Nativowy podrasowany w sile kapłan), Merchant (myślę ,że każdy wie o co chodzi), Ronin (samuraj ,który utracił pana). Można oblegać miasta, budować własne forty (rozmawiamy z panem danego miasta,on nam daje robotników,po wyjściu z miasta idą za nami i rozkazujemy im gdzie budować fort), wysyłać patrole (jeszcze nie próbowałem) i kilka innych rzeczy. Osobiście polecam ten modzik każdemu.

http://www.mbrepository.com/modules/PDdownloads/singlefile.php?cid=7&lid=385

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    Odp: Onin no Ran
    « Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 28, 2007, 11:07:26 »
    Ja nie grałem ale słyszałem o nim. Dzięki za tą mini recenzję ściągnę pogram i stwierdz, że Last Days Rządzi:D:D:D:D:D:D:D
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Zedpi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 29, 2007, 13:30:01 »
    Taaaaakkk.... Wszzzyyyssstttkkko super tylko DLACZEGO konie kosztuja tam od 4 do 20 tysiecy???!!!
    O pancerzach i broni nie wspomne....

Offline Venom

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 28, 2007, 23:00:27 »
    mam pytanie dotyczące tego moda, chodzi mi tu o areny  bo  szukałem ich ale w  żadnym miescie nei ma wie  ktoś może  gdzie  mogą  być??

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 29, 2007, 07:52:42 »
    Ja grałem na 0.808, wersji na 0.894 nie próbowałem, bo nie wiem, jeki tam jest password do archiwum. W oninie na 0.808 odkryłem parę błędów. Po pierwsze nigdy nie spotkałem drużyn wrogich klanów, zawsze walczyłem przeciwko bandytom. Po drugie
    Taaaaakkk.... Wszzzyyyssstttkkko super tylko DLACZEGO konie kosztuja tam od 4 do 20 tysiecy???!!!
    W którymś mieście można było znależć takiego dziadka, z którym jak się pogadało to dawał 1 000 000 złota i doświadczenia :)
    Po trzecie ronini chodzą w kimonach z obroną od3do10, podczas, gdy nawet kiepskiej jakości zbroja ma obronę 30-40. Chyba aż tacy biedni oni nie byli.

Offline cba86

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Listopada 29, 2007, 10:01:20 »
    To pewnie przez inflacje;-) Cena pancerzy sa astronomiczne. Po 2: wielkosc mapy troche dobija. Niby to wielkie, sporo miast, mozliwosc zakladania jakichs swoich wiosek, czy straznic... ale nic tam sie nie dzieje. Tak jak wyzej: nie ma zadnych wrogich klanow na mapie. Ogolnie mod jest niedopracowany. Jesli komus bardzo sie nudzi to moze zagrac...

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Listopada 29, 2007, 13:38:38 »
    Gdyby poświęcili trochę więcej czasu na dopracowanie szczegółów to pewnie tłukłbym w tego moda niemiłosiernie, a tak zrezygnowałem po dwóch dniach :(

Offline Venom

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 07, 2007, 17:50:14 »
    Przedmioty  do kupienia  są  drogie  ale  trzeba  zwrócic  uwage na  to że  z  naszych  przeciwników  mamy  spore łupy.To dlatego że  tam jest  inna waluta...Tak samo np ma sie w  jakims  tam kraju 1000 Lirów i można sobie za  to zapałki kupic.No więc  ogromne ceny są proporcjonalne  do  ogromnych  dochodów....wiecie o co mi chodzi xD

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 13, 2007, 07:48:01 »
    z  naszych  przeciwników  mamy  spore łupy
    No nie wiem, mnie tam zazwyczaj od bandytów to wypadały jakieś shurikeny, maczugi itp. :/

Offline mielonka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 13, 2007, 19:54:21 »
    Jeśli chodzi o ten mod to swego czasu troche pogrywałem, ale po jakimś czasie sie znudziłem.
    Nie są to moje klimaty tak do końca. Jednak był to chyba pierwszy mod (z tych w które grałem), gdzie bronie zadawały olbrzymie obrażenia. Więc za stopień trudności należy się plus.

Inna sprawa - bronie drzewcowe w tym modzie dochodziły do znacznych długosci i początkowo myslałem, że potrenuję sobie tam przed WFAS, kiedy tamten mod miał wyjść "na dniach" :-)

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 14, 2007, 07:48:58 »
    Fajne jest w tym modzie to, że naginatą można wymachiwać tak jak mieczem.
    gdzie bronie zadawały olbrzymie obrażenia.
    Zauważ, że jednocześnie takie Yoroi mają wspaniałą obronę (bodajże dochodzi do 80 body armor i 20 leg armor), więc jeśli cię zaatakują jacyś bandyci to jesteś prawie nieśmiertelny a kataną regularnie zadaje się po 200 obrażeń.

Offline Oct0pus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 26, 2007, 17:55:45 »
    Mod jest piękny i wychuchany, ale wielkość mapy + trudności poruszania się po niej (niewidzialne góry, utknięcie między nimi jest na porządku dziennym), co za wielkością mapy idzie - czas wczytywania, kiedy to zdążam wyjść do kibla i zaparzyć herbatę skutecznie mnie do gry zniechęciły.

Offline Bojowniq

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 10, 2008, 14:59:29 »
    Grałem w tego moda, przypadł mi do gustu. Najbardziej podobają mi się zbroje i miecze. Jak walczyłem z wieśniakami to brałem ich na hita z mojej katany :D
    xD

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 10, 2008, 15:00:25 »
    No wiesz ten mod jest taki, że chłopa każdy głupi kładzie na raz :D

Offline lastverb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 15, 2008, 16:50:57 »
    ten mod to chyba jakas wczesna wersja alpha. wlaczylem tylko wersje na 903 i same bledy:
    do 4 pierwszych miast nie mozna wejsc
    reszta miast jest taka sama, a wlasciwie sa 2 rodzaje miast, tylko w 1 rodzaju mozna wejsc do 1! budynku i porozmawiac z... uwaga 1! zarzadca (poza 3 straznikami, ktorzy mowia to samo), reszta miasta jest pusta, dopiero pozniej zorientowalem sie ze handlowac mozna tylko z "karawanami"
    pierwsza misja jaka dostalem to likwidacja bandytow, po zabiciu ktorych nie mozna zakonczyc questu (sprawdzalem z ctrl+t, czy nie ma innej grupy na mapie)
    nikogo nie mozna przylaczyc do druzyny (chyba ze wybierzemy na poczatku ze chcemy tylko przetestowac i wtedy dodajemy sobie ludzi)